R2 Ruskovce - Pravotice

Trenčín (križovatka s D1) – Prievidza – Žiar nad Hronom – v peáži s R1 – Zvolen – Lučenec – Rimavská Sobota – Rožňava – Košice – križovatka s D1

Moderátor: Moderátori

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod i15 » 08. Okt 2016 11:06

Miro napísal:


Prečo je na začiatku na dosť dlhom úseku max. 70 km/h? Na vyberanie pokút?


zrejme kvôli vozidlám, ktoré sa pripájajú z toho smeru, ako autor videa. aby sa aj škoda 120 stihla rozbehnúť. bezpečnosť nadovšetko
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 826
Založený: 21. Jan 2007 21:49
Bydlisko: Košice

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod Sentilj » 08. Okt 2016 12:15

i15 napísal:
Miro napísal:


Prečo je na začiatku na dosť dlhom úseku max. 70 km/h? Na vyberanie pokút?


zrejme kvôli vozidlám, ktoré sa pripájajú z toho smeru, ako autor videa. aby sa aj škoda 120 stihla rozbehnúť. bezpečnosť nadovšetko


Veľké plus je že aspoň na západnom konci v smere do TN podľa videa nechali postupne 100 a potom rovno 90, očakával som po skúsenostiach zo ZH obchvatu, že tam hodia rovno 60-tku. Je tam dosť miesta kde sa môže skryť radar, dúfam že miestne ODI/KDI to tu nečíta :)
Sentilj
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 357
Obrázky: 84
Založený: 06. Jún 2010 11:38

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod Jano1 » 08. Okt 2016 16:47

Tie vjazdy z pola na RC su pekne. Este tam ziadny traktor nevbehol na RC?
Jano1
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 745
Obrázky: 9
Založený: 17. Máj 2013 11:00

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod Rio13.zm » 08. Okt 2016 21:06

usek je spoplatneny? na zaciatku videa akosi chyba dodatkova tabula
Obrázok používateľa
Rio13.zm
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 778
Obrázky: 115
Založený: 27. Jan 2007 18:42
Bydlisko: Zlaté Moravce, Čierne Kľačany

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod Miro » 09. Okt 2016 12:33

Nevydodali dodatkovú tabuľu... ale podľa médií spoplatnený nie je.
Miro
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 785
Obrázky: 2
Založený: 12. Jún 2005 20:47

R2 vseobecne

Odoslaťod Jano1 » 09. Okt 2016 12:39

Lorenc napísal:Tieto intenzity skôr naznačujú, že aj tento úsek mal byť full-kový. Ak v roku 2025 vzrastie doprava +10%, kedy tieto úseky budú reálne hotové tak bude intenzita nad 10 000 všade. Uvidíme o polroka aké sú tu mesačné intenzity.

R2 Ruskovce - Pravotice absolutne nepotrebuju plny profil. V roku 2010 bola intenzita na I/50 na konci useku 9330 v./24h. Je to obchvat mensieho mesta, cize presmerovanie okolo 75%. Co je 6997 v./24h.
Jano1
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 745
Obrázky: 9
Založený: 17. Máj 2013 11:00

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod i15 » 09. Okt 2016 12:49

rovnaký prúser, ako na R2 Pstruša - Kriváň
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 826
Založený: 21. Jan 2007 21:49
Bydlisko: Košice

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod konstrukt » 09. Okt 2016 15:15

Úsek nebude spoplatnený, pretože sa jedná iba o pol profil.
Odbor dopravné staviteľstvo
Obrázok používateľa
konstrukt
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 255
Založený: 29. Dec 2006 00:23
Bydlisko: BRATISLAVA

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod Vlados » 09. Okt 2016 15:47

Polprofil so spoplatnením nemá nič spoločné. Nebude spoplatený, lebo sa jedná o osamotený úsek.
výrok roka: Aj keby to malo stáť desať miliárd, treba Kysuce raz a navždy zbaviť tranzitu/preťaženej dopravy.
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 123
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod yombie » 09. Okt 2016 18:13

V smere od TN je dodatková tabuľa osadená, v opačnom smere zatiaľ chýba.
Obrázok používateľa
yombie
diskutujúci
 
Príspevky: 239
Obrázky: 131
Založený: 27. Nov 2013 18:42
Bydlisko: Prievidza

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod konstrukt » 09. Okt 2016 21:43

Vlados napísal:Polprofil so spoplatnením nemá nič spoločné. Nebude spoplatený, lebo sa jedná o osamotený úsek.
Má to spoločné, keby bol vybudovaný celý profil, tak je to spoplatnené, tak ako R2 Pstruša - Kriváň. To aj povedal nový NDS riaditeľ, stačí počúvať informačné mediá.
Odbor dopravné staviteľstvo
Obrázok používateľa
konstrukt
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 255
Založený: 29. Dec 2006 00:23
Bydlisko: BRATISLAVA

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod Vlados » 10. Okt 2016 18:47

Nebudem sa hádať vo veciach čo by bolo kedy... riaditeľ má len silné reči. Ak chce byť objektívny tak nech spätne spoplatní R1A po Dražovce a D2 do Jaroviec.
výrok roka: Aj keby to malo stáť desať miliárd, treba Kysuce raz a navždy zbaviť tranzitu/preťaženej dopravy.
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 123
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod Yoggy52 » 12. Okt 2016 12:30

A rovno aj D1 v Bratislave
Yoggy52
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 409
Obrázky: 3
Založený: 26. Feb 2013 00:02
Bydlisko: Svidník

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod MVO » 12. Okt 2016 12:51

dobry napad!!
D1 sa v BA uvolni a vsetky ostatne cesty sa poriadne ucpu.
Ak mas aj dalsie taketo napady nedrz ich v sebe, ale daj to von. Bola by skoda, ak by svet o ne prisiel.
MVO
diskutujúci
 
Príspevky: 98
Obrázky: 1
Založený: 20. Jún 2014 14:08

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod flakst » 12. Okt 2016 15:20

Ako často, alebo na základe čoho môže prísť k prehodnoteniu aplikovaného vodorovného dopravného značenia? Pýtam sa kvôli tým plným čiaram, pri ktorých sa nemôžem zbaviť pocitu, že majú slúžiť na napĺňanie štátneho rozpočtu. Cez úsek som prechádzal už viac krát a niektoré miesta, napr. zjazd zo stúpania v smere TN - PD, odhadom v km 3 by určite zniesol aj prerušovanú čiaru. Inak kvalita fajn - žiadne húpajúce úseky a iné podobné nerovnosti.
Obrázok používateľa
flakst
diskutujúci
 
Príspevky: 231
Obrázky: 9
Založený: 15. Jún 2005 20:03

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod Sentilj » 12. Okt 2016 18:05

flakst - a zazrel si už niekde či už na začiatkoch úseku alebo na tých odstavných plochách uprostred aj nejakých policajtov? Či sa zatiaľ neadaptovali na ľahký výber? Plné čiary s výhľadom niekoľko sto metrov sú len o inkase, viď video z prejazdu hore.
Sentilj
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 357
Obrázky: 84
Založený: 06. Jún 2010 11:38

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod medima » 12. Okt 2016 19:20

Tu je video:
https://www.youtube.com/watch?v=Iu2qy3RvWb8
V 6:35 tvrdia, že cesta funguje v obmedzenom režime užívania, kým sa neodstránia nedostatky. O aké nedostatky sa jedná a čo predstavuje to obmedzenie? Je tam znížená rýchlosť alebo čo?
medima
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 582
Obrázky: 17
Založený: 05. Jan 2013 22:23

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod FANUSIK » 12. Okt 2016 20:31

flakst zase si to starky vychytal...spravne aj ja mam dojem ze tie plne ciary tam dominuju na vylepsenie vypalneho...Take presne a trefne ako 90 tka na krasnom novom vynovenom useku neoficialnej R -2 ..PD-NOVAKY... :)
bude dlho trvat kym sa odveziete u nas po kvalitnej ceste 1 triedy aspon 100km...
Obrázok používateľa
FANUSIK
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 297
Založený: 09. Apr 2007 19:32
Bydlisko: PRIEVIDZA

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod racto » 12. Okt 2016 21:25

Žiaľ v tomto prípade je na vine znova norma, ktorá určuje rozhľad na predbiehanie. V prípade ak sa nedodrži je nutné urobiť plnú čiaru.
tralala
Obrázok používateľa
racto
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 28
Založený: 22. Okt 2007 12:33
Bydlisko: Detva

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod Vlados » 12. Okt 2016 21:45

Ak by sme tú normu poctivo použili na všetky cesty tak niektoré by mali plnú čiaru od križovatky po križovatku. Mám pocit, že dnes sa snažíme všetko obmedzovať a už nič nenechať na rozhodnutí vodiča. Kedysi cesty nemali stredovú čiaru a nebol problém s odhadom.
výrok roka: Aj keby to malo stáť desať miliárd, treba Kysuce raz a navždy zbaviť tranzitu/preťaženej dopravy.
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 123
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod racto » 12. Okt 2016 21:54

No sú policajti a sú policajti. Niektorí to priam požadujú aj s vykreslením všetkych prvkov, niektorí povedia že to vyriešnia na mieste tvaru.
Osobne si myslím že ten článok je v norme veľmi zastaralí nakoľko sa preberá už od 80 rokov minulého storočia a za ten čas sa dosť zmenili typy vozidiel, bezpečnostné prvky atď. Chcelo by to novelizáciu ale nato nie je vôľa (a ako viem novelizovať normu, je veľmi zložitý proces na SVK). Ale tiež už som mimo témy :)
tralala
Obrázok používateľa
racto
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 28
Založený: 22. Okt 2007 12:33
Bydlisko: Detva

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod blizzard » 13. Okt 2016 00:14

Ospravedlnujem sa, ze hned tiez mimo temy, ale zislo by sa to presunut do novej samostatnej. Prosim admina aj s zmazanim tohto 1. riadku.
Tie rychlostne limity, ktore su snad este z doby kamennej, pritom uz davno nejazdime na mamutoch, by sme tiez mali prehodnotit.
Ok, rychlostne limity z 70. rokov pre embecky. Ja mam napr. obycajny Ceed a po okreskach je obvykle vhodna rychlost min. 110-120. S tym, ze tlmice si vybit nenecham, takze niekde samo max 70, ale to je uz ine...
Ono sa tak jazdit aj da, len keby vypalnici nestali... O limitoch na dialniciach skoda reci, to sme za opicami davno, ale taka tema tu tusim je...
blizzard
nováčik
 
Príspevky: 6
Založený: 15. Sep 2014 10:15

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod Yoggy52 » 13. Okt 2016 07:14

Ja mam sice mondeo, ale ked idem po okreskach 110, pride mi to ako keby som isiel 70, na starej rozbitej felicii.
Na dialnici sa snazim 150-160, napr po Bratislave, ked je 70-ka, tak vacsinou 85 a na "obchvate" 100-110, ti co presne na km/h dodrzuju rychlost, mi pride, ze tu premavku len zdrzuju...

MVO napísal:dobry napad!!
D1 sa v BA uvolni a vsetky ostatne cesty sa poriadne ucpu.
Ak mas aj dalsie taketo napady nedrz ich v sebe, ale daj to von. Bola by skoda, ak by svet o ne prisiel.


:roll: Len minimum ludi v BA nema dialnicnu a tak nevidim dovod, preco by to malo byt zadarmo... Preto navrhujem aj nespoplatnit obchvat Cadce, Presova, Ruzomberka atd., lebo sa zbytocne upchavaju miestne komunikacie :|
Yoggy52
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 409
Obrázky: 3
Založený: 26. Feb 2013 00:02
Bydlisko: Svidník

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod MVO » 13. Okt 2016 09:57

Sorry za OT.
Preco len Cadca, Presov a Ruzomberok? Problemy su aj v Ocovej, Detve, Svite a pod. Takmer vsade sa upchavaju miestne komunikacie. Vsetky dialnice by mali byt zadarmo, pretoze kazda dialnica obchadza nejake mesto/obec.
MVO
diskutujúci
 
Príspevky: 98
Obrázky: 1
Založený: 20. Jún 2014 14:08

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod medima » 13. Okt 2016 11:21

Nejako sa môj príspevok asi stratil, ale bolo by fajn, ak niekto k tomu niečo viec, nech sa vyjadrí. Tvrdia, že cesta funguje v obmedzenom režime užívania, kým sa neodstránia nedostatky. O aké nedostatky sa jedná a čo je obmedzené?
medima
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 582
Obrázky: 17
Založený: 05. Jan 2013 22:23

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na R2

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.