R1 Žiar nad Hronom - Budča

Trnava – Nitra – Žarnovica – Žiar nad Hronom – Zvolen – Banská Bystrica – Ružomberok (križovatka s D1)

Moderátor: Moderátori

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Kanky » 19. Nov 2013 15:57

v tychto dnoch sa dokoncuje oplotenie konecne aj na tomto useku, kde to bolo pre mnohych v noci strasidelne, nakolko les je tu na viacerych miestach prakticky hned vedla cesty...
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod jozin z bazin » 19. Nov 2013 21:58

Uff, konecne.
Toto bol mimoriadne kriticky usek, doteraz nastastie bez vacsej nehody.
jozin z bazin
diskutujúci
 
Príspevky: 220
Obrázky: 17
Založený: 14. Dec 2009 15:57

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod albiman85 » 23. Nov 2013 10:12

jj to oplotenie je naozaj dobra vec. Vcera som jazdil tu po 2 tyzdnoch a som zbadal ze aj tu su uz nainstalovane tie reflexne gombiky(ako pri NR-TT) v strede co je tiez parada v noci. Divne ze take ''malicke'' veci ako pomozu pohodliu pri jazde. :)
albiman85
diskutujúci
 
Príspevky: 77
Založený: 02. Máj 2012 11:35

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Kanky » 23. Nov 2013 11:02

albiman85 napísal:jj to oplotenie je naozaj dobra vec. Vcera som jazdil tu po 2 tyzdnoch a som zbadal ze aj tu su uz nainstalovane tie reflexne gombiky(ako pri NR-TT) v strede co je tiez parada v noci. Divne ze take ''malicke'' veci ako pomozu pohodliu pri jazde. :)

tie gombiky su tiez novinka na tomto useku...su tam tak tyzden alebo dva co som si aj ja vsimol..a su od Sasovskeho Podhradia az po BB, resp. opacne...
malo by to byt urcite vsade, minimalne na dialniciach a RC, dufam, ze doplnia aj na Pribine, medzi Pribinou a Sas. Podhradim, ale aj na D1 v okoli PB, na celej severnej a vychodnej D1, D2 atd atd... :)
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod albiman85 » 24. Nov 2013 00:45

Hej, zatial to dali len na stare useky R1 co som ja zbadal. Zatial to aj staci podla mna lebo v noci a v dazdi vidiet stredove ciary bola naozaj vyzva.

Inac neviete co mozu stat tie gombiky? a co sa stane s nimi ked sa ide frezovat a kladat novy asfalt? :)
albiman85
diskutujúci
 
Príspevky: 77
Založený: 02. Máj 2012 11:35

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod jozin z bazin » 24. Nov 2013 20:42

Pri frezovani a kladeni noveho asfaltu sa rata s tym, ze ich treba vymenit. Ak sa teda v ramci "setrenia" nezrusia.
Viac by som sa obaval pluhovania snehu, to ich moze celkom vazne poskodit. A s opravou sa moze cakat bud do priazniveho pocasia alebo az na dostatok financii. Co v nasich podmienkach moze byt aj nekonecne dlho ... :?
jozin z bazin
diskutujúci
 
Príspevky: 220
Obrázky: 17
Založený: 14. Dec 2009 15:57

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod milosD » 25. Nov 2013 10:25

prave to ma zaujima, ako to je s "gombikmi" pocas zimnej udrzby
su aj na novej R4, na mostoch pekne modre :-)
milosD
diskutujúci
 
Príspevky: 159
Obrázky: 11
Založený: 28. Jan 2009 14:15

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Kanky » 25. Nov 2013 10:48

tie oranzove, co su na krajniciach medzi BA a TT zimu nevydrzali, chyba vacsina dodnes...ale tiet o stredove su dufam ine, lepsie upevnene a nechame sa prekvapit :wink:
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 27. Nov 2013 23:14

Vsimol som si to uz davnejsie, len som to tu asi zabudol spomenut...

https://maps.google.com/?ll=48.584585,1 ... 69,,0,7.56

Preco su semafory upozornujuce na tvorbu poladovice na konci mosta? (smer na ZV)
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod black1 » 27. Nov 2013 23:44

asi bol drahy kabel na opacnu stranu mosta
Obrázok používateľa
black1
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 274
Obrázky: 1
Založený: 30. Okt 2013 11:08
Bydlisko: Podhájska

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod PatrikNet » 28. Dec 2013 10:01

este ked sa vratim k teme spoplatnenia tych kratych usekov nad riekou Hron: nemohlo by to byt tak, ze "pripajaci" pruh a zaroven "odpajaci"pruh, nepatri este do pojmu dialnica a teda by uvedene casti, kde pripajaci pruh prechadza do odpovovacieho pruhu bez toho aby automobil musel prejst na "normalny" pruh, vlastne ani oficialne byt spoplatnene nemuseli?

nikde som nenasiel definiciu toho co je a co uz nie je dialnica, ak by sa niekto v tomto orientoval budem rad ked sa vyjadri.

Patrik
PatrikNet
nováčik
 
Príspevky: 1
Založený: 28. Dec 2013 09:46

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod i15 » 28. Dec 2013 12:04

Je to jednoznačne definované - značkou. Na streetview vidno, že ešte pred nájazdom na R1 je značka RC bez dodatkovej tabuľky, takže oficiálne treba nálepku aj na prejazd cez pripájací pruh
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 825
Založený: 21. Jan 2007 21:49
Bydlisko: Košice

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Kanky » 28. Dec 2013 16:19

minimalne ten usek mal byt bez uhrady...ale co, ked sa nik neozve....
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 13:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 28. Dec 2013 17:43

Myslim, ze tam sa to toleruje a nikto tam znamky nekontroluje, ci hej?
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Sentilj » 28. Dec 2013 20:00

Otazka je ako to vobec kontrolovat na tak kratkom useku. Vacsinou mytne Transportery stoja pri exitoch kde je miesto, alebo s kamerkou na streche za jazdy. Pravdepodobnost odchytenia je asi mala, v blizkosti skor kontroluju na useku R2 ZV - Budca na odpocivadle.
Sentilj
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 349
Obrázky: 84
Založený: 06. Jún 2010 11:38

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 27. Mar 2014 22:01


zdroj: YouTube.com
Nezostrihana verzia: https://www.youtube.com/watch?v=Kb5QG6uqaPA
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod cargobull » 28. Mar 2014 11:54

to nebol dufam tvoj kolega ked si to natacal? ci?
Obrázok používateľa
cargobull
diskutujúci
 
Príspevky: 172
Obrázky: 75
Založený: 05. Aug 2010 19:42

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 28. Mar 2014 18:55

Nie nie, ja som siel nahodou okolo nieco po 12:00. A co som pocul sa tam zhovarat chlapov, co to odpratavali, tak vraveli, ze su tam uz od rana...
Stastie, ze to nejak zapikoval za ten oporny mur, trafit ho nastred, tak by to bolo horsie.
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod cargobull » 28. Mar 2014 21:15

od pol siestej cca to davali v radiu ze sa to stalo a ja som siel tade o siedmej a policajti uz tam boli
Obrázok používateľa
cargobull
diskutujúci
 
Príspevky: 172
Obrázky: 75
Založený: 05. Aug 2010 19:42

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 29. Mar 2014 01:27

Tak to bol asi mikrospanok. A bol tam rano rozsypany aj naklad? Lebo na obed tam uz nic nebolo, tak neviem, ci siel nalozeny, abo prazdny.
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod cargobull » 29. Mar 2014 12:51

papier viezol do nemecka a naklad rozsypany nebol
Obrázok používateľa
cargobull
diskutujúci
 
Príspevky: 172
Obrázky: 75
Založený: 05. Aug 2010 19:42

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 31. Júl 2014 19:18


zdroj: YouTube.com
info: novy kusok mikro-koberca v obidvoch pruhoch.
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 12. Máj 2015 22:12

Vcera vymienali zvodidla aj na moste z Budci


zdroj: YouTube.com
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod racto » 13. Máj 2015 19:54

Tieto zvodidlá sú fakt pevnejšie ako tie predtým? Ja mám s nich dojem že sú s papiera
tralala
Obrázok používateľa
racto
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 27
Založený: 22. Okt 2007 12:33
Bydlisko: Detva

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod cargobull » 14. Máj 2015 08:09

na dubrave ich uz aj niekto odskusal
Obrázok používateľa
cargobull
diskutujúci
 
Príspevky: 172
Obrázky: 75
Založený: 05. Aug 2010 19:42

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na R1

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.