R2 obchvat Ziar nad Hronom

Trenčín (križovatka s D1) – Prievidza – Žiar nad Hronom – v peáži s R1 – Zvolen – Lučenec – Rimavská Sobota – Rožňava – Košice – križovatka s D1

Moderátor: Moderátori

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod horo100 » 12. Dec 2014 13:15

Otvara sa v pondelok o 11:00.
verím že sa raz odveziem elektromobilom krížom cez celé slovensko po dialnici a na jedno nabitie.
Obrázok používateľa
horo100
diskutujúci
 
Príspevky: 163
Založený: 20. Máj 2012 02:21

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod medima » 15. Dec 2014 11:58

Obchvat Žiaru už zakreslený v Google mapách. Chcelo by to ešte ale doladiť detaily: vetvy križovatky, farba zakreslenia apod.. Vie niekto zjednať nápravu, prípadne im zaslať podklady apod..
medima
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 614
Obrázky: 17
Založený: 05. Jan 2013 22:23

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod mb1000 » 15. Dec 2014 12:19

medima napísal:Obchvat Žiaru už zakreslený v Google mapách. Chcelo by to ešte ale doladiť detaily: vetvy križovatky, farba zakreslenia apod.. Vie niekto zjednať nápravu, prípadne im zaslať podklady apod..

V google maps su nove useky vacsinou domrvene a trva im nejaky cas, kym je to dobre. Ak chces aktualnu mapu, pouzi napr. http://www.openstreetmap.org/#map=13/48.5889/18.8326
mb1000
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 353
Obrázky: 177
Založený: 23. Feb 2010 12:59

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod Viktorius » 15. Dec 2014 15:27

Otvorenie obchvatu ziaru nad hronom v plnej parade: predseda vlady, minister dopravy a riaditel NDS. viewtopic.php?f=35&t=19943
Viktorius
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 933
Obrázky: 19
Založený: 20. Nov 2013 19:09

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod FANUSIK » 15. Dec 2014 16:15

hm kde je vola tam je cesta.......takze za Handlovou / Nova Lehota / suvisla pekna cesta na R1 ....v celkovej dlzke asi 13 km... :)
bude dlho trvat kym sa odveziete u nas po kvalitnej ceste 1 triedy aspon 100km...
Obrázok používateľa
FANUSIK
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 297
Založený: 09. Apr 2007 19:32
Bydlisko: PRIEVIDZA

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod ANDi » 15. Dec 2014 17:31


zdroj: YouTube.com

Zase zbytocne obmedzenie na 80 v 0:57
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1141
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod FANUSIK » 15. Dec 2014 17:59

Andi vyborne a aktualne video.....a tiež nechapem tu dlhu obmedzenu rychlost na 80 a dalej za nou este plna ciara skoro 600 m na rovnom useku....,.
bude dlho trvat kym sa odveziete u nas po kvalitnej ceste 1 triedy aspon 100km...
Obrázok používateľa
FANUSIK
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 297
Založený: 09. Apr 2007 19:32
Bydlisko: PRIEVIDZA

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod ANDi » 15. Dec 2014 18:10

No, kvalita je horsia vzhladom na svetelne podmienky, ale nasledujuce dni ma byt este horsie aj s dazdom...
A hej, dlzke tej plnej ciary sa tiez cudujem, ale to sa este chapat da, ale tu 80-ku nechapem vobec.
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1141
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod DrX » 15. Dec 2014 19:31

Dialnica Kosice-Zvolen-Trencin-Praha "skoro hotova" :-)
DrX
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 3
Založený: 08. Feb 2005 20:45
Bydlisko: KE

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod Sentilj » 15. Dec 2014 19:50

Neokradli nás nepriamo pri tendrovaní úseku, okradnú nás priamo - pri používaní. Som zvedavý aký primitívny argument vytiahnu na obhajobu svojej nepotrebnosti.
Sentilj
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 358
Obrázky: 84
Založený: 06. Jún 2010 11:38

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod i15 » 15. Dec 2014 20:12

no mohla tam byť aj 60t-ka :) také sa zvykne dávať na zbiehaní pruhov. v smere na R1 je dokonca vkuse 100, hneď od kruháča
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 827
Založený: 21. Jan 2007 21:49
Bydlisko: Košice

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod 1mmortal2 » 15. Dec 2014 20:16

Ale okradli, zmenou MUK na kruhac
1mmortal2
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 252
Obrázky: 37
Založený: 28. Dec 2007 19:34
Bydlisko: Trencin

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod FANUSIK » 15. Dec 2014 22:34

ved prave ten paškvil v podobe toho kruhača je je hanba.... ..No hadam kvalita useku tolko neutrpela , ono presvečime sa mozno po 3-4 rokoch či nebude treba niečo opravovať....ako na obchvate SVIDNIKA...
bude dlho trvat kym sa odveziete u nas po kvalitnej ceste 1 triedy aspon 100km...
Obrázok používateľa
FANUSIK
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 297
Založený: 09. Apr 2007 19:32
Bydlisko: PRIEVIDZA

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod Milos » 16. Dec 2014 01:06

Žeby už 4 hodiny po slávnostnom otvorení úseku začali s výberom príspevkov na zmiernenie následkov nízkej vytendrovanej ceny? Čas cca od 1:10. Nie je to v miestach, kde je v smere na Handlovú tá 80-ka; na tomto úseku je v obidvoch smeroch 100 km/h.

http://youtu.be/5KLIAk3NaRU
Obrázok používateľa
Milos
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 419
Založený: 15. Feb 2005 17:20

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod black1 » 16. Dec 2014 08:08

medima napísal:Obchvat Žiaru už zakreslený v Google mapách. Chcelo by to ešte ale doladiť detaily: vetvy križovatky, farba zakreslenia apod.. Vie niekto zjednať nápravu, prípadne im zaslať podklady apod..



google map maker
Obrázok používateľa
black1
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 274
Obrázky: 1
Založený: 30. Okt 2013 11:08
Bydlisko: Podhájska

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod Tomas PO » 16. Dec 2014 22:32

FANUSIK napísal:Andi vyborne a aktualne video.....a tiež nechapem tu dlhu obmedzenu rychlost na 80 a dalej za nou este plna ciara skoro 600 m na rovnom useku....,.

tiez som na najprv rozculil nad zbytocnou 80tkou, ale ako pise i15, mohla tam byt este aj 60ka :)
V opacnom smere je vsak kupodivu 100ka a ziadne obmedzenie, tak ma napadlo, ze 80ka je kvoli tomu, ak niekto nahodou vojde do protismeru.
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 934
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod FANUSIK » 16. Dec 2014 22:41

No ako som cital najnovsiu smutnu spravu z KE kde zbytocne zahynula vodička na problemovom useku , hned som si uvedomil že asi mate pravdu....Zbiehanie na konci plneho profilu na R 2 - do jedneho pruhu a obmedzenie na 80 tku je este malo....
bude dlho trvat kym sa odveziete u nas po kvalitnej ceste 1 triedy aspon 100km...
Obrázok používateľa
FANUSIK
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 297
Založený: 09. Apr 2007 19:32
Bydlisko: PRIEVIDZA

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod ANDi » 17. Dec 2014 01:29

Neviem ako je to znacene v KE, ale ak sa niekto nevie zorientovat len na zaklade VDZ v tomto useku, alebo podla selskeho rozumu, ze sa treba drzat vpravo, lebo nie sme byvala Britska kolonia, tak nema mat vodicak.
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1141
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod plš » 17. Dec 2014 10:59

ANDi, toto pochybenie je ešte nič, keby nebolo tragické. Keby si videl pred rokmi 3 ks škodovky z He odstavené na chodníku pri košickej polícii KR PZ nezdržal by si sa smiechu. Keby len jedna, ale až 3. Ako správne uvažuješ "vyrobila" ich jedna električka idúca z Nám. Osloboditeľov /č.4 či 7/, čo odbočovala smerom za zmienenú budovu. Pri tomto manévri má prednosť a to aj pred súbežne vpravo idúcimi automobilmi. Len sa smejem. Lebo Humenčanov až tak tvrdo obviňovať nemožno, lebo električku a aj na cvičné účely autoškôl na východnej gubernii máme len v KE.
plš
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 04. Sep 2011 23:26
Bydlisko: Košice

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod i15 » 17. Dec 2014 18:55

FANUSIK napísal:No ako som cital najnovsiu smutnu spravu z KE kde zbytocne zahynula vodička na problemovom useku , hned som si uvedomil že asi mate pravdu....Zbiehanie na konci plneho profilu na R 2 - do jedneho pruhu a obmedzenie na 80 tku je este malo....


taký detail.. na R2 sú zvodidlá, čiže keby si niekto nevšimol koniec, nabúra do nich. A rozdiel v premávke je asi 10 násobný
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 827
Založený: 21. Jan 2007 21:49
Bydlisko: Košice

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod ANDi » 22. Dec 2014 19:30


zdroj: YouTube.com

No to je zase drist, ze "kruhovy objazd je najbezpecnejsi" :roll:
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1141
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod Rio13.zm » 25. Dec 2014 02:27

ta cesta je neskutocne spinava, to tam poslali pred otvorenim spinavy zablateny traktor?
Obrázok používateľa
Rio13.zm
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 785
Obrázky: 115
Založený: 27. Jan 2007 18:42
Bydlisko: Zlaté Moravce, Čierne Kľačany

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod ANDi » 15. Apr 2015 14:29

Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1141
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod devil » 06. Máj 2015 10:58

vcera bola na markize reportaz o nespokojnosti v ZH zevraj obchvat dostatocne neprebral dost velku cast aut. hovorili aj o mimoZH evc. a kamionoch. nevedel by som si to vysvetlit ak ide o tranzit ale ked to ma byt zdroj/ciel tak to zmysel dava....len mi v tej reportazi chybalo vyjadrenie od palcaka alebo niekoho z VUD ako obchvaty miest preberaju 70-80% dopravy....
a kedze starostka v okoli dediny nevidela ziadne stavebne stroje pytala sa NDS co sa deje...
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 100
Založený: 04. Feb 2005 08:32

Re: R2 obchvat Ziar nad Hronom

Odoslaťod aquila » 06. Máj 2015 11:56

sak o tom sa tusim aj tu pisalo, ten obchvat je sice plus, ale je to vlastne len pre par obci ak chcu ist smer bratislava, ale kedze vybavuju chodia za pracu do ziaru, resp teoreticky do ZV alebo nebodaj idu do BB, tak zrejme chodia cez mesto.. a z handlovej asi az tak moc kamionov smer BA nechodi .. cize dalo sa ocakavat, ze tento konkretny obchvat toho moc nepreberie, kedze to neni ani typicka tranzitna trasa a ani az tak neulahcuje cestu ...
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na R2

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: pohodak, Sentilj a 5 hostí.