D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Štátna hranica ČR/SR Kúty – Malacky – Bratislava (Rusovce), štátna hranica SR/MR

Moderátor: Moderátori

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod juraj1 » 12. Júl 2016 20:40

Výjazd pri odbočke na Čunovo by predsa rovnako poslúžil aj doprave z I/2 a od Vodného diela. Ale je pravda, že doprava z Čunova nie je až taká veľká.
juraj1
diskutujúci
 
Príspevky: 174
Obrázky: 2
Založený: 09. Sep 2005 14:44
Bydlisko: BA (TN)

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 13. Júl 2016 22:45

Určite je správnejšie MÚK napojiť na cestu k VD/na hrádzu a nie priamo do Čunova.
Z Čunova je možné ísť po Schengenskej čo bude dlhšie nie viac ako o 500m.
Cesta do Čunova je úzka, nemá ani kranicu.
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 16. Nov 2016 21:13

Niečo sa tu deje. O takmer 1km sú posunuté značky Bratislava. Na kolektore je 130km/h :shock:
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Sentilj » 16. Nov 2016 22:58

Vlados ten do ktoreho usti privadzac z Petrzalky Kutlikova ostrou zatackou? Uz teraz je tam nabeh na masaker TIR vs OA..., zajtra to omrknem a nafotim :)
Sentilj
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 349
Obrázky: 84
Založený: 06. Jún 2010 10:38

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 16. Nov 2016 23:05

Ano, aj ten od Bergu. V 130km/h nebudes stihat vnimat ten masaker...
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod pristy27 » 18. Nov 2016 08:45

Aj som sa dnes rano cudoval, ze tam isli vsetci nejako rychlo ked som sa pripajal (od tej Kutlikovej/Pajstunskej/Bratskej)...
Radsej by uz to napojenie mohli urobit mormalne do kolektora a s normalnymi parametrami dialnicnej pripojky. Ved tam chyba fakt kusok asfaltu na ten jeden prud, tent uzky pripajaci prud s pekne ostrou zakrutou je niekedy fakt ze nebezpecny, hlvne ked sa tam odpaja viacej kamionov...
pristy27
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 550
Založený: 02. Sep 2010 08:15
Bydlisko: Bratislava

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Sentilj » 18. Nov 2016 10:18

Včera som si to prešiel a teda nestačil som sa diviť, fotky nebudú - husto pršalo, najprv som si prešiel výjazd z BA na HU/AT, tam je to bezo zmeny. Otáčal som sa v Jarovciach - tam sa inak nečudujem ak niekto cudzí trafí do protismeru, podmienky sú tam priam ideálne - neviditeľné VDZ, ostré zákruty a len sem tam odrazka, do toho hustý dážď a ak si pripočítať trošku vystresovaného cudzinca čo sa musí rýchlo rozhodnúť tak problém je hotový...
Od križovatky D2/D4 dosť hustá doprava (včera 17,00), postupne sú umiestnené nové portály s premenlivým ZDZ, značka BA odstránená. Na kolektore na odpojenie z D2 na D1-Žilina začína 100, ktorá končí hneď v ostrej zákrute po odpojení D1tky a až tam boli značky BA, potom už klasicky po starom 90tka. Prešiel som si aj pokračovanie po D2 na Lafranconi, kde síce boli pripravené po dva páry tyčiek rovno pod nadjazdovou rampou na D1, ale značka BA tam chýba, takže včera sa dalo ísť legálne 130 až po Sitinu :) Zrejme počítajú s líniovým riadením a podľa zápch na pripájači z D1 na Lafrancovi budú regulovať rýchlosť. Každopádne je to prekvapenie a ostrý protiklad k bežnému trendu znižovania rýchlostí, práve na inkrimovanom pripájači z Petržalky je aj 80tka dosť. Doteraz sa krátko pred ním spomaľovalo aspoň čiastočne na 90 tku, takto sa tam letí 130 až po 100 ktorá je ale umiestnená dosť neskoro.

100vka začína tu:
https://goo.gl/maps/BpyrSdiHTG62

Tu začínala kedysi BA - 90kmh
https://goo.gl/maps/2zWLfY36gfN2

100vka končí tu a začína BA po novom:
https://goo.gl/maps/waQhXAq3RVT2

Tu bude /asi/ nový začiatok BA pre smer Lafranconi:
https://goo.gl/maps/YZVRZJjWRWw

Logiku to nemá asi žiadnu
Sentilj
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 349
Obrázky: 84
Založený: 06. Jún 2010 10:38

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 19. Nov 2016 23:24

Má to inú logiku ako tam hľadáš. Máme nové premenlivé dopravné značenie na D2 takže sa muselo niečo v realite zmeniť, aby sa dali ukázať nejaké prínosy. Žiaľ jediný prínos v danom okolí by bolo zakresliť na most Lafranconi tretí pruh ako sa kedysi plánovalo... no toto by odľahčilo D1-tke a to nebolo vhodné nakoľko bolo potrebné presadiť D4.
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Tomas PO » 20. Nov 2016 17:33

Je to velke portalove PDZ? Chcelo by to foto, zrejme to bude ine ako pred tunelmi.
Inak tu je dost vela roznych nedobudovanych vetiev... https://goo.gl/maps/waQhXAq3RVT2
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 03. Okt 2006 23:43
Bydlisko: Presov

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Sentilj » 20. Nov 2016 20:37

Fotky sú zavesené, listujte doľava odtiaľto gallery/image_page.php?album_id=127&image_id=35670
Možno zmena súvisí s mýtnym, na D2 je E65ka s veľkým tranzitom S-J, tak možno v extravilán posunutý umýselne, mám pocit že v intraviláne ani TIR neplatí mýto, je to správne?
Sentilj
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 349
Obrázky: 84
Založený: 06. Jún 2010 10:38

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Tomas PO » 24. Nov 2016 13:20

snad zaciatok budovania PDZ. skoda, ze chyba aj multifukcna tabula, kde by dali zobrazovat textove informacie
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 03. Okt 2006 23:43
Bydlisko: Presov

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Sentilj » 24. Nov 2016 13:34

Jedna velka multifunk.tabula uz stoji na vyjazde z BA smer At/Hu, smerom do BA (zatial?) ziadna nie je
Sentilj
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 349
Obrázky: 84
Založený: 06. Jún 2010 10:38

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Tomas PO » 24. Nov 2016 14:13

a to sa vsetko riadi z SSUD Sitina?
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 03. Okt 2006 23:43
Bydlisko: Presov

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Sentilj » 24. Nov 2016 14:58

Vsetky su zatial vypnute, odkial sa riadia ti odpovie nejaky insider ale bolo by logicke riadit to odtial kedze tam D2 smeruje
Sentilj
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 349
Obrázky: 84
Založený: 06. Jún 2010 10:38

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 24. Nov 2016 21:01

Tomas PO napísal:a to sa vsetko riadi z SSUD Sitina?

riadi to SSÚD Bratislava, ktoré je na Domkárskej ul. čo je na druhej strane Bratislavy.
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod KLEPETO » 25. Nov 2016 00:24

A riadia to ako prispatý. Aj niekoľko rokov existencie tohto PDZ na mestskej D1 a D2 sa nenaučili reagovať promptne na neustále sa meniacu dopravnú situáciu na týchto prieťahoch mestom. Jediné čo vedia je uzavrieť tunel Sitina. Dokonca ani neboli schopný doinštalovať niektoré PDZ, alebo opraviť už namontované veľkoplošné PDZ na písaný text. Dokonca ich skôr demontovali a to napr. na vjazde do mesta pred križovatkou Zlaté piesky a za križovatkou Gagarinova v smere na Prístavný most. Namiesto toho umiestnili na vstupoch tie pidi vozíky, ktoré človek ani nemá šancu zaregistrovať ak v tom čase ide v ľavom pruhu a obieha kamión, ktorý mu túto malú tabuľu prekryje. No proste úplný diletanti.
KLEPETO
návštevník
 
Príspevky: 13
Založený: 23. Nov 2016 20:37

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Tomas PO » 25. Nov 2016 09:24

Ved preto som prekvapeny osadzanim noveho PDZ. Urcite je to chvalihodne, avsak bez funkcneho riadiaceho centra to nema zmysel. Tu by to chcelo komplet novy projekt modernizacie PDZ.
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 03. Okt 2006 23:43
Bydlisko: Presov

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 25. Nov 2016 22:09

Nie je stále problém, že každú zmenu značky musí schváliť nejaký príslušník. Tunel je iná vec, tam sú automatizované scenáre.
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod KLEPETO » 25. Nov 2016 23:05

Aha, takže aj Sitinu im robí počítač za nich. Ani to nezvládnu. No a s tým príslušníkom to je ako? To tam nesedí priamo s nimi? To akože volajú, každú chvíľu na kraj na Špitálsku alebo keď sa nedovolajú tak rovno na prezídium na Februárku, teda Račiansku, že sa tvorí kolóna či tam náhodou nemajú dať výstrahu tvorba kolón a ešte od ktorého portálu, lebo sa nejako rýchlo predlžuje. No to tam musí byť dobrá komédia na Domkárskej.
KLEPETO
návštevník
 
Príspevky: 13
Založený: 23. Nov 2016 20:37

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Tomas PO » 28. Nov 2016 16:37

Vlados napísal:Nie je stále problém, že každú zmenu značky musí schváliť nejaký príslušník. Tunel je iná vec, tam sú automatizované scenáre.

myslel som, ze odkedy su tunely, je uz 'prislusnik' vyrieseny. automatizovane scenare tykajuce sa pocasie totiz zjavne stale manualne a subjektivne nahadzuje operator. na severej D1 mas pri rovnakom dazdi/snehu niekedy 80, inokedy 100.
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 768
Založený: 03. Okt 2006 23:43
Bydlisko: Presov

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 12. Dec 2016 22:59

Dnes "konečne" svietilo nové PDZ... sme sa cítili ako v Prešove, všade sa stálo ;)
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod pristy27 » 13. Dec 2016 20:18

Ja som ho videl svietit uz v piatok rano. Smerom na most Lafranconi, asi 100 metrov od tabule "Bratislava" svietila uplne zbytocna 100. Na druhu stranu to vyzeraju byt konecne plnegraficke panely ;)
Font je ale trochu iny ako na tych povodnych.
pristy27
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 550
Založený: 02. Sep 2010 08:15
Bydlisko: Bratislava

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod KLEPETO » 13. Dec 2016 23:47

To by už mohli postupne vymeniť všetky tieto PDZ za plnegrafické panely aj na ostatných úsekoch D1 a D2 v meste. A tieto terajšie by mohli použiť na staršie úseky diaľnic, kde by zatiaľ postačovali na zobrazovanie rýchlosti od 40-100.
KLEPETO
návštevník
 
Príspevky: 13
Založený: 23. Nov 2016 20:37

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod aquila » 14. Dec 2016 15:59

hej vyzera to tak. lebo od rakuska tan svietilo 120..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 439
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Sentilj » 14. Dec 2016 18:42

Dnes som si to obzrel naživo v smere k Sitine, po rozplete D2-D1 svietilo "KOLÓNA" ale čitateľné to bolo len tesne pred značkou, pretože písmo malo hrúbku len jeden pixel avšak medziznakové medzery tiež, to že sa zobrazuje Kolóna som vytušil z väčšej diaľky len podľa K a A na konci. Na ďalšom už svietilo NEHODA, to už bolo pekne čitateľné z diaľky - hrúbka písma 2 pixely.
Sentilj
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 349
Obrázky: 84
Založený: 06. Jún 2010 10:38

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na D2

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.