D1 tunel Branisko

sekcia venovaná tunelom a príslušným stavbám

Moderátor: Moderátori

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod aquila » 07. Sep 2011 11:37

ak sa nemylim je to bezne aj v inych krajinach, iste transporty maju proste do tunelov by default zakaz
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 440
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Nevedko » 07. Sep 2011 12:37

Po udalostiach v tuneli pod Mont Blancom v 1999 sa ani nečudujem. Aj keď tam tuším ten kamión neviezol neftu, ale margarín alebo maslo.
Obrázok používateľa
Nevedko
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 454
Obrázky: 3
Založený: 21. Jún 2005 09:44

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod i15 » 30. Apr 2012 11:52

Rano som presiel cez horsky prechod pocas zatvoreneho tunela, cesta od vychodneho portalu tunela po MUK Beharovce trvala asi 15 minut (priemer 44km/h), takze strata 10 minut oproti tunelu. Levocska strana je uplne zabita, v oboch smeroch 20kmh na dvojke alebo neutrali. Na presovskej sa to ako-tak da, dolu kopcom som mal prazdu cestu a dalo sa ist 90.
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 825
Založený: 21. Jan 2007 21:49
Bydlisko: Košice

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod i15 » 04. Máj 2012 17:36

nejake nazory kaminoistov:

viewtopic.php?f=35&t=17028

„Nie každý to ovláda. Šofér, ktorý tadiaľ prechádza po prvý raz, má čo robiť. Taký, ktorý si to nevie vypočítať, musí v zákrute prejsť aj do protismeru, aby si neodrazil skrine pod návesom. Osobným autom sa to totiž tak nezdá, ale zákruty na horskom priechode sú v poriadnom stúpaní. S plne naloženým nákladom je čo robiť, keď napríklad musíte zastaviť a potom pohnúť do kopca,“ vysvetlil nám 45-ročný kamionista Anton Verbovský z Ľubotíc pri Prešove.

Verbovský prejazdil za 20 rokov takmer celú Európu i Rusko. V súčasnosti vozí tovar každý týždeň z Prešova do Paríža. Pri uzavretom tuneli na Branisku a nutnej obchádzke spáli s plne naloženým nákladom o 20 litrov nafty viac.


Tu je zasadny rozdiel medzi Braniskom a Soroskou, na Branisku su zakruty natolko prudke, ze kamion pri vytacani az zastavi premavku. A pokial je rozdiel v spotrebe naozaj taky velky, bolo by dobre zvazit extra myto na tunely pod horskymi prechodmi, nakladne auta to obchadzat nebudu, lebo stale ich to bude stat menej, ako cez kopec.
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 825
Založený: 21. Jan 2007 21:49
Bydlisko: Košice

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Tomas PO » 05. Máj 2012 14:53

Ale nikdy to tak nebolo co pamatam, asi kamionisti zabudli tadial jazdit. Stal som asi na troch zakrutach, kde sa kamionisti vzajomne pustali a kedysi sa pekne minali. Zdrzanie na Branisku som mal 11 minut oproti GPS cez tunel.
Ale uz je otvorene, o 3 dni skor, pekne, cistucke.
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Tomas PO » 16. Okt 2012 22:51

video z instalacie LED svetielok na Branisku: http://www.youtube.com/watch?v=JQSEWr2r ... st-newavtr
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod michael89 » 17. Okt 2012 08:46

Mohli by si najať lepšieho kameramana...
10 minútové video zložené zo statických dvojminútových záberov :) Inými slovami, uspávanka.
michael89
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 380
Založený: 08. Jan 2009 14:44

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Tomas PO » 21. Okt 2012 13:14

aj tak posun vpred
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Kanky » 21. Okt 2012 13:49

tunel je cisty, asi ako nikdy predtym...len tie zelene ledky pri unikovych vychodoch su podla mojho nazoru az velmi intenzivne svietiace, az to vyrusuje (taha oci)....
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod peterle » 24. Okt 2012 21:23

Musia svietiť intenzívne, aby boli viditeľné aj v zadymenom tuneli. Asi súčasť opatrení po katastrofách v alpských tuneloch, kde jedným z problémov boli slabo viditeľné núdzové východy.
Ale neboj, prejde pár dymiacich tatroviek, sadze sa usadia na ledkách a oči to už ťahať nebude :D
peterle
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 468
Obrázky: 231
Založený: 13. Júl 2011 14:31

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod LubosG » 21. Dec 2012 17:58

http://www.ndsas.sk/293-aktuality/10827s45169c

Viete niekto, čo za nové technologické vybavenie zvyšujúce bezpečnosť v tuneli tam inštalovali? Podľa tej krátkej doby odstávky (4h), to asi nebude nič "vysokotechnologické", možno ďalšie nejaké osvetlenie :wink: .
D1 NM
Obrázok používateľa
LubosG
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 87
Založený: 13. Jan 2007 19:16
Bydlisko: BpJ/NM

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Tomas PO » 22. Dec 2012 12:55

peterle napísal:Musia svietiť intenzívne, aby boli viditeľné aj v zadymenom tuneli. Asi súčasť opatrení po katastrofách v alpských tuneloch, kde jedným z problémov boli slabo viditeľné núdzové východy.
Ale neboj, prejde pár dymiacich tatroviek, sadze sa usadia na ledkách a oči to už ťahať nebude :D

nemoze byt predsa problem menit intenzitu svietivosti
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Kanky » 22. Dec 2012 20:41

branisko ale ma zretelny problem s vetranim lebo cisto tam byva len par dni po odstavkach...ked si neuzavries pred tunelom vnutorny okruh ventilacie v aute, tak sa tam nadychas vselicoho, bleee...
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod rempo » 22. Dec 2012 22:37

škoda že ja na motorke nemám vnutorny okruh, niekedy to tam je fakt blbé a ešte to osvetlenie nudzovych východov riadne bije do oči
História a súčasnosť výstavby diaľničnej siete na Slovensku na stránke http://www.historiadialnic.sk/
Obrázok používateľa
rempo
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 481
Obrázky: 1707
Založený: 22. Feb 2010 01:25

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Kanky » 23. Dec 2012 13:34

na druhej strane, neplatis za prejazd, ci uz cez tunel alebo po dialnici...ja mam na prilbe tmave sklo :)
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Kanky » 19. Dec 2015 09:18

V tuneli uz funguje aj radio expres, museli to spustit tento tyzden, minuly este nefungovalo
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Tomas PO » 19. Dec 2015 10:59

skoda, ze sa vramci modernizacie neurobili aj tieto opatrenia - FM signal, GPS, ako aj telefonny signal.
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Milos » 19. Dec 2015 12:04

Tomáš - ako by si chcel riešiť gps signál v tuneli? Nie som na to odborník, ale je pre mňa dosť ťažko predstaviteľné "oblbnúť" gps prijímač nejakými repeatermi signálu z družíc
Obrázok používateľa
Milos
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 419
Založený: 15. Feb 2005 17:20

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod esteen » 19. Dec 2015 12:54

Telefonny signal je problém, ale načo prosím ťa, potrebuješ GPS v tuneli? Aj keď niečo podobné sa už buduje. Volá sa to Galileo, je to európska obdoba GPS a bude fungovať a v tuneloch.
esteen
diskutujúci
 
Príspevky: 155
Obrázky: 150
Založený: 16. Feb 2014 20:11

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Kanky » 19. Dec 2015 13:04

nerozumiem tym poznamkam ohladom telefonneho signalu, ten je predsa uz davno vo vsetkych nasich tuneloch, v Branisku mozes telefonovat pocas celeho prejazdu

gps v Branisku vypadava asi po 100 metroch od vjazdu z jednej i druhej strany

v Sibeniku naopak funguje skoro pocas celej dlzky, len cca na 100 metrov mi vypadne gps kamera
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Tomas PO » 19. Dec 2015 21:47

vsetci operatori v branisku maju signal? ak ano, beriem spat, no mne sa zda, ze je s tym problem. minimalne datovy prenos nefunguje.
gps preto, lebo ak pouzivas navigacie typu waze, kde mas aj aktualne dopravne informacie, tak tie stratou gps prestavaju fungovat. plus problem s prenosom dat.
a o potrebe GPS v tuneloch vo velkych mestach, kde su aj krizovatky sa bavit ani nemusime.
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Kanky » 20. Dec 2015 23:52

Tome, uz davno tam funguju vsetci operatori, este asi 8 rokov dozadu (mozno aj viac) mal dokonca myslim Orange pred portalom obrovsku reklamu, na ktorej bolo: Pred nasim pokrytim sa neschovate... :)
dnes som vyskusal aj funradio, cize vsetko funguje ako pisal sergej..SRO1, expres a funradio
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Tomas PO » 20. Dec 2015 23:53

aj datovy prenos?
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Kanky » 21. Dec 2015 00:04

pokial je signal, tak preco by nemal fungovat datovy prenos? aspon teda 2 alebo 3G
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: D1 tunel Branisko

Odoslaťod Tomas PO » 21. Dec 2015 00:28

nemaju to nejako oddelene na inych frekvenciach nahodou? ak telefonujem, waze mi nejde...
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Tunely

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.