R1 Žiar nad Hronom - Budča

Trnava – Nitra – Žarnovica – Žiar nad Hronom – Zvolen – Banská Bystrica – Ružomberok (križovatka s D1)

Moderátor: Moderátori

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Tomas PO » 14. Máj 2015 10:11

urcite maju hustejsie stlpiky
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 767
Založený: 03. Okt 2006 23:43
Bydlisko: Presov

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod racto » 14. Máj 2015 20:35

Stĺpiky majú hustejšie ale nemajú spojenú zvodnicu ani dvojitú zvodnicu. Ale tak budem veriť že sú dobre :)
tralala
Obrázok používateľa
racto
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 27
Založený: 22. Okt 2007 11:33
Bydlisko: Detva

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 15. Máj 2015 21:04

Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 16:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Vlados » 15. Máj 2015 21:38

ešte by mohli natrieť zábradlie
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, KE

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 16. Máj 2015 01:14

Presne to som si aj ja vravel :D
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 16:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Vlados » 27. Máj 2015 21:53

Tie zvodidlá sú akési plastové. Už sú použité na 129km aj 135km. Tie stĺpiky vyskočili zo zeme ako by tam boli len "zapichnuté". Nechápem prečo stredové nemohli by osádzané samostatne pre každý smer, prípadne nie sú od seba nejako vzdialené. Takto sa tvária takmer ako jeden profil/plech.
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, KE

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod stanog » 28. Máj 2015 07:29

Ja zase nerozumiem prečo v tomto úseku je rýchlosť znížená na 60 km/h a na R1 medzi NR a TT je povolená 80-ka. Iný policajný okrsok = iné pravidlá ? Inak paradoxne zábradlia na tomto úseku natierali cca pred rokom novým modrým náterom a teraz ich komplet demontujú a to dosť nešetrne tak že ich prakticky odstrihnú cca 15 cm nad múrikom, takže ich použitie niekde inde napriek dobrému stavu je vylúčené. Neviem či je to v podmienkach dotácie z EU. Ale je mnoho úsekov na cestách nižších tried kde by tie cca 20 ročné zvodidlá a zábradlia mohli urobiť ešte dobrú službu, ved na cestách 1. 2. a 3. triedy sú miestami hrdzavé zvodidlá pamätajúce aj inváziu spriatelených vojsk v 68-mom.
stanog
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 43
Založený: 29. Jan 2008 12:05
Bydlisko: Do Senca to mám na skok ale do/z Bratislavy často aj hodiny...

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Bager3 » 28. Máj 2015 10:07

Terba urychlene minut EU penieze aj za podmienky ze vymenie uplne nove zabradlie. Sak dame ludom robotu
Bager3
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 257
Obrázky: 2
Založený: 16. Nov 2005 12:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 28. Máj 2015 12:42

Plus sa este budu moct chvastat, kolko km pred volbami vymenili / opravili...
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 16:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 07. Júl 2015 16:46


zdroj: YouTube.com
url: https://www.youtube.com/watch?v=sEutfe8SWtY

Uz ma hnevaju, tie stredove zvodidla su vymene minimalne tyzden a furt su tam dlhocizne obmedzenia... Tiez nechapem, preco potrebuju pri stredovych zvodidlach cely pruh z kazdej strany, preco nezabrali len cast a s vyuzitim krajnice mohli nechat 2+2.
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 16:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Tomas PO » 07. Júl 2015 17:57

chapem tvoje rozhorcenie, ale otrasne jazdis
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 767
Založený: 03. Okt 2006 23:43
Bydlisko: Presov

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod cargobull » 07. Júl 2015 20:36

zajtra budes v markize :D toto by som si ozaj nedovolil co vo videu a este to das aj na net :D
Obrázok používateľa
cargobull
diskutujúci
 
Príspevky: 164
Obrázky: 75
Založený: 05. Aug 2010 18:42

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod i15 » 07. Júl 2015 21:30

dôsledok nekonečných obmedzení...
videl som aj horšie veci :)
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 825
Založený: 21. Jan 2007 20:49
Bydlisko: Košice

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 07. Júl 2015 22:23

Som velmi rad, ze niekto hodnoti styl jazdy z 10 minutoveho zrychleneho zaznamu :mrgreen:

1. predbiehanie sprava uz ozaj neriesim, zvykol som lavoprudarov vyblikuvat a brzdit a cakat za nimi kym sa uhnu, ale vacsina to aj tak nechopi, takze strata casu, zbytocne opotrebenie brzd a vyrazne to narusa plynulost cestnej premavky...
2. prazdna "dialnica", siroko daleko ani nohy (nikoho som neobmedzil, nikoho som neohrozil) ozaj nepojdem 60 za slimakom co sa kocha... To aj po starej ceste by som siel rychlejsie.
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 16:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Kanky » 07. Júl 2015 23:31

Tie nove zvodidla vyzeraju velmo pekne, az to robi taku dialnicnu atmosferu :D

Neviem naco sa tu rozobera, ze kto ako jazdi, treba sa pozerat, ze kvoli comu tu to video je
Nabuduce nezabudnite podebatovat, ci aj lietadla alebo drony, co nam tu pridavaju info, ci nahodou neprekracuju rychlost :lol:
Alebo ci maju povolenie byt vo vzduchu lebo hlavne pre drony je to celkom zlozita byrokraticka neprijemnost
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 12:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod racto » 08. Júl 2015 06:33

Ale fakt jazdi mizerne. A ešte sa s tým chváliť. Úbohé.
tralala
Obrázok používateľa
racto
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 27
Založený: 22. Okt 2007 11:33
Bydlisko: Detva

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod ANDi » 10. Júl 2015 19:44

Vcera pri Budci bolo 2+2, dnes som presiel zas usekom a vsade uz bolo 2+2, ale tie stlpiky boli len posunute uplne k stredovym zvodidlam... To akoze cakaju, kym si to zvodidlo sadne, alebo na co je to dobre?
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1043
Založený: 14. Júl 2012 16:12

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Tomas PO » 11. Júl 2015 08:38

kolaudacia?
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 767
Založený: 03. Okt 2006 23:43
Bydlisko: Presov

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Vlados » 11. Júl 2015 17:12

racto napísal:Ale fakt jazdi mizerne. A ešte sa s tým chváliť. Úbohé.

Može sa chváliť koníkmi pod kapotou ;)
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, KE

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod stanog » 12. Júl 2015 07:17

ANDi napísal:Som velmi rad, ze niekto hodnoti styl jazdy z 10 minutoveho zrychleneho zaznamu :mrgreen:

1. predbiehanie sprava uz ozaj neriesim, zvykol som lavoprudarov vyblikuvat a brzdit a cakat za nimi kym sa uhnu, ale vacsina to aj tak nechopi, takze strata casu, zbytocne opotrebenie brzd a vyrazne to narusa plynulost cestnej premavky...


Predbiehanie sprava je jedna z najhorších vecí čo na D môžeš urobiť, zamysli sa - sám píšeš že blikanie a pod. neúčinkuje, že im nedochádza, a potom si predstav že koľkí asi tak počítajú s možnosťou že ich obehneš sprava. Ďalší postreh je, že ak niekto ide zbytočne pomaly a neuhýba, na 99% sa práve plne nevenuje vedeniu vozidla - teda telefonuje, diskutuje, fotí, chová deti, je, pije.... Takže riziko, že síce tvoje blikanie spozoroval ale má "plné ruky práce" spôsobuje že nereaguje. Lenže keď skončí činnosť, spomenie si že mal uhnúť a náhle bez obzretia sa uhne vpravo. A už ste tam... Videl som jednu takúto nehodu, skončila násobnými kotrmelcami obiehajúceho auta po tom čo mu v dosť ostrom uhle preťala dráhu predná kapota vpravo uhýbajúceho vodiča ťažšieho auta.
stanog
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 43
Založený: 29. Jan 2008 12:05
Bydlisko: Do Senca to mám na skok ale do/z Bratislavy často aj hodiny...

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod pohodak » 12. Júl 2015 08:15

OT: aha cize riesenim je ist za blbcom v lavom pruhu 90? dokedy, kym ten pred tebou dopapa svoj sendvic? :roll: inak tych 99% je pekna blbost, 80% ludi prilepenych do laveho pruhu je nalepenych na volant a smrt v ociach z tej strasnej rychlosti, este vypuklejsie je to na D1 BA-TT kde kazde rano stretnem na tych 15 kilometroch minimalne 5 hlupakov so smrtelnymi 90km/h na tachometri v strednom pruhu ked je pravy volny...bohuzial toto ma povod este v autoskolach kde sa bud na dialnicu vobec nedostanete (beriem ze su okresy kde je to fakt nemozne) a/alebo na cestach kde je MPR 90km/h sa jazdi maximalne 60 a clovek si to potom prenesie aj do realneho jazdenia...
Everything that can be counted does not necessarily count; everything that counts cannot necessarily be counted.
pohodak
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 0
Založený: 20. Apr 2006 13:49
Bydlisko: PK

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod Kanky » 12. Júl 2015 20:52

pohodak, palec hore, aj som sa dobre zasmial :) na toto budu stale rozdielne nazory...
Cestou, necestou...
Obrázok používateľa
Kanky
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 739
Založený: 30. Nov 2011 12:29
Bydlisko: Vychodňar w Krakowie

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod robertko » 13. Júl 2015 08:08

obiehanie / predbiehanie z prava je zakazane avsak treba si uvedomit ze rychlejšia súbežná jazda v pravom pruhu nie je zakázaná ...
inak pravý pruh je vždy najrýchlejší pri zápche ... každý má v hlave zakódované že ľavý pruh je najrýchlejší a preto sa tam tlačí toto stačí vyhodiť z hláv a problém je vyriešený ... predsa v každom pruhu je MPR rovnaká ( okrem výnimiek )
robertko
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 282
Obrázky: 30
Založený: 06. Okt 2013 19:16

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod pohodak » 13. Júl 2015 08:17

to je samozrejme pravda, ale zrovna na D1 idem kludne v pravom pruhu aj 3-4km a predbehnem zo 4 auta v strednom pruhu ktore si to tam pukocu krasnych 90 tachometrovych
Everything that can be counted does not necessarily count; everything that counts cannot necessarily be counted.
pohodak
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 0
Založený: 20. Apr 2006 13:49
Bydlisko: PK

Re: R1 Žiar nad Hronom - Budča

Odoslaťod mareks96 » 13. Júl 2015 14:40

Ked mas idiotov ktori sa bpja ze zidu z cesty, alebo si myslia ze ten krajny pruh je vyhradeny pre kamiony potom to aj tak vyzera. Casom sa tam snad ludia naucia jazdit
mareks96
diskutujúci
 
Príspevky: 240
Založený: 11. Okt 2014 08:14

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na R1

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.