D2 tunel Sitina

sekcia venovaná tunelom a príslušným stavbám

Moderátor: Moderátori

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod joe1024 » 02. Mar 2010 18:38

Takze tam uz nie je bohvieaka rezerva. Co konkretne by v buducnosti pomohlo odlahceniu Sitiny ?

Ten graf by bol skvely. Ak niekto zhruba tusi, co konkretne aquila ma na mysli (teda videl to a ma to), mohol by to tu postnut ?
joe1024
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 855
Založený: 10. Jan 2008 13:40

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod Milos » 02. Mar 2010 21:05

joe1024 napísal:Takze tam uz nie je bohvieaka rezerva. Co konkretne by v buducnosti pomohlo odlahceniu Sitiny ?


Tunel popod Malé Karpaty na D4. Do určitej miery aj Severná tangenta
Obrázok používateľa
Milos
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 419
Založený: 15. Feb 2005 17:20

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod michael89 » 02. Mar 2010 21:33

Mňa by celkom zaujímalo, prečo sa takéto tunely ( D2 - Sitina ) a náročné estakády v mestách ( D1 - Prístavný most, D1 - Považská Bystrica ) neprojektujú na minimálne 3 + 3 ?
michael89
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 380
Založený: 08. Jan 2009 14:44

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod slafko1 » 02. Mar 2010 21:55

Tak na to som aj ja myslel, co ked intenzita sa zvysi natolko, ze to nebude postacovat?
Obrázok používateľa
slafko1
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 288
Obrázky: 303
Založený: 06. Feb 2010 20:22

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod ELZ » 02. Mar 2010 23:50

michael89 napísal:Mňa by celkom zaujímalo, prečo sa takéto tunely ( D2 - Sitina ) a náročné estakády v mestách ( D1 - Prístavný most, D1 - Považská Bystrica ) neprojektujú na minimálne 3 + 3 ?


OK, budes mat 1,4km tunel Sitna na 3 + 3 a co jeho napojenie na dialnicu? V Mlynskej doline sa museli dost zahryznut do kopca, aby tam vopchali vsetky tie cesty, prestahovala sa aj ZOO, o kustik dalej je 2+2 most Lafranconi (priestorove pomery + most ti neumoznuju pokracovat v 3 +3). Dalej - ak by Sitina aj bola na 3+3 v zasade by vznikali zapchy pri zlievani do 2 pruhov, co by malo za nasledok caste zatvaranie tunela (kvoli tomu, ze auta nemozu stat v tuneli. Dnes sa tunel kvoli dopravnym problemom zatvara zriedka)
Vyjazd na druhu stranu (smer Brno) ma tiez problemy s priestorovymi pomermi - tam to nejde len tak rozsirit na 3 +3, muselo by sa to pretrasovat.

Co sa tyka Pristavneho mostu, ten sa staval na zaciatku 80-tych rokov, vtedy 2 +2 bohato postacovalo ....
ELZ
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 931
Obrázky: 0
Založený: 13. Máj 2005 08:05

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod joe1024 » 03. Mar 2010 10:53

No a ked vzniknu zapchy kvoli tomu, ze kapacita tunela nebude postacovat, resp. uz budu vznikat zapchy za nim, a teda auta budu tiez spomalovat, resp. stat v tuneli - tak sa predsa nebude tunel zatvarat, alebo ano ? Co vravi norma v tomto pripade ?
joe1024
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 855
Založený: 10. Jan 2008 13:40

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod random » 03. Mar 2010 11:26

otazkou je kolko je vnutromestka doprava a kolko je tranzit .. ak sa postavi D4 tak tranzit by mal byt odkloneny na nu ... a tym padom by klesla aj intenzita na D2 v blave
Obrázok používateľa
random
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 990
Obrázky: 73
Založený: 04. Feb 2005 10:34

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod pohodak » 03. Mar 2010 11:31

michael89 napísal:Mňa by celkom zaujímalo, prečo sa takéto tunely ( D2 - Sitina ) a náročné estakády v mestách ( D1 - Prístavný most, D1 - Považská Bystrica ) neprojektujú na minimálne 3 + 3 ?


PB na 3+3? to snad nemyslis vazne :idea:
Everything that can be counted does not necessarily count; everything that counts cannot necessarily be counted.
pohodak
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 0
Založený: 20. Apr 2006 14:49
Bydlisko: PK

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod michael89 » 03. Mar 2010 14:14

pohodak napísal:PB na 3+3? to snad nemyslis vazne :idea:


S koľkoročným výhľadom dopredu sa budujú diaľnice ? Pri tak náročnej stavbe ako je PB, by som neváhal budovať aj na 90 rokov dopredu. Keď o polstoročie stúpnu intenzity ešte viac, ľahko sa rozšíri D1 PO - KE, ale ako rozšíria tak náročnú estakádu ?

Alebo je istota, že intenzity nikdy nebudú tak vysoké, aby bolo potrebné rozširovať ?

Aj s tou Sitinou a Lafranconim mi to príde trochu zaujímavé. Už je to za nami, nezmení sa to, ale som zvedavý na to, aké intenzity nás tam čakajú o 15 rokov :wink:
michael89
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 380
Založený: 08. Jan 2009 14:44

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod pohodak » 03. Mar 2010 14:59

1) sme OT :)
2) vies aka je kapacita 2+2 dialnice? vies kolko tam je teraz? zober si rakusku A2, ta sa len pred par rokmi zacala rozsirovat na 2+2 po celej trase a ziadny problem
3) PB nie je ziadna aglomeracia, tam mas miesta na alternativnu trasu dost...doprava sa da inak odlahcit aj budovanim subeznych tras (R3) v S-J smere...
4) sitinu/lafranconi/pristavny poriesi D4+NO...narast IAD v okoli BA bude problem, ale ten sa da riesit aj inak ako budovanim dalsich a dalsich ciest/D/RC, len to by na zodpovednom poste musel sediet niekto co sa tomu rozumie...
Everything that can be counted does not necessarily count; everything that counts cannot necessarily be counted.
pohodak
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 0
Založený: 20. Apr 2006 14:49
Bydlisko: PK

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod random » 03. Mar 2010 15:37

OT: ano treba pchat love do dialnic .. robit megalomanske projekty ale robit nema kto .. teda aj by mal kto ale nema kde... ano aby mal kde tak treba sem dotiahnut investorov a bez dialnic je to marne ... ale ak postacuje na 20-30 rokov taka dialnica aka je tak nech je .. a vzdy sa to da riesit postavenim paralelnej dialnice (teda zahustovanim dialnicnej siete) ... tu nieje problem 3+3 tu je problem hustota dialnicnej siete... najprv je potrebne dostavat to co uz malo byt dostavane (ale za rozumnu cenu) .. ak budeme 30 rokov splacat dialnice a nebudeme mat na budovanie dalsich za 30 rokov sa znovu dostaneme do takych sraciek ako mame dnes tu ... niesme jedina krajina na svete ktora nema dostatocnu dialnicnu siet a aj bez nej sa da stale dostatocne prosperovat no netreba zaspat na vavrinoch ... no treba si uvedomit ze niesme ziaden stat ako b.s. juhoslavie kde je mat nutnost dialnice koli dovolenkarom a ty si ich aj pekne zaplatia ...
Obrázok používateľa
random
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 990
Obrázky: 73
Založený: 04. Feb 2005 10:34

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod michael89 » 03. Mar 2010 16:25

Máte pravdu, chalani, vďaka za vaše usmernenie. Naozaj je pravda, že treba najprv urobiť to, čo už dávno malo byť a až potom riešiť problémy, ktoré vzniknú až o pár desiatok rokov. :wink:
michael89
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 380
Založený: 08. Jan 2009 14:44

D2 tunel Sitina

Odoslaťod mirkobb » 09. Sep 2010 10:52

Ranná nehoda uzavrela tunel Sitina viewtopic.php?f=35&t=14094
Obrázok používateľa
mirkobb
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 99
Založený: 18. Máj 2005 14:11
Bydlisko: BB, Praha

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod mirkobb » 28. Okt 2010 10:33

Ďaľšia nehoda v tuneli Sitina.
Obrázok používateľa
mirkobb
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 99
Založený: 18. Máj 2005 14:11
Bydlisko: BB, Praha

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod Andrej » 08. Nov 2010 11:27

Preco je vlastne tento tunel pri kazdom nahusteni dopravy uzatvarany? V zahranici som uz velakrat zazil zapchu v tuneloch, naposledy v asi 1,5 km dlhom vo Svajciarsku asi 2 hodiny bez pohnutia a s vetranim nebol ziaden problem, hoci tunel ma asi 40 rokov.
Andrej
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 608
Založený: 08. Feb 2005 17:57

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod Zulo » 08. Nov 2010 14:55

Asi sa Ti to nestalo vo Švajčiarsku v mestskom type tunela. Načo čakať 2 hodiny, keď to môžeš obísť súbežnou cestou a stratíš max.15 -20 min, určite nie 2 hodiny.........? Určite to nie je len o vetraní, ale aj o pohodlnom odstránení následkov havárie.
Zulo
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 452
Obrázky: 4
Založený: 30. Dec 2009 18:07

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod Tomas PO » 08. Nov 2010 16:05

Andrej napísal:Preco je vlastne tento tunel pri kazdom nahusteni dopravy uzatvarany? V zahranici som uz velakrat zazil zapchu v tuneloch, naposledy v asi 1,5 km dlhom vo Svajciarsku asi 2 hodiny bez pohnutia a s vetranim nebol ziaden problem, hoci tunel ma asi 40 rokov.

PDZ by predsa malo sluzit aj na regulovanie dopravnych prudov.
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 934
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod Andrej » 08. Nov 2010 19:18

Ano, ale preco je potom uzavrety aj ked je napr. Patronka uplne preplnena a tunel len ciastocne plny?
Zulo, kolona mala asi 40 km, cize aj cesta po paralelnych komunikaciach by zrejme trvala obdobne dlho, obzvlast ked boli tiez zapchate. Ja som sa na to pytal hlavne kvoli vetraniu tunela.
Andrej
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 608
Založený: 08. Feb 2005 17:57

Re: D2 tunel Sitina

Odoslaťod Tomas PO » 08. Nov 2010 19:46

tak potom je len jedno vysvetlenie - tak to maju v manuli :)
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 934
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D1 tunel Bôrik

Odoslaťod eucitizen » 17. Jan 2012 16:09

aquila napísal:okey, takze dalsie potvrdenie ..

viewtopic.php?f=35&t=16481


A preo nemozu zvysit rychlost aj v Sitine? Dat tam 90ku ako na celom obchvate?
Obrázok používateľa
eucitizen
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 14
Založený: 04. Feb 2005 01:43

Re: D1 tunel Bôrik

Odoslaťod aquila » 17. Jan 2012 16:27

lebe by sa museli menit signalizacne panely, ktore maju len 60 80 100 ;)
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D1 tunel Bôrik

Odoslaťod Isildursk » 17. Jan 2012 16:42

Nemozu lebo je to v intravilane mesta (husto obyvane).
Obrázok používateľa
Isildursk
návštevník
 
Príspevky: 27
Založený: 25. Jan 2010 10:17

Re: D1 tunel Bôrik

Odoslaťod Tomas PO » 17. Jan 2012 19:26

aquila napísal:lebe by sa museli menit signalizacne panely, ktore maju len 60 80 100 ;)

Ved to je novy tunel, nie su tam uz FULL LED panely?
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 934
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D1 tunel Bôrik

Odoslaťod Isildursk » 17. Jan 2012 19:29

islo o for zrejme ;)
Obrázok používateľa
Isildursk
návštevník
 
Príspevky: 27
Založený: 25. Jan 2010 10:17

Re: D1 tunel Bôrik

Odoslaťod Kanky » 18. Jan 2012 01:01

Tomas PO napísal:
aquila napísal:lebe by sa museli menit signalizacne panely, ktore maju len 60 80 100 ;)

Ved to je novy tunel, nie su tam uz FULL LED panely?


na celom BA obchvate sa neda "rozsvietit" 90, ved bolo aj velke halo okolo toho...ale dnes pekne svietila 80ka cely den :)
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Tunely

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.