D4 Rača - Stupava

Štátna hranica AT/SR, Bratislava (Jarovce) – križovatka s D2 – Ivanka pri Dunaji - sever – Devínska Nová Ves, štátna hranica SR/AT

Moderátor: Moderátori

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod aquila » 30. Nov 2016 19:14

preco tam davaju T 8.0? pri T7.5 by sa dost usetrilo a aj tak by tam bola Vmax 100kmh...

inak tento usek by nemal ist skor do vystavby ako bude severna tangenta. ktora by dost vyrazne odlahcila aj D1/D2... ak by sa nebodaj rozsirila aj jarosova
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 462
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod juancarlos » 30. Nov 2016 19:34

A kto by tú severnú tangentu asi tak financoval? VÚC alebo nebodaj mesto? :lol: :lol: :lol:
juancarlos
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 546
Založený: 04. Mar 2015 22:08
Bydlisko: BA, CA, SB

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod ANDi » 30. Nov 2016 19:57

Tento usek by mal byt jednym z poslednych celej dialnicnej siete... Ale pochybujem, ze ten 2025 je realny.
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1141
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod rastislav5 » 30. Nov 2016 20:32

Poslednym asi nie, ale pomohlo by, keby sa predtym dokoncili napr. R2 Ziar-Trencin alebo R6 a v Cesku D49, aby juzna polovica stredneho a vychodneho Slovenska volila cestu do Brna a Prahy tak, aby sa vyhla Bratislave a hlavne mostu Lafranconi. Predpokladam ze prave intenzity a zapchy na moste Lafranconi budu indikatorom, ze usek Raca-Stupava zacina byt nevyhnutny.
rastislav5
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 850
Obrázky: 6
Založený: 25. Nov 2006 19:58

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod Vlados » 01. Dec 2016 00:21

Ony tam tie zápchy bývajú, aj keď posledné týždne to nie je vôbec zlé. Ešte stále je tam rezerva v treťom pruhu. (Žiaľ, podobne ako na Prístavnom moste, sú tieto mosty spoločné aj pre cesty prvej triedy a toho je hlavný problém prečo sú úzkymi hrdlami D2/D1.)
výrok roka: Aj keby to malo stáť desať miliárd, treba Kysuce raz a navždy zbaviť tranzitu/preťaženej dopravy.
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 122
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod Kanky » 01. Dec 2016 02:47

Boli tu "mudrci" co navrhovali spoplatnit prietah blavou, resp. Lafranconi... Vraj je to ok, ze by sa aspon auta presunuli na SNP a Apollo a dialnicu by sme mali prejazdnejsiu...ze to nevadi, ze stredove 2 mosty by sa upchali. To nie je riesenie?

Mozno zachrania Lafranconi Rakusania, staci "vylepsit" vychodny bypass Viedne a paralelka k D2 pre auta nad 3,5 t by nemusela byt od veci. V rakusku realne lacnejsie myto nakolko nejde 60% zlodejom z danoveho raja v tichomori ako na SK. Bohuzial
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod aquila » 01. Dec 2016 10:04

to nie je o mudrcoch ale o zakladnej logike, je naopak nelogicke, ze dialnice v bratislave nie su spoplatnene. vid aj supersocialisticka vieden ma spoplatnene dialnice v meste a ludia tam existuju. a ze by sa upchali mestske mosty ? no aspon by viac ludi zacalo vyuzivat elektricku, ktora uz cez dunaj premava. nehovoriac o tom, ze by nastal aj konecne tlak na politikov s tou MHD aj nieco robit.

cize ano, dufam, ze konecne niekto bude mat gule a spoplatni dialnice v intravilane.

juancarlos napísal:A kto by tú severnú tangentu asi tak financoval? VÚC alebo nebodaj mesto? :lol: :lol: :lol:


Severna tangent je bola v programe verejnych prac v roku 2005, ale po nastupe fica sa to vyskrtlo. cize povodne to mal stavat stat .. aj ked hej, Bratislava ma to stastie, ze spravuje a vlastni aj vsetky cesty prvej, druhej triedy, ale peniaze za tie cesty inkasuje stat resp kraj.
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 462
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod ecce » 01. Dec 2016 22:27

rastislav5 napísal:Poslednym asi nie, ale pomohlo by, keby sa predtym dokoncili napr. R2 Ziar-Trencin alebo R6 a v Cesku D49, aby juzna polovica stredneho a vychodneho Slovenska volila cestu do Brna a Prahy tak, aby sa vyhla Bratislave a hlavne mostu Lafranconi. Predpokladam ze prave intenzity a zapchy na moste Lafranconi budu indikatorom, ze usek Raca-Stupava zacina byt nevyhnutny.


Neviem, mne by viac sedelo vykaslat sa na tunel Karpaty uplne a posunut ho na sever k Pezinku alebo sa snazit namiesto toho skapacitnit cestu Kuty-Senica-Trnava.
ecce
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 654
Obrázky: 6
Založený: 10. Dec 2013 20:52

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod rastislav5 » 01. Dec 2016 23:20

Mozno raz bude aj to, co pises, ale cim je tunel blizsie pri Bratislave, tym viac casu a penazi usetri ludom v zapchach.
rastislav5
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 850
Obrázky: 6
Založený: 25. Nov 2006 19:58

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod Kanky » 02. Dec 2016 12:27

aquila napísal:to nie je o mudrcoch ale o zakladnej logike, je naopak nelogicke, ze dialnice v bratislave nie su spoplatnene. vid aj supersocialisticka vieden ma spoplatnene dialnice v meste a ludia tam existuju. a ze by sa upchali mestske mosty ? no aspon by viac ludi zacalo vyuzivat elektricku, ktora uz cez dunaj premava. nehovoriac o tom, ze by nastal aj konecne tlak na politikov s tou MHD aj nieco robit.

cize ano, dufam, ze konecne niekto bude mat gule a spoplatni dialnice v intravilane.

a poznas aj ine mesto ako je Vieden? lebo vacsinou sa ohanas len Viednou...Vo Viedni zaraba upratovacka viac ako priemerny pracujuci v BA...Rakusko ma 3nasobne viac dialnic, kvalitu ostatnych ciest ani nespominam...rakuska 10dnova znamka je pritom lacnejsia ako slovenska, dokonca aj dvojmesacna rakuska znamka je lacnejsia ako dve SK mesacne...

preco nespomenies Brno, Ostravu, Krakow, Katowice, atd, atd ???

nebud smiesny s elektrickou do Petrzalky, to je slepe crevo, ktore konci na brehu Dunaja...Petrzka ma viac ako 100 000 obyvatelov (oficialne), ma nejakych 30 km² a ty napises, ze elina UZ :lol: premava cez Dunaj, to by som radsej pomlcal
viezol si sa niekedy v autobuse z/do Petrzky? viezol si sa z/do Karlovky? autobusy, trolejbusy, eliny su preplnene...

svojho casu som skusal, ze budem jazdit autobusom/trolejbusom..rano som nastupil na konecnej a na 3. zastavke sa uz ludia ledva zmestili, ked som pisal na podnik, ze aka je situacia, tak mi odposali, ze bohuzial...

mesta v Rakusku (Vieden, Linz) su jedine mesta v Europe, ktore maju spoplatnenu viacpruhovu cestu v meste...
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod aquila » 02. Dec 2016 13:05

v rakusku su spoplatnene en bloc vsetky dialnice, a boli vzdy, lebo rakusko sa sustreduje na primestku a mestsku dopravu. ano isiel som zopar krat aj autobusom z toho smeru a tym smerom. nie je to easy, ale o to viacej by bol tlak na rozvoj MHD. takto ked sa povolilo bezbrehe parkovanie aj na stromoch a sa podporuje len IAD tak sa neni co cudovat, ze je MHD katastrofalna .. a lepsie to nebude.

co sa tyka petrzalky a bratislavy, skoda, ze v 70tych rokoch zacali snivat o milionovej metropole a nevybudovali ako v brne dalsie elektrickove radialy. pre porovnanie brno ma 2x Tolko elektrickovych trati ako Bratislava, a ma radovo mensie dopravne problem. nehovoriac o skutocne fungujucom primestskom systeme dochadzania ..

je velka skoda, ze sa teraz neupdatne uzemny plan a nevrati sa k stale vlastne relevantnym planom rozsirenie elektricky a neskorsie zakopanie v CMO. vid tento nacrt

35783
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 462
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod Kanky » 03. Dec 2016 09:59

Nie som proti rozsireniu elinkovych trati, budem len rad
Presvedc ma ale, ze mam cestovat kazdy den o hodinu dlhsie mhd, za kazdeho pocasia cakat na zastavke, dychat smrad z bezdakov, minut pritom z rodinneho rozpoctu tie iste peniaze ako ked idem autom a este byt kazdy den o hodinu kratsie s rodinou...
Skoda je to, ze na dialnice v ba sme sa poskladali, na udrzbu sa skladame a este mame za to platit, ked sa chceme po tej ceste niekam dostat...
Pritom pri 1-2 predrazenych tendroch si par ludi nakradne viac ako sa vyzbiera za rok na dialnicnych znamkach...toto porovnajme s Viednou ci celym Rakuskom

Porovnajme s Rakuskom kolko zo zisku z myta nad 3,5 t ide firmam so sidlom v tichomori..tu treba vytvarat tlak a nie umelym rozsirenim spoplatnenych usekov meste

Potom sa mozme bavit ci spoplatnit prejazd cez Dunaj v BA tak, ako to maju vo W
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod Andrej » 05. Dec 2016 20:38

Velka skoda, ze sa nebuduje tunel Karpaty spolu so zvyskom D4. Opat nastane situacia ako pri Visnovom - pri vystavbe povrchoveho useku sa spotrebuje obrovske mnozstvo nasypoveho materialu a pri naslednej vystavbe tunela si dalsiu cast krajiny znicime deponiami z vytazeneho materialu. Bolo by dobre zladit vystavbu tohto useku aj spolu s inymi stavbami v okoli, kde by sa vyuzil vytazeny material z tunela - okrem useku po hranicu s AT napr. obchvat PK, rozsirenie D1 Blatne-TT a pod.
Andrej
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 608
Založený: 08. Feb 2005 17:57

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod pristy27 » 06. Dec 2016 09:37

stymto sa neda ine ako nesuhlasit. Usek D4 od severneho portalu po hranicu s Rakuskom spotrebuje dost materialu do nasypov aj ked znacna cast je uz v polprofile postavana. Hlavne si myslim, ze ale smerom od VW k Morave sa budu musiet kvoli spodnym vodam drzat vyssie. Na druhu stranu tunel je planovany dost dlhy, takze aj materialu bude dost...
pristy27
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 566
Založený: 02. Sep 2010 09:15
Bydlisko: Bratislava

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod peterle » 15. Dec 2016 20:59

Na všetky diaľnice sme sa poskladali, takže zrušíme ich spoplatnenie? Po otvorení D4 treba D1 spoplatniť, aj aby sa odstránilo riziko, že nákladná doprava ostane na bezplatnej D1.
peterle
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 528
Obrázky: 231
Založený: 13. Júl 2011 14:31

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod Kanky » 15. Dec 2016 23:56

Nad 3,5t by malo byt spoplatnene vsetko, ale s roznymi tarifami, t.zn., ze prejazd D1 ma byt drahsi ako prejazd D4 a prejazd mestom ma byt drahsi ako prejazd D1
Otazka je vyska mytneho, kedze na zlodejov ide viac ako statu
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod KLEPETO » 16. Dec 2016 00:24

Na D1 do mesta by mal byť absolútny zákaz vjazdu pre vozidlá nad 3,5t pre tranzit už od križovatky Ivanka-sever. A tie čo majú v meste svoj cieľ by mali mať úplný zákaz jazdy cez Prístavný most. Úsek od križovatky Bajkalská po križovatku Pečňa by mal byť pre všetky kamióny tabu. Presúvať do svojho cieľa vrámci mesta by sa mali a vchádzať do mesta iba po D4 a následne podľa potreby po R7 od Ketelca alebo po D2 od Jaroviec alebo max po D1 križovatka Bajkalská.
KLEPETO
návštevník
 
Príspevky: 25
Založený: 23. Nov 2016 21:37

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod ANDi » 16. Dec 2016 19:41

:lol:
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1141
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod eric987 » 19. Jan 2017 22:01

Bol zverejneny rozsah hondotenia navrhovanej cinnosti pre tento usek: http://www.enviroportal.sk/sk/eia/detai ... -bystrica- . Rata sa tam aj s novym variantom V3, kde by D4 dokonca podurovnovo krizovala aj cestu I/2.
eric987
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 93
Založený: 16. Júl 2014 09:16

Re: D4 Rača - Stupava

Odoslaťod KLEPETO » 19. Jan 2017 22:58

Pozerám, že aj naša "byrokratická celebrita" je účastníkom konania. :?
KLEPETO
návštevník
 
Príspevky: 25
Založený: 23. Nov 2016 21:37

Predchádzajúca

Naspäť na D4

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.