D3 Hričovské Podhradie - Žilina, Strážov

Žilina (križovatka s D1) – Kysucké Nové Mesto – Čadca – Skalité, štátna hranica SR/PL

Moderátor: Moderátori

D3 Hričovské Podhradie - Žilina, Strážov

Odoslaťod bystrik » 06. Feb 2005 23:38

Hričovské Podhradie – Žilina, Strážov

Dĺžka úseku: 6,850 km, katedória: D 26,5 / 100

Diaľnica je v násype a križovatkou Dolný Hričov (časť vetiev) rieši kríženie s diaľnicou D1 Hričovské Podhradie - Višňové a pripojenie na cestu č. I/18. Súčasťou je tiež križovatka Žilina (Strážov), ktorá tiež rieši pripojenie na cestu č. I/18 pred jej vstupom do Žiliny. Súčasťou sú preložky ciest I., II. a III. triedy, úpravy poľných a lesných ciest, 21 mostných objektov z toho osem na diaľnici, estakáda nad cestou č. I/18, na vetvách križovatiek 9 mostných objektov, na ceste č. III/018261 2 mosty a jeden most nad diaľnicou.

Súčasťou sú tiež preložky vodných tokov a preložky inžinierskych sietí (vyvolané investície) a prístu­pové komunikácie k stavenisku diaľnice.

V tomto roku plánuje rezort dopravy so začatím stavebných prác na 6,8-kilometrovom úseku D3 Hričovské Podhradie-Žilina Strážov. Dokončený by mal byť v roku 2006.

Zahájenie výstavby: 2005
Rok dania stavby do užívania: 2007

Zdroje:
http://www.ssc.sk/user/view_page.php?page_id=434
http://dialnice.info/viewtopic.php?t=46
Naposledy upravil bystrik dňa 07. Jún 2005 21:03, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
bystrik
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 514
Obrázky: 38
Založený: 03. Feb 2005 21:40

Odoslaťod devil » 13. Apr 2005 15:45

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=426

Clanok sme hovori : Podľa štátnej expertízy sú predpokladané náklady stavby vo výške 5,956 mld. Sk.

Teda 880 mil/km. Myslim ze tam nie je jediny tunel ani nic podobne. Neviem ci som s tym sám, ale mne sa toto nezda, neviem si predstavit co ma na tomto useku stat taku horibilnu sumu.
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 99
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Odoslaťod aquila » 13. Apr 2005 16:06

devil napísal:http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=426

Clanok sme hovori : Podľa štátnej expertízy sú predpokladané náklady stavby vo výške 5,956 mld. Sk.

Teda 880 mil/km. Myslim ze tam nie je jediny tunel ani nic podobne. Neviem ci som s tym sám, ale mne sa toto nezda, neviem si predstavit co ma na tomto useku stat taku horibilnu sumu.


pocitam ze tie naklady su kvoli estakadam, lebo zrovna v strazove resp od hricovskeho podhradia po strazov plus minus ani nie je moc kde stavat (stat v hricovskom pohradi este hej, pozdlz kanala, ale potom tam je hricovska priehrada). tam su docela velke presuny pody a podobne ..

niekde (tusim geoconsult) to mal aj v 3D urobene ... osobne si neviem napriklad predstavit napojenie na rondel resp odbocku na brodno .. tam vazne nie je kde stavat .. ale zase nevidel som projekty ..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 436
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod JG » 14. Apr 2005 08:06

Dlzka mostov pre jeden dvopruh bude zhruba 1,5 km, 7 mostov. Velke presuny pody tam nebudu. Uzko je len na useku necele 2 km pri Hricovskej priehrade, kde sa planuje zachovat aj I/18, preto D1 musi ist vo svahu. Tam budu zemne prace rozsiahlejsie. Pri Strazove sa to napoji na I/18 jednoduchym zjazdom len smerom do ZA.

Cena moze byt dana poziadavkou vybudovat to za menej nez 1,5 roka. Uplne by stacilo keby sa ponahlali iba s usekom po prve krizovanie s I/18, aby mohol byt spojazdneny usek Vrtizer-HP. Islo by len o estakadu cca 600m a par uplne kratkych mostov. To by sa dalo postavit aj od leta do jesene nasledujuceho roka.
JG
diskutujúci
 
Príspevky: 164
Obrázky: 1
Založený: 10. Mar 2005 12:47

Odoslaťod johhan » 14. Apr 2005 08:16

Celé to je veľkolepo navrhnuté aby mali stavebné firmy slušný zárobok. Neviete prečo bol "rajecký variant" zrušený ?
johhan
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 38
Založený: 03. Feb 2005 21:43

Odoslaťod JG » 14. Apr 2005 09:43

Ked sa rozhodovalo ci povazsky alebo rajecky variant, tak Povazska Bystrica dupala za to, ze chcu dialnicu. Tak sa zacal stavat usek Ladce - Sverepec so severnym koncom usposobenym pre povazsky variant a zacal sa aj Vrtizer-HP. Prisla nova vlada a problemy s PB zacali narastat a zacalo sa opat skumat ci by nebol lepsi rajecky variant. Situacia uz bola horsia, lebo posledna cast useku (uz rozostavana) Ladce - Sverepec by bola pre D1 nepouzitelna a zmena na rajecky variant by znamenala odsunutie o niekolko rokov. Takze sa severne od PB nestavalo, kym PB nepovoli variant cez mesto. Prisla KIA a cas zacal tlacit. Asi malokto by bol obhajoval povazsky variant niekedy v roku 1997, keby bol tusil co sa v PB bude diat.
JG
diskutujúci
 
Príspevky: 164
Obrázky: 1
Založený: 10. Mar 2005 12:47

Hm

Odoslaťod magnus » 14. Apr 2005 14:36

johhan napísal:Celé to je veľkolepo navrhnuté aby mali stavebné firmy slušný zárobok. Neviete prečo bol "rajecký variant" zrušený ?


Rajecky variant bol hodnoteny dokonca dvakrat, pretoze najprv EIA rozhodla, ze prijatelnejsi je variant povazsky. Po zmene na MDPT a SSC sa EIA robila este raz, asi so zamerom, aby tentoraz vysiel lepsi rajecky variant. Bohuzial, nevyslo :-)) Osobne som rad, lebo Rajecka kotlina je este pomerne zachovala co sa tyka prirodneho prostredia a je ako stvorena pre rekreaciu a turistiku. Dialnica by tam dost zasiahla. Takze budme radi, ze koridir teraz vediet po uz i tak dost znicenom povazi.

K navrhu dialnice iba tolko - myslim, ze sa to dalo navrhnut aj elegantnejsie, najma v okoli VN Hricov. Jeden kratky tunel by nahradil celu tu podla mna nezmyselnu a dost riskantnu stavbu estakady. Bohuzial, proti tunelom sa dost broji na vsetkych frontoch, takze budeme minat peniaze na o nie velmi lacnejsie estakady a drahe sanacie svahov :-)))
magnus
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 786
Obrázky: 188
Založený: 11. Apr 2005 07:12
Bydlisko: Žilina

Re: Hm

Odoslaťod aquila » 14. Apr 2005 15:16

magnus napísal:Rajecky variant bol hodnoteny dokonca dvakrat, pretoze najprv EIA rozhodla, ze prijatelnejsi je variant povazsky. Po zmene na MDPT a SSC sa EIA robila este raz, asi so zamerom, aby tentoraz vysiel lepsi rajecky variant. Bohuzial, nevyslo :-)) Osobne som rad, lebo Rajecka kotlina je este pomerne zachovala co sa tyka prirodneho prostredia a je ako stvorena pre rekreaciu a turistiku. Dialnica by tam dost zasiahla. Takze budme radi, ze koridir teraz vediet po uz i tak dost znicenom povazi.

osobne som tomuto radsej ze to ozaj ide po povazi, aj ked su tam problemy s PB, resp boli a uz je to plus minus poriesene. a myslim ze aj trasovanie dialnice je docela optimalne po ZA, teda az na hricov .. strazov
magnus napísal:K navrhu dialnice iba tolko - myslim, ze sa to dalo navrhnut aj elegantnejsie, najma v okoli VN Hricov. Jeden kratky tunel by nahradil celu tu podla mna nezmyselnu a dost riskantnu stavbu estakady. Bohuzial, proti tunelom sa dost broji na vsetkych frontoch, takze budeme minat peniaze na o nie velmi lacnejsie estakady a drahe sanacie svahov :-)))

keby to urobili na styl rakuskych dialnic v alpach tak tie estakady aspon budu pekne vyzerat :) inak k hricovu mam velmi osobny vztah.. takze dufam ze to tam moc nedorvu :)
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 436
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod Andrej » 02. Jún 2005 07:46

Najnovšie sa náklady na výstavbu totoho úseku pohybujú už okolo 6,5 mld Sk, čiže skoro 1mld/km ako keby išla diaľnica stále v tuneli :cry:

http://dialnice.info/viewtopic.php?t=648
Andrej
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 604
Založený: 08. Feb 2005 16:57

Odoslaťod Caesar » 02. Jún 2005 09:03

johhan napísal:Celé to je veľkolepo navrhnuté aby mali stavebné firmy slušný zárobok.


Johhan, tak toto by som práve od teba nečakal ... :roll:

Ja tu mám toto najradšej: Všetci sme odborníci a všetci vieme, že je to drahé, tak radšej ani D1 nestavajme.

Vážení, ani estakády v náročných úsekoch nebudú o moc lacnejšie voči tunelom hlavne, keď sa musí stavať veľa iných objektov a riešiť zložité prírodné podmienky.

No a hlavne, tie stavebné firmy na tom získajú ... prosím vás pekne, presne tak ako aj na iných úsekoch, sa spamätajte čo tu píšete (teraz nemyslím len teba Johhan) ... 8)
Obrázok používateľa
Caesar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 43
Založený: 06. Máj 2005 14:03
Bydlisko:

Odoslaťod johhan » 02. Jún 2005 09:36

Caesar napísal:Johhan, tak toto by som práve od teba nečakal ... :roll:

Ja tu mám toto najradšej: Všetci sme odborníci a všetci vieme, že je to drahé, tak radšej ani D1 nestavajme.

Vážení, ani estakády v náročných úsekoch nebudú o moc lacnejšie voči tunelom hlavne, keď sa musí stavať veľa iných objektov a riešiť zložité prírodné podmienky.

No a hlavne, tie stavebné firmy na tom získajú ... prosím vás pekne, presne tak ako aj na iných úsekoch, sa spamätajte čo tu píšete (teraz nemyslím len teba Johhan) ... 8)


Toto sme si s Caesarom vysvetlili cez SS ... info pre ostatných.
johhan
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 38
Založený: 03. Feb 2005 21:43

Odoslaťod aquila » 02. Jún 2005 12:07

a preco to neobjasnite aj nam nezainteresovanym ? :wink:
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 436
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod Caesar » 05. Jún 2005 19:06

aquila napísal:a preco to neobjasnite aj nam nezainteresovanym ? :wink:


Jednalo sa o stavebnú spoločnosť Hydrostav. 8)
Naposledy upravil Caesar dňa 19. Jún 2005 14:25, celkovo upravené 1 krát.
Caesar
Obrázok používateľa
Caesar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 43
Založený: 06. Máj 2005 14:03
Bydlisko:

vizualizácie

Odoslaťod Andrej » 06. Jún 2005 08:07

Link na vizualizáciu tohto úseku

http://www.zsvts-scs.sk/fotodokumentaci ... na_001.jpg

Nevie niekto, aká dlhá a vysoká má byť poloestakáda pred ZA? Tiež by som rád poznal celkovú dĺžku mostných objektov a vyvolané investície, keďže cena je taká vysoká...
Andrej
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 604
Založený: 08. Feb 2005 16:57

to All

Odoslaťod Tomas » 07. Jún 2005 09:08

nemate niekto mapku tohto useku ? ako bude tento usek ukonceny pred zilinou? iba mimourovnovou krizovatkou na uboci svahu pri priehrade ?
alebo v ramci toho useku je aj cast kde D1 prekonava priehradu ?
Obrázok používateľa
Tomas
diskutujúci
 
Príspevky: 52
Obrázky: 3
Založený: 30. Mar 2005 14:33

Re: to All

Odoslaťod bystrik » 07. Jún 2005 20:57

Tomas napísal:nemate niekto mapku tohto useku ? ako bude tento usek ukonceny pred zilinou? iba mimourovnovou krizovatkou na uboci svahu pri priehrade ?
alebo v ramci toho useku je aj cast kde D1 prekonava priehradu ?


Tomas, kedze si tu novacik, tak sa casom naucis, ze diskutujuci sa pytaju az potom, ak nieco nenajdu na verejne dostupnych zdrojoch akymi su napr. nasledujuce stranky:

Nakres useku najdes tuto:

http://www.highways.sk/highways/H_Podhradie-Strazov.html

dalsie podrobne informacie tuto:

http://www.ssc.sk/user/view_page.php?page_id=434

a ked mas este otazky, teraz sa mozes pytat 8)
Obrázok používateľa
bystrik
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 514
Obrázky: 38
Založený: 03. Feb 2005 21:40

Odoslaťod aquila » 08. Jún 2005 08:23

ohladne napojenia, podla mna to zatial bude plus minus plynulo napojene na dialnicny privadzac zilina - strazov - estakady / rondel.

lebo s estakadou nad hricovskou priehradou a tenelom pod povazskym chlumcom sa nepocita aspon 20-30 rokov, resp sa to financne neoplati.
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 436
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Re: to All

Odoslaťod Tomas » 08. Jún 2005 10:57

bystrik napísal:
Tomas napísal:nemate niekto mapku tohto useku ? ako bude tento usek ukonceny pred zilinou? iba mimourovnovou krizovatkou na uboci svahu pri priehrade ?
alebo v ramci toho useku je aj cast kde D1 prekonava priehradu ?


Tomas, kedze si tu novacik, tak sa casom naucis, ze diskutujuci sa pytaju az potom, ak nieco nenajdu na verejne dostupnych zdrojoch akymi su napr. nasledujuce stranky:

Nakres useku najdes tuto:

http://www.highways.sk/highways/H_Podhradie-Strazov.html

dalsie podrobne informacie tuto:

http://www.ssc.sk/user/view_page.php?page_id=434

a ked mas este otazky, teraz sa mozes pytat 8)


len som si nevsimol na highways, ze kilometer 6,85 konci pred prihradov na I/18 a zmitla ma svetlozelena farba useku ktora ide ku kraju obrazku a zdalo sa mi ako keby ten usek pokracoval dalej,

neboj sa highways poznam naspamat, a este si pamatam staru diskusiu kde este raaadil feroslav
Obrázok používateľa
Tomas
diskutujúci
 
Príspevky: 52
Obrázky: 3
Založený: 30. Mar 2005 14:33

Odoslaťod fred » 19. Jún 2005 14:15

Obrázok používateľa
fred
diskutujúci
 
Príspevky: 58
Obrázky: 16
Založený: 19. Jún 2005 14:00

Odoslaťod Alexander Velky » 29. Jún 2005 17:18

fred napísal:http://www.chalupabozka.sk/dialnica/vizualizacie_zilina_001.jpg (001-012)


Tá cena bude hlavne kvôli tým mostom/estakádam, nákladné presuny svahov a opatrení proti povodniam. :lol:
Obrázok používateľa
Alexander Velky
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 655
Obrázky: 1
Založený: 28. Jún 2005 17:31

Odoslaťod Branco » 16. Júl 2005 09:05

Takže na budúci rok pravdepodobne tento úsek len v poloprofile? http://www.dialnice.info/viewforum.php?f=12
Branco
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 135
Založený: 06. Feb 2005 01:54

Odoslaťod Alexander Velky » 16. Júl 2005 20:35

Branco napísal:Takže na budúci rok pravdepodobne tento úsek len v poloprofile? http://www.dialnice.info/viewforum.php?f=12


Alebo nebude otvorený vôbec v r. 2006, ale až v r. 2007, aj to možno len na 1/2 profil.

Teraz sa potvrdzujú slová "jedného muža", ktorý povedal, čo sa reálne stíha a čo nie. :lol:
Obrázok používateľa
Alexander Velky
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 655
Obrázky: 1
Založený: 28. Jún 2005 17:31

Odoslaťod eucitizen » 03. Sep 2005 21:52

Tak co je tu noveho? aj na tomto useku je niako ticho poslednej dobe,, nedavno sa mi zdalo ze som cital ze NDS chysta zverejnit vysledok sutaze ale zatial nic, tymto tempom ani na buduci rok nebudu hotovy v 1/2 profile.
Obrázok používateľa
eucitizen
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 14
Založený: 04. Feb 2005 00:43

Odoslaťod Antimander » 04. Sep 2005 13:24

eucitizen napísal:Tak co je tu noveho? aj na tomto useku je niako ticho poslednej dobe,, nedavno sa mi zdalo ze som cital ze NDS chysta zverejnit vysledok sutaze ale zatial nic, tymto tempom ani na buduci rok nebudu hotovy v 1/2 profile.


Tak to bude až o ešte jeden rok neskôr ... :twisted: ... takto to funguje na Slovensku už niekoľko rokov, ... :idea:
Obrázok používateľa
Antimander
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 425
Obrázky: 5
Založený: 02. Aug 2005 13:46

Odoslaťod aquila » 01. Okt 2005 02:24

buduci piatok budu zase papalasi klepkat na tomto useku zakladny kamen ;)

http://dialnice.info/viewtopic.php?t=1572

dokoncene ze vraj uz buduci rok ...
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 436
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Ďalšia

Naspäť na D3

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.