R2 Ožďany, západ – Ožďany, východ (obchvat Oždian)

Trenčín (križovatka s D1) – Prievidza – Žiar nad Hronom – v peáži s R1 – Zvolen – Lučenec – Rimavská Sobota – Rožňava – Košice – križovatka s D1

Moderátor: Moderátori

Odoslaťod Jarda » 03. Jan 2007 16:01

Jde o vadu, která se projevila v záruční době, tedy je povinností zhotovitele takovou vadu odstranit bezplatně, pokud nevznikla jako důsledek chyby v závazné projektové dokumentaci, kterou objednatel zhotoviteli předal (a zhotovitel při vynaložení náležité odborné péče nemohl chybu předem odhalit).
Jak se má taková vada odstranit, o tom se musí rozhodnout na základě statického posouzení.
Jarda
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 3
Založený: 24. Mar 2006 12:03
Bydlisko: ČR, Praha

Odoslaťod stavbar » 03. Jan 2007 20:35

Dialniciar napísal:
Nevedko napísal:
Dialniciar napísal:
Kto všetko o tom vie :?:


No teraz uz potencialne kazdy na Slovensku ;-)


No nie, pretože ak je tam naozaj trhlina, tak potom je dôležité: kedy sa objavila, na čo je dozor na stavbe, ďalej, na čo sú reklamačné podmienky ? To radšej neprevezmem úsek, ... trhlina v moste, na novostavbe je veľmi vážna porucha, ktorá sa žiaľ nedá na 100% bezpečne na trvalo odstrániť a bude sa s ňou musieť stále niečo robiť - sledovať ju, opravovať, ... ďalej malo to vplyv na cenu ? Čo sa bude diať po uplynutí záruky atď. ????

Ja to teraz počujem 1. krát, až sa mi to veriť nechce, a preto skôr než tomu uverím, tak si to najprv overím a preto ma zaujímalo, kto to vie a čakal som odpoveď od stavbára.
Počuješ to prvý krát preto,lebo to je prísne utajovaná položka,rozoberaná iba medzi určitými ľudmi. Ja som sa to dozvedel osobne od robotníkov od Strabagu ktorý boli ubytovaný v našej dedine. Bohužial dnes na stavbe od konkrétnych ľudí nikto nepracuje už sa nedozviem nič. Ale možno vie o tomto nejaký náš užívateľ fora nech napíše, ale je to téma o ktorej sa každý bojí hovoriť aby si neohrozil miesto. Ja som vám to povedal preto lebo nepracujem v žiadnej z týchto spoločností a nemusím sa báť a robotníci s ktorými som sa rozprával ma neprezradia.
stavbar
návštevník
 
Príspevky: 13
Založený: 28. Dec 2006 21:11
Bydlisko: SLOVENSKO

Odoslaťod Dialniciar » 04. Jan 2007 12:04

Počuješ to prvý krát preto,lebo to je prísne utajovaná položka,rozoberaná iba medzi určitými ľudmi. Ja som sa to dozvedel osobne od robotníkov od Strabagu ktorý boli ubytovaný v našej dedine. Bohužial dnes na stavbe od konkrétnych ľudí nikto nepracuje už sa nedozviem nič. Ale možno vie o tomto nejaký náš užívateľ fora nech napíše, ale je to téma o ktorej sa každý bojí hovoriť aby si neohrozil miesto. Ja som vám to povedal preto lebo nepracujem v žiadnej z týchto spoločností a nemusím sa báť a robotníci s ktorými som sa rozprával ma neprezradia.


Na tom nemá byť čo prísne utajované, na fóre sa objavil druhý xmindox. :twisted:
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 20:16

Odoslaťod konstrukt » 04. Jan 2007 18:48

Ja som o tom počul tiež ešte pred odovzdaním Oždian, ale či je to skutočne pravda to neviem.
Odbor dopravné staviteľstvo
Obrázok používateľa
konstrukt
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 255
Založený: 29. Dec 2006 00:23
Bydlisko: BRATISLAVA

Odoslaťod Dialniciar » 18. Jan 2007 21:53

Jarda napísal:Jde o vadu, která se projevila v záruční době, tedy je povinností zhotovitele takovou vadu odstranit bezplatně, pokud nevznikla jako důsledek chyby v závazné projektové dokumentaci, kterou objednatel zhotoviteli předal (a zhotovitel při vynaložení náležité odborné péče nemohl chybu předem odhalit).
Jak se má taková vada odstranit, o tom se musí rozhodnout na základě statického posouzení.


Ale dokedy je toto platné, táto povinnosť odstrániť chybu :?:
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 20:16

Odoslaťod devil » 26. Feb 2007 17:22

len pre zaujimavost, vydarena fotka zo starej cesty.

http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=2218
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 100
Založený: 04. Feb 2005 08:32

Odoslaťod konstrukt » 26. Feb 2007 21:08

Dialniciar napísal:
Jarda napísal:Jde o vadu, která se projevila v záruční době, tedy je povinností zhotovitele takovou vadu odstranit bezplatně, pokud nevznikla jako důsledek chyby v závazné projektové dokumentaci, kterou objednatel zhotoviteli předal (a zhotovitel při vynaložení náležité odborné péče nemohl chybu předem odhalit).
Jak se má taková vada odstranit, o tom se musí rozhodnout na základě statického posouzení.


Ale dokedy je toto platné, táto povinnosť odstrániť chybu :?:
Kým je most v záručnej lehote, zvyčajne býva 2 roky. V záručnej lehote všetky náklady hradí zhotoviteľ stavby, po uplynutí lehoty si všetko hradí investor. Zatiaľ o problematike prasknutého piliera na Oždanoch som nepočul nič. Takže zatiaľ je to iba fáma.
Odbor dopravné staviteľstvo
Obrázok používateľa
konstrukt
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 255
Založený: 29. Dec 2006 00:23
Bydlisko: BRATISLAVA

Odoslaťod Dialniciar » 26. Feb 2007 21:14

doprastavak napísal:Kým je most v záručnej lehote, zvyčajne býva 2 roky. V záručnej lehote všetky náklady hradí zhotoviteľ stavby, po uplynutí lehoty si všetko hradí investor. Zatiaľ o problematike prasknutého piliera na Oždanoch som nepočul nič. Takže zatiaľ je to iba fáma.


Aj toto sa však dá ľahko ošetriť zmluvným vzťahom, že keď sa o tejto chybe vie, tak sa opraví, až to bude nevyhnutné alebo sa vyplatí finančná kompenzácia samozrejme všetko z nákladov firmy, ale otázka je, či to nie je fáma ...
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 20:16

Odoslaťod Dialniciar » 26. Feb 2007 21:15

Dialniciar napísal:
doprastavak napísal:Kým je most v záručnej lehote, zvyčajne býva 2 roky. V záručnej lehote všetky náklady hradí zhotoviteľ stavby, po uplynutí lehoty si všetko hradí investor. Zatiaľ o problematike prasknutého piliera na Oždanoch som nepočul nič. Takže zatiaľ je to iba fáma.


Aj toto sa však dá ľahko ošetriť zmluvným vzťahom, že keď sa o tejto chybe vie, tak sa opraví, až to bude nevyhnutné alebo sa vyplatí finančná kompenzácia samozrejme všetko z nákladov firmy, ale otázka je, či to nie je fáma ...


A ešte k zárukám: štandardne býva na 5-7 rokov.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 20:16

Odoslaťod Rio13.zm » 24. Mar 2007 17:24

vie sa nieco o tej praskline ?
Obrázok používateľa
Rio13.zm
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 785
Obrázky: 115
Založený: 27. Jan 2007 18:42
Bydlisko: Zlaté Moravce, Čierne Kľačany

Odoslaťod konstrukt » 24. Mar 2007 22:00

Rio13.zm napísal:vie sa nieco o tej praskline ?
Pravdepodobne je to blbosť, žiadne fakty o praskline zatiaľ neexistujú.
Odbor dopravné staviteľstvo
Obrázok používateľa
konstrukt
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 255
Založený: 29. Dec 2006 00:23
Bydlisko: BRATISLAVA

Odoslaťod Jarda » 31. Máj 2007 13:47

Pod ten most: http://www.highways.sk/express/img/Ozdany3/Ozdany22.jpg se vejde i druhá polovina nebo se bude muset přestavovatt?
Jarda
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 3
Založený: 24. Mar 2006 12:03
Bydlisko: ČR, Praha

Odoslaťod aquila » 31. Máj 2007 14:20

presne toto som sa pytal aj ja. jedine co ma napada, ze urobia zarez do toho kopceka podobne ako na tej strane kde uz su 2 pruhy.. ale to rozsirovanie bude kazdopadne zaujimave ... hlavne z dovodu, ze ten mosty su na 3 pruhy vlastne
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod Nevedko » 31. Máj 2007 14:26

Jarda napísal:Pod ten most: http://www.highways.sk/express/img/Ozdany3/Ozdany22.jpg se vejde i druhá polovina nebo se bude muset přestavovatt?

Som presvedceny, ze sa pod ten most dalsie dva pruhy vojdu.
Obrázok používateľa
Nevedko
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 454
Obrázky: 3
Založený: 21. Jún 2005 09:44

Odoslaťod devil » 31. Máj 2007 15:34

tiez si myslim, zatial stoji prava polovica obchvatu so stupanim a 3. pruhom. dole kopcom budu 2 pruhy a nie je mur kt. by bolo treba odburat.
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 100
Založený: 04. Feb 2005 08:32

Odoslaťod Rio13.zm » 02. Jún 2007 00:44

ja si myslim, ze aby sa pod ten most vosli este dva pruhy je prillis kratky, bud ho postavia nanovo, alebo medzi pruhy postavia stlp a postavia este jeden taky kratky most pre druhy dvojpruh. ked si vsimnete, z jednej strany je stena ale na druhej strane nie, ten svach mozu kludne zrusit. mohol by sa nam k tomuto vyjadrit doprastavak, on asi najlepsie vie ako to asi bude.
Obrázok používateľa
Rio13.zm
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 785
Obrázky: 115
Založený: 27. Jan 2007 18:42
Bydlisko: Zlaté Moravce, Čierne Kľačany

Odoslaťod konstrukt » 02. Jún 2007 12:28

Rio13.zm napísal:ja si myslim, ze aby sa pod ten most vosli este dva pruhy je prillis kratky, bud ho postavia nanovo, alebo medzi pruhy postavia stlp a postavia este jeden taky kratky most pre druhy dvojpruh. ked si vsimnete, z jednej strany je stena ale na druhej strane nie, ten svach mozu kludne zrusit. mohol by sa nam k tomuto vyjadrit doprastavak, on asi najlepsie vie ako to asi bude.
Podľa projektu je most navrhnutý a postavený tak, aby sa pod ním dali postaviť 2 pruhy rýchlostnej cesty, z tej fotky ten priestor nie je dobré vidieť, ale v skutočnosti tam miesto je a je to naľavo smerom na Košice.
Odbor dopravné staviteľstvo
Obrázok používateľa
konstrukt
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 255
Založený: 29. Dec 2006 00:23
Bydlisko: BRATISLAVA

Odoslaťod mirkobb » 02. Jún 2007 14:12

doprastavak: Podľa projektu je most navrhnutý a postavený tak, aby sa pod ním dali postaviť 2 pruhy rýchlostnej cesty..


Prepac, nechcem Ta chytat za slovicka, ale rozumiet tomu tak, ze sa este 2 pruhy daju dostavat, alebo je naprojektovny tak, aby sa dali pod nim postavit len dva pruhy ako pises? Ja si tiez myslim, ze tam este jeden pruh vyda, totizto po dostavbe na 2+2 bude ten treti stupaci pruh zruseny, alebo sa mylim?
Obrázok používateľa
mirkobb
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 99
Založený: 18. Máj 2005 14:11
Bydlisko: BB, Praha

Odoslaťod aquila » 02. Jún 2007 14:16

podla mna sa tam zmestia este 2 pruhy. je to RC nema take odstavne.

ten treti stupaci sa rusit (podla mna) nebude, lebo by to bolo drahsie ako dostavba dalsich dvoch aj kvoli deliacemu pasu a prerusenie prevadzky etc etc.

plus mosty etc stupaci pruh zostane, co je len dobre, skoda ze take nieco neni aj na R1 :(
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod konstrukt » 02. Jún 2007 16:10

mirkobb napísal:
doprastavak: Podľa projektu je most navrhnutý a postavený tak, aby sa pod ním dali postaviť 2 pruhy rýchlostnej cesty..


Prepac, nechcem Ta chytat za slovicka, ale rozumiet tomu tak, ze sa este 2 pruhy daju dostavat, alebo je naprojektovny tak, aby sa dali pod nim postavit len dva pruhy ako pises? Ja si tiez myslim, ze tam este jeden pruh vyda, totizto po dostavbe na 2+2 bude ten treti stupaci pruh zruseny, alebo sa mylim?
Vybudujú sa 2 pruhy, 3 stupajuci pruh sa nezruší, má svoje opodstatnenie.
Odbor dopravné staviteľstvo
Obrázok používateľa
konstrukt
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 255
Založený: 29. Dec 2006 00:23
Bydlisko: BRATISLAVA

Odoslaťod Rio13.zm » 02. Jún 2007 16:39

doprastavak: vdaka za odpoved
aquila: ako si to myslel ze take nieco nieje na R1, co tam chyba ?
Obrázok používateľa
Rio13.zm
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 785
Obrázky: 115
Založený: 27. Jan 2007 18:42
Bydlisko: Zlaté Moravce, Čierne Kľačany

Odoslaťod aquila » 02. Jún 2007 16:55

treti pas pre nakladne vozidla by na niektorych usekoch R bodli .. ale to sme OT
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod mel » 04. Jún 2007 13:14

Ja som nedavno tadial isiel a naschval som si to vsimal ... ked sa lepsie poyriete na fotku, na vrchole toho svahu je betonovy pilier, teda bude stacit odstranit ten svah a 2 pruhy sa tam bez problemov vojdu.
mel
Obrázok používateľa
mel
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 10
Založený: 07. Feb 2005 13:41

Odoslaťod Rio13.zm » 04. Jún 2007 13:23

tak ak to bude takto, tak je len dobre, ale z tej foto to ozaj vyzera tak, ze sa tam tie dva uz nevojdu, fotograf skoda ze neurobil fotku z toho mosta smerom dole na cestu, vtedy by sa dalo presnejsie urcit. ale ked doprastavak hovori, ze sa tam vojdu, tak sa tam vojdu :)
Obrázok používateľa
Rio13.zm
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 785
Obrázky: 115
Založený: 27. Jan 2007 18:42
Bydlisko: Zlaté Moravce, Čierne Kľačany

Odoslaťod Dialniciar » 05. Jan 2008 00:56

Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 20:16

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na R2

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: rempo, Vlados a 2 hostí.