R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Štátna hranica ČR/SR – Lysá pod Makytou – Púchov – križovatka s D1

Moderátor: Moderátori

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod rastislav5 » 09. Okt 2014 20:35

bzzi napísal:To asi áno. Tento úsek po Fryšták tranzitu Sk-Cz moc nepomôže. Tak, či tak budeš musieť prejsť Zlín, akurát sa do neho dostaneš zo severu a nie zo západu od Otrokovíc. Keď postavia i následujúci úsek po Lípu, tak to už začne byť zaujímavejšie, ale stále ostane 60km po slovenskú D1 a to cez kopce, dediny a samé zákruty.

Osobnej doprave pomoze, lebo z Frystaku je 10 km do Slusovic, odkial vedie socialisticka stvorprudovka na I/49 a Zlinu sa tym padom bude dat uplne vyhnut. Ale pre nakladnu dopravu tato cesta urcite nie je.
rastislav5
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 762
Obrázky: 5
Založený: 25. Nov 2006 19:58

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod okorec » 09. Okt 2014 22:21

lenže ten kúsok štvorprúdovky, kde je aj tak obmedzená rýchlosť na viacerých miestach, nikoho z biedy nevytrhne, pretože sa aj tak musíš väčšinu trasy trmácať po úzkej kľukatej ceste, kde sú také perličky ako toto (https://www.google.sk/maps/@49.2133363, ... ,16z?hl=cs)(hej, má sa stavať obchvat) a je tam veľa áut typu škoda favorit 60 km/h a dá sa tam stretnúť aj pár kamiónov.

a súčasný prieťah zlínom, keby sa zbavil semaforov na tlačítko a spravila sa zelená vlna, tak spraví skoro rovnakú robotu
Múdry to pochopí sám a hlúpemu to aj tak nevysvetlíš.
Obrázok používateľa
okorec
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 759
Obrázky: 8
Založený: 13. Jan 2011 20:45
Bydlisko: Martin

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod ANDi » 14. Okt 2014 16:58

Preco je vlastne namiesto R2 po hranicu vymyslena R6 ?
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1048
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod sergej » 14. Okt 2014 17:28

Pretoze svojho casu bola na hranice planovana aj R2 aj R6. Usek R2 statna hranica - Trencin sa potom vypustil a ostala len R6. V galerii urcite najdes mapky.
Obrázok používateľa
sergej
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 153
Založený: 20. Feb 2005 10:28
Bydlisko:

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod ANDi » 14. Okt 2014 18:34

Tak inac, preco sa R2 po hranicu zrusila?
Obrázok používateľa
ANDi
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1048
Založený: 14. Júl 2012 17:12

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod 1mmortal2 » 14. Okt 2014 18:42

Lebo nema vyznam. Staci postavit obchvat Drietomi ako prelozku jednicky. Dalej je usek v dobrom stave a z ceskej strany sa aj tak nic nechysta
1mmortal2
diskutujúci
 
Príspevky: 219
Obrázky: 36
Založený: 28. Dec 2007 19:34
Bydlisko: Trencin

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod bzzi » 14. Okt 2014 18:51

Ja si myslím, že sa rozhodli, že jedna spojnica bude stačiť a z troch hlavných prechodov Makov/Makyta/Drietoma je tento v strede, takže asi najvhodnejší. Navyše je to akýsi pokračovateľ pôvodnej ČS D1.
bzzi
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 374
Obrázky: 22
Založený: 13. Máj 2010 17:35

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod DrX » 14. Okt 2014 18:57

*** ti budu davat rozne odpovede. Realita je ale jednoducha: ked padlo Ceskoslovensko, cesi optimalizovali svoju dialnicnu siet tak, aby co najlepsie obsluzila ich uzemie (zatialco slovensko len premenovalo D61 na D1 a vymyslelo naokolo blizsie). Pre Cesko je proste dolezitejsie, aby bolo obsluzene krajske mesto Zlin a dalsie mesta, nez aby tahali dialnicu na Slovensko. A my sme mohli uz len pritakat, a tak sme R2 zmenili na R6. Ale samozrejme, Cesi maju aj tak novu R49 k slovenskym hraniciam "u prdele" (alebo teda asi tam, kde maju napojenie na nasu R5). Na Slovensku je to ale vacsia priorita nez prepojenie jednotlivych slovenskych krajov. A preco, lebo je to v zilinsko-trencianskom ***.
DrX
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 3
Založený: 08. Feb 2005 20:45
Bydlisko: KE

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod ISIIS » 14. Okt 2014 19:17

Ahojte, dnes som sa dočítal novú správu o R6.
http://povazska.sme.sk/c/7436155/rokova ... estou.html
ISIIS
nováčik
 
Príspevky: 4
Založený: 09. Júl 2014 22:53

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod ELZ » 15. Okt 2014 00:34

ANDi napísal:Tak inac, preco sa R2 po hranicu zrusila?

Je to zrejme reakcia na krok Ceska, ktore ustupilo od budovania RC na Drietomu, oficialne kvoli problemom s trasou - su tam chranene uzemia. Tym padom nemalo zmysel robit z nasej strany RC.
ELZ
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 922
Obrázky: 0
Založený: 13. Máj 2005 08:05

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod okorec » 15. Okt 2014 22:37

ANDi napísal:Tak inac, preco sa R2 po hranicu zrusila?


...tajná konšpirácia považských vivatov, ktorú prekukli iba odborníci na počasie z metropoly východu
Múdry to pochopí sám a hlúpemu to aj tak nevysvetlíš.
Obrázok používateľa
okorec
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 759
Obrázky: 8
Založený: 13. Jan 2011 20:45
Bydlisko: Martin

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod Tomas PO » 15. Okt 2014 23:59

na nasej strane by to chcelo zatial vyrazne zvysit MPR v nezastavanych castiach obci. su tam niekolko 100 metrove useky s 50kou, kde by mohla byt kludne 70ka
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 777
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod okorec » 18. Okt 2014 12:03

tomáš presne ako píšeš.. minule ma takmer porazilo, keď celú tú trasu od púchova išlo za mnou policajné auto a nemohol som sa ho zbaviť.. myslel som že idem tých pár km minimálne hodinu :)
Múdry to pochopí sám a hlúpemu to aj tak nevysvetlíš.
Obrázok používateľa
okorec
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 759
Obrázky: 8
Založený: 13. Jan 2011 20:45
Bydlisko: Martin

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod ISIIS » 17. Feb 2015 12:33

Také zaujímavosti, ktoré sa dejú na v ČR:
http://zlin.idnes.cz/rsd-za-studii-stehovani-krecka-kvuli-r49-zaplatila-dva-miliony-puy-/zlin-zpravy.aspx?c=A150213_235822_zlin-zpravy_ras

Myslím, že diaľnica bude hotová až v čase, keď ju absolútne nebudem potrebovať :D
ISIIS
nováčik
 
Príspevky: 4
Založený: 09. Júl 2014 22:53

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod Tomas PO » 17. Feb 2015 22:07

ved prestahuju skrecka a mozu stavat :)
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 777
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod infotext4 » 11. Sep 2015 21:48

Všimol som si, že nové značenie na D1 osadené v auguste už počíta s R6-tkou. Namiesto križovatky Beluša je tam už Púchov - juh s ikonou diaľnčnej križovatky a uvedením R6 s cieľovými mestami v ČR. Takisto pribudlo označenie začiatku rýchlostnej cesty hneď pri zjazde z D1 od Bratislavy.
Mám informácie, že v obciach, cez ktoré má R6 prechádzať, sa vraj už robili / robia sondáže podložia...
infotext4
návštevník
 
Príspevky: 19
Obrázky: 2
Založený: 01. Júl 2015 13:50

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod Vlados » 11. Sep 2015 22:47

Pomenovania križovatiek diaľníc/rýchlostných ciest je nejaké divné (Púchov-juh, Trenčín-juh, Žiar nad Hronom-juh).
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod Rio13.zm » 12. Sep 2015 21:03

zrejme ak sa planuje v buducnosti nahodit dodatocne aj iny nazov so svetovou stranou pre rovnake mesto. Trencin-juh, -zapad. Ziar nad Hronom-juh, -vychod.
Obrázok používateľa
Rio13.zm
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 749
Obrázky: 101
Založený: 27. Jan 2007 18:42
Bydlisko: Zlaté Moravce, Čierne Kľačany

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod Vlados » 12. Sep 2015 22:13

Myslel som to tak, že ich názov je z nejakého smeru zavádzajúci, napr. aj pôjdem po R6 tak sa Púchova (už) nedostanem, Trenčín-juh má zmysel umiestniť na R2, Žiar nad Hronom z R1 do Žiaru nad Hronom (krátkou cestou) nevedie, aj Nitra-západ z R1a je nezmysel.
Namiesto sporných pomenovaní mohli križovatiek diaľníc/rýchlostných im mohli očíslovať exity, ako má R1xR1a kde to tiež nie je idálne keďže na nultom km má R1 Exit 39.
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod infotext4 » 13. Sep 2015 19:27

Púchov - juh podľa mňa sedí, pretože keď/ak sa dobuduje R6, bude tam aj Púchov - sever. Podľa projektov tam dokonca budú križovatky dve. A na D1 je okrem Trenčína - juh už aj Trenčín - západ. Ale neviem si predstaviť takéto označovanie napr. v Bratislave.
infotext4
návštevník
 
Príspevky: 19
Obrázky: 2
Založený: 01. Júl 2015 13:50

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod zoom » 13. Sep 2015 19:49

Zase je rozdiel označovať exity v prípade BA, kde na D1 a jej "východnom" obchvate sú 4 exity a rozdiel Púchov, Trenčín či Považská Bystrica.
Obrázok používateľa
zoom
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 418
Obrázky: 15
Založený: 21. Sep 2008 17:28

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod Vlados » 14. Sep 2015 21:50

infotext4 napísal:Púchov - juh podľa mňa sedí, pretože keď/ak sa dobuduje R6, bude tam aj Púchov - sever. Podľa projektov tam dokonca budú križovatky dve. A na D1 je okrem Trenčína - juh už aj Trenčín - západ. Ale neviem si predstaviť takéto označovanie napr. v Bratislave.

Ak pôjdem po R6 smerom na juh tak Púchov-juh nestretnem, napr. za Dolnými Kočkovcami.
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod infotext4 » 15. Sep 2015 18:30

Vlados napísal:
infotext4 napísal:Púchov - juh podľa mňa sedí, pretože keď/ak sa dobuduje R6, bude tam aj Púchov - sever. Podľa projektov tam dokonca budú križovatky dve. A na D1 je okrem Trenčína - juh už aj Trenčín - západ. Ale neviem si predstaviť takéto označovanie napr. v Bratislave.

Ak pôjdem po R6 smerom na juh tak Púchov-juh nestretnem, napr. za Dolnými Kočkovcami.


Ale to označenie je na D1, takže keď idem z D1 a chcem sa dostať do Púchova, tak ten výjazd musím použiť. A označenie Beluša mi veľa nehovorilo.
Bude potom otázka, ako nazvú prvú križovatku na R6, kde sa dá odbočiť do Kočkoviec, ale taktiež križovatka slúži ako zjazd do južnej časti Púchova (Horné Kočkovce). To by bol asi pravý Púchov - Juh. Ale to asi budú riešiť neskôr... Zatiaľ tá križovatka nemá ani názov a celkovo je na R6 značenie aj pre rýchlostnú cestu, ale aj pre cestu 1. triedy.
infotext4
návštevník
 
Príspevky: 19
Obrázky: 2
Založený: 01. Júl 2015 13:50

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod Vlados » 16. Sep 2015 00:30

To označenie musí byť aj na R6. Keď pôjdem po D1 a chcem sa dostať na server Púchova, tak budem váhať či výjazd použiť ;) To pomenovanie a nové značenie je v sumáre katastrofa.
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21989
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Odoslaťod Milos » 16. Sep 2015 10:27

Mohol by sa použiť názov zložený z názvov dvoch cieľov - "Beluša" a pod tým, príp. po medzere rovnakým písmom "Púchov" (bez spresnenia). Názov "Púchov" so spresnením by bol až na výjazdoch z R6. V Rakúsku sa zložené názvy výjazdov používajú bežne, napr. na A1 Ybbs Wieselburg (Wieselburg je významnejší cieľ, ale ďalej od diaľnice, Ybbs je zase bezprostredný cieľ), alebo Asten St. Florian
Obrázok používateľa
Milos
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 419
Založený: 15. Feb 2005 17:20

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na R6

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.