Oprava cesty do Štiavnice nie je v rámci kraja prioritou

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Oprava cesty do Štiavnice nie je v rámci kraja prioritou

Odoslaťod vlad » 27. Aug 2014 20:22

Pätnásťkilometrový úsek cesty, spájajúci Banskú Štiavnicu s hlavným ťahom na Nitru a Bratislavu, tak skoro neopravia.
BANSKÁ ŠTIAVNICA. Primátorka Banskej Štiavnice, Nadežda Babiaková, ktorá je zároveň poslankyňou v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK), žiadala župana Mariana Kotlebu o opravu cesty, ktorá je spojnicou na hlavný ťah do Nitry a Bratislavy.
Je v zlom stave
„Vychádzajúc z výjazdového zasadnutia Zastupiteľstva BBSK v roku 2011, a z prijatého uznesenia, chcem požiadať o celoplošnú rekonštrukciu cesty Banská Štiavnica – Hodruša Hámre,“ interpelovala na nedávnom zasadnutí BBSK v Žarnovici.
„Je v zlom stave. Využívaná je turistami, ale aj domácimi. Vzhľadom na rozvoj cestovného ruchu, pričom Banská Štiavnica ako lokalita UNESCO má veľkú návštevnosť, som presvedčená, že túto cestu treba opraviť celoplošne. Ak to nevyjde tento rok, tak dúfam, že PENIAZE na to sa nájdu aspoň v tom budúcom,“ povedala.
Vlani kúsok opravili
„Ide o cestu Banská Štiavnica – Hodruša Hámre – Žarnovica, ktorej dĺžka je 15,299 kilometra. Jej opravu v Registri investícií BBSK naplánovaná nie je,“ informoval hovorca BBSK Miroslav Belička.
Zápornú odpoveď zdôvodnil tým, že vlani bola z úverových zdrojov na rekonštrukciu a zosilnenie ciest na tomto úseku opravená časť v dĺžke 2,815 kilometra.
„V rámci kraja rekonštrukcia tejto cesty nepatrí medzi priority. Z hľadiska finančných možností BBSK sa prednostne musia riešiť úseky ciest v havarijnom stave,“ dodal.


Čítajte viac: http://ziar.sme.sk/c/7353514/oprava-ces ... z3Bcce2mVv
vlad
diskutujúci
 
Príspevky: 64
Založený: 13. Máj 2005 19:47

Naspäť na 2014

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.