R2 vseobecne

Trenčín (križovatka s D1) – Prievidza – Žiar nad Hronom – v peáži s R1 – Zvolen – Lučenec – Rimavská Sobota – Rožňava – Košice – križovatka s D1

Moderátor: Moderátori

Ktorý úsek R2 považujete za najdôležitejší po dokončení úsekov Kriváň-Tomášovce a Šaca-Olšany ?

ZV, západ - ZV, východ
35
38%
Ožďany-Figa (ktorýkoľvek z podúsekov)
21
23%
Rožňava-Jablonov (tunel Soroška)
19
21%
Mníchova Lehota - Ruskovce
16
18%
 
Celkový počet hlasov : 91

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod nevo83 » 14. Dec 2017 12:48

Milan, na rozdiel od R2 sa D3 aj stavia... cize ked viem ze sa mi uz stavia A tak si chystam B... ci vsetka vystavba ma byt len v ZA kraji ??
nevo83
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 22. Mar 2017 18:00

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod milan_KM » 14. Dec 2017 13:01

Vlados napísal:Ak si si nevšimol tak tvrdím že Sorošku odložiť o 10-15 rokov. Opäť nevieš čítať s porozumením - zníženie regionálnych rozdielov vo výdavkoch na infraštruktúru. Si pozri rozpočet na budúci rok, koľko pôjde na jednotky (5% oproti 2017).


Tj si si zaťal do hohy tvrdením, že Ersekovi ide o znižovanie rozdielov. Keď absolútne podfinancoval a vykašlal sa na to čo je treba na SK najviac. Od toho je minister aby zmenil koncepciu výstavby, zmenil choré eurofondové myslenie a začal poctivo súťažiť. Zatiaľ mu aspoň súťaže vychdázajú, inak sa prezentuje ako milý maďarký ujo, ktorý sa konečne zaujíma o juh (ale o nič iné). A má obrovské šťastie, že je na juhu pripravený dobrý počet úsekov.

A tiež sme tu viac krát preberali, že keď posiela niečo do výstavby tak preto, lebo je to lacné a pripravené ale úseky čo naozaj treba ako Kriváň- Mýtna či Bátka-Figa má na háku a nevenuje im zvýšenú pozornosť.

Nevo, buď rád, že niekto mal dosť rozumu a pripravoval úseky v trase R2 aj keď sú tam chabé intezity, na zrhuba polovici dobrá cesta a v živote tam nevideli kolónu. Odporúčam sa ti presťahovať sem k nám a každý deň strácať hodinku dve, ak je lepší deň, v zápche pri ceste z a do práce. Ďakuj smerákom, keby nerozkradli tak 30% zdrojov na infraštruktúru mohla byť dávno I/11 poriešená a nebolo by nutné sa teraz doťahovať o to kde skôr treba dať peniaze.
milan_KM
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 266
Založený: 05. Mar 2012 23:31

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod Vlados » 14. Dec 2017 13:12

jeho strana nemá pod palcom MiFi takže vyskakovať môže len do výšky rozpočtu, žiaľ aj ten sa tvorí systémom nejakej dohody. minister potrebuje výsledky a nie koncepciu, ktorú mu niekedy v deň odchodu hodí do koša. ako keby žilinský župan neuprednostnil žilinu a bb kandidát bb?
tie úseky nie sú vôbec pripravené, je na nich koľko roboty ako na D3, preto si vybrat tie čo si vybral.
tým môžete ďakovať vy, oni vám zabezpečili kolóny na dlhé roky a to po miliardovej investícii. vždy sa bude čo doťahovať, lebo chýba koncepcia a sľubuje sa to čo nedokáže nik splniť.
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 174
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod milan_KM » 14. Dec 2017 13:19

Viem, že nemajú MinF ale od toho sú vo vláde aby presadzovali záujmy ľudí nie? To čo "vybojovali" pre tento rok je tragické, úplne vidno, že Ersek nič neznižuje, je tam len ako podržtaška, ktorá využíva len to čo je pripravené. Tie úseky som vybral preto lebo ich skutočne treba a nie nezmysly ako Mýtna - Lovinobaňa.
Takže presne ako všetci jeho predchodcovia, stavia len čo je pripravené. Bohužial zhoda okolností zapríčinila, že v dobe nutnosti rýchleho míňania tam sedel najväčší zlodej, čo rozostaval opäť všetko čo bolo pripravené, nie čo bolo potrebné. A ešte si z toho spravil eldorádo. V tomto sú úseky na D3 ale aj R2 varovaním aby sa nič podobné neopakovalo, ale to teraz neznamená, že tie ťahy prestaneme stavať, zvlášť ak je tam objektívny problém - kolóny, či nevyhovujúca cesta...

Presne chýba koncepcia a sľubuje sa čo sa nemôže splniť čiže mám celý čas pravdu.
milan_KM
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 266
Založený: 05. Mar 2012 23:31

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod Vceliak » 14. Dec 2017 13:22

To, čo pripravili v INEKO, som myslel, že sa rozbehne debata, kde sa budú laici, ale hlavne odborníci (nemyslím politikov) vyjadrovať, ktoré úseky by mali mať prednosť pred ktorými. Problém dneška je, že tzv. "ZVAROK" sa rozhodol, že idú búšiť do opozície, že zrušte nám dlhovú brzdu, inak nič nebude. Budem parafrázovať: Na diaľniciach sa zase iba politikárči a nie rieši koncepcia. Minister dopravy varí s toho, čo mu nechali predchodcovia, a na nové nedostane ani cent, bohužiaľ.
Vceliak
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 487
Založený: 20. Okt 2016 11:50

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod devil » 17. Dec 2017 10:42

Trepeš kraviny zase, už sa tu viac krát preberalo, že novopostavená D má minimálny efekt na regionálne rozdiely. Keby mu šlo o rozdiely tak by masívne a urýchlene začal pripravovať rekonštrukcie a preložky jedničiek, nielen v trase R2. V tom zozname čo chce rozostavať sú všetko len úseky čo sú blízko stavebného povolenia a sú na juhu. SO PO má šťastie, že sa téme masívne medializovala inak by šiel do zabudnutia rovnako ako R2 pri Trenčíne.


novopostavena suvisla D ma praveze obrovsky efekt. aj ked sa to masivne prekruca az zamlciava ci fabuluje bez dialnice by povazie zdaleko nebolo tam kde je, na druhej strane by nizsie intenzity nevytvarali tlak na dalsie a dalsie useky. cize aj I/11 by bola ovela lepsie prejazdna. to ze INEKO nevie spocitat multiplikacne efekty ez excel nie je ich chyba akurat by sa do toho nemali hrbut. to je trosku tazsia veda ako hodnota za peniaze.

masivne prelozky jedniciek tiez nieco stoja, ak ich chceme mat v dobrych parametroch, teda nie kopirovanie terenu a vsade plne ciary. nemasivne prelozky jedniciek riesia len lokalne bodove zavady, na znizovanie rozdielov nemaju prakticky ziadny efekt. take prelozky sa chystaju hlavne na zapadnom Sk vid SA ale aj BR atd. to ze si myslis ze pre 4-5k kamionov treba 2x2 zato pre 2k kamionov staci dobre ze nie 7,5m max. 9,5m s plnymi ciarami, stupaniami svedci o tvojom obzore.

a co asi tak mal riesit ?

D1 je okrem tur-hub rozostavana, D3 sa stavia, zvysok pri KM nie je pripravena a KM-osc prepac ale zatial netreba.
R3 sa orave sa stavia, stred - panelka, k. bane sa stavaju, juh cize KA a Sahy su nepripravene
R4 je v zozname, Svidnik ma obchvat na rozdiel od KA ci Siah, juh je hotovy.

R2 sa musi riesit masivnejsie lebo cim dalej tym vacsi investicny deficit. jedine co zrusil je usek pred banovcami. ani ZV-KE sa nersiesi ako po celej dlzke len po tomasovce a dalej riesenie zavad. mytna-lovinobana nie je nezmysel.

par tvojich beznych nezmyslov na kt. sme si zvykli ale treba ich stale pripominat.

Už xy rokov sa vyhlasuje ako je D3 mega prioritná, ale vidíme, že v rovnakom, ak nie lepšom štádiu prípravy sú úseky R2, ktoré chce Ersek stavať.


na D3 chyba rozostavat 2 useky - 20 km z coho 10 km zatial netreba, na R2 su to desiatky km ktore treba a desiatky ktore netreba. na D3 sa stavia aj to co netreba na R2 sa teraz postavi kusok lovinobana-tomasovce.

Od toho je minister aby zmenil koncepciu výstavby, zmenil choré eurofondové myslenie a začal poctivo súťažiť.


tento system je nastaveny cez financministerstvo na kt. on nema ziadne paky. to moze zmenit len smer, a ked to aj zmienia bude to preto sadalo este viac kradnut.

má obrovské šťastie, že je na juhu pripravený dobrý počet úsekov.


skutocne dobre pripraveny je len ten jeden. potom druha etapa a sorosku zdedil tusim DSP inac nic. cize priemer v ramci RC a s D to nema zmysel ani porovnavat ked 90 percent D1 BA-KE je hotova ci vo vystavbe.

Presne chýba koncepcia a sľubuje sa čo sa nemôže splniť čiže mám celý čas pravdu.


nechyba koncepcia len je zla. prapovod problemu je zle definovanie. dialnice su na dialkovu prepravu a nie pre suplovanie jedniciek. spojit obsluhu uzemia a tranzit vyzeralo byt ako 2 mucjy jednou ranou ale realne obe muchy uleteli lebo sa mucholapka stoji vela a je tazkopadna. to ze nie je ani sa asfaltovanie je samozrejme cista hanba, to tvrdim uz davno.
a kedze starostka v okoli dediny nevidela ziadne stavebne stroje pytala sa NDS co sa deje...
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 135
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod nevo83 » 04. Jan 2018 01:11

https://kosice.korzar.sme.sk/c/20730514 ... rcito.html

Noooo strucne jasne... zasa sme Vas ojekabatili a vyckejte ste v poradi...
nevo83
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 22. Mar 2017 18:00

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod i15 » 04. Jan 2018 07:20

Článok o ničom a ešte ho aj zamknú do piána. Nestavia sa, lebo DSP má byť hotová až v marci 2018. Nie je za tým sprisahanie proti východu, ale termíny v zmluvách
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 827
Založený: 21. Jan 2007 20:49
Bydlisko: vo výslužbe

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod nevo83 » 04. Jan 2018 07:50

viewtopic.php?f=35&t=23068

upravene, devil (clanky linkovat cez monitoring tlace pls.)
nevo83
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 22. Mar 2017 18:00

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod vladik67 » 09. Jan 2018 20:46

reakcia na príspevok od "Orátora" piatého od spodu zo strany 19 sekcie R2 Košice, Šaca – Košické Olšany (križovatka D1)

orator napísal:Vypisanie tendra sa posuva zrejme kvoli tomu ze nie su vykupene este vsetky pozemky a tie sa musia vykupit za peniaze zo statneho rozpoctu resp. rozpoctu NDS a tym padom nemozu zacat proces stavebneho povolenia (hoci financne krytie z Eurofondov na samotnu stavbu je zabezpecene). Na online mape katasterportalu: https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/ sledujem uz od zaciatku roka 2017 ako sa postupne vykupovali pozemky a ako kazdy tyzden krasne prechadzali parcely pod Narodnu Dialnicnu Spolocnost a.s. ze som bol presvedceny ze zhruba do konca leta 2017 budu uz vsetky parcely prepisane na NDS. Ale od Jula-Augusta tohto roku sa to zastavilo a takmer sa to nehybe az doteraz a to uz mame december. Podla jednej neoverenej informacie udajne dosli NDS-ke financie alokovane zo statneho rozpoctu na tento rok a preto dalsi vykup pozemkov stoji kedze NDS musela sanovat toho roku vykup pozemkov pri BA pre D4 a narychlo pripravovat privadzac pre D1 Lietavska Lucka kedze inak by D1 pri Ziline koncila v poli. Ako vravim je to neoverena informacia ale vsetko to do seba zapada. Ak k tomu si este pridam vyjadrenie ministra Erseka spred par dni ze planovane vyhlasenie tendrov na R2 Mytna - Lovinobana a severny obchvat Presova I. etapa tohto roku uz sa neuskutocnia tak ako to on chcel tak celu tu financnu situaciu okolo NDS a jej rozpoctu to viac-menej potvrdzuje.


Po tomto príspevku som si dal námahu a pozrel si po EIA aj trasu na stránke ZBGIS (viac som monitoroval stránku mojamapa), takže v katastri je už zakreslená trasa od na R2 od Kriváňa až po Tomášovce a pozemky na trase Krivaň - Lovinobaňa sú aj vykúpene. Ďalej už len sporadicky sú vykupované po Tomášovce, ale vyčlenené a zakreslené. Ďalej sú zakreslené na vykúpenie pozemky v katastrálnom územi Cestice na úseku R2 Moldava nad Bodvou - Košice Šaca, Následne zakreslené a čiastočne vykúpené pozemky v celej časti úseku R2 Košice Šaca - Košické Olšany (križovatka D1). Čo sa týka Sorošky, je tam zakreslená len žlta čiara úseku trasy R2 Rožňava - Jablonou nad Turňou bez zakreslenia výkupu potrebných pozemkov, ktoré by boli delimitované od pôvodných pozemkov (parciel).

To sa mi žiadalo zrekapitulovať a musím konštatovať, že prioritné úseky na R2, ktoré pán Érsek spominal, jeho podriadení majú čo robiť, aby vôbec boli vydané stavebné povolenia a do konca jeho ministrovania aby sa aspoň vysúťažili zhotovitelia a podpisali zmluvy. Aby sa začali aj reálne stavať za jeho ministrovania bude potrebných pre výkup pozemkov ešte veľa peňazí zo štátneho rozpočtu už v tomto roku. Krátka reákcia na "orátora" že asi naozaj sa výkup pozemkov zastavil kvôli štátnemu rozpočtu.
vladik67
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 586
Obrázky: 111
Založený: 02. Jan 2011 10:34

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod michaelse » 09. Jan 2018 21:20

neprebiehaju tam nejake vyvlastnovacie konania? to dokaze zabrzdit vykupenie na niekolko mesiacov
michaelse
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 348
Založený: 23. Dec 2010 19:16

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod aquila » 10. Jan 2018 09:08

ono ked sa rozostava aspon mytna - lovibana na plny profil, tak krivan - mytna na polovicny nebude uz vobec davat zmysel. saca - olsany tiez velmi pomoze a skompletizuje via carpathia od presova po hranice HU a vznikne aj tlak aspon na MK v presove. ale je velka sanca, ze sa aspon dva useky na R2 sa aj skutocne zacnu stavat.

to ze na soroske nie je vykupene absolutne nic znamena tolko, ze toto volebne obdobie sa nezane ani len tendrovat..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 577
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod pohodak » 10. Jan 2018 09:29

krivan-mytna-lovinobana na polovicny profil je podla mna kravina uz teraz (x-krat omielana tema dvoch paralelnych jedniciek, na tej novej dokonca s plnou ciarou) a nie to este v case dostavby o (v najlepsom pripade) 5 rokov, soroska na jednu ruru bohato staci a bude stacit aj o 15 rokov...ak bude na R4 2+2 od hranic s HU az za presov tak si neviem dost dobre predstavit ako to bude vyzerat o 7-8 rokov medzi PO a a hranicami s PL, kde sa dovtedy nepostavi absolutne nic :roll:
Everything that can be counted does not necessarily count; everything that counts cannot necessarily be counted.
pohodak
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 0
Založený: 20. Apr 2006 13:49
Bydlisko: PK

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod aquila » 10. Jan 2018 09:42

o tom zadna, ja by som dal vyslovene do vyhlasky/vykonavacieho predpisu,ak uz nie do zakona, ze polprofily by sa nemali stavat. detto pri soroske. ono problem je v tom, ze musis tak ci tak vykopat nudzovu stolnu. rozdiel v nakladoch je cca 20% .. a uz aj svojho casu bolo ze sa nebudu stavat polprofilove tunely, co bolo dobre, ale porusili to aj pri kratkych tuneloch na D3 ..

no a co sa tyka severne ana presovom, zase mantra dilanic je kontraproduktivne, tam by stacili na dlhuuuu dobu patricne obchvaty jedniciek a nemusia byt C11,5 ale stacia C9,5 ..

kazdopadne tu je teoreticky cely tah krivan - mytna - lovibana za cenu 5km useku cadca bukov - svrcinovec ..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 577
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod pohodak » 10. Jan 2018 10:09

tam zalezi ci to je 20% zo 150 milionov alebo 20% z 350, v tom druhom pripade vies za tie usetrene peniaze postavit 10-15km jednoducheho polprofilu okolo RS napriklad a tam to uz ma vyznam
Everything that can be counted does not necessarily count; everything that counts cannot necessarily be counted.
pohodak
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 0
Založený: 20. Apr 2006 13:49
Bydlisko: PK

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod Vlados » 10. Jan 2018 11:22

k tým polprofilom treba brať do úvahy že dôjde ku 100% pridaniu počtu jazdných pruhov, t.j. kapacita trasy sa navýši minimálne o 100% (pri plnom profile je kapacita cca +250%).
v prípade tunelov sa musí budovať úniková štôlňa a jej stavebné náklady sa od plnej rúry lísia minimálne. tu je vhodný kompromis dve rúry s prevádzkovou technológiou iba v jednej (úniková by mala len "unikovú" technológiu).
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 174
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod Vceliak » 10. Jan 2018 12:24

Vlados napísal:vhodný kompromis dve rúry s prevádzkovou technológiou iba v jednej

Aj s týmto by sa dalo súhlasiť. Problém je, že naši úradníci vo vláde a na ministerstve dopravy ešte na to rozumovo nedorástli.
Vceliak
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 487
Založený: 20. Okt 2016 11:50

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod aquila » 10. Jan 2018 14:17

to je tiez suboptimalne, ked by bolo technologicke vybavenie drahsie a narocnejsie kvoli vetraniu.

cize tam by sa usetrilo este menej ak vobec nieco. vid aj projekt visnove, kde Skanska vyuzivala prave toho, ze to budu dve plnohodnote rury
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 577
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod Vlados » 10. Jan 2018 17:48

A vieme či by bolo nevyhnutné priečne vetranie? Na D3, aj keď sú tam kratšie tunely, je tam len pozdĺžne.
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 174
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod devil » 14. Jan 2018 12:05

to ze na soroske nie je vykupene absolutne nic znamena tolko, ze toto volebne obdobie sa nezane ani len tendrovat..


v najlepsom pripade tender. neviem ci toto tu uz bolo v podstate to potvrdzuje vyssie napisane. na zapadnej casti je mn. lehota - ruskovce na tom podobne ako soroska.

http://www.sliac.sk/download_file_f.php?id=850089
a kedze starostka v okoli dediny nevidela ziadne stavebne stroje pytala sa NDS co sa deje...
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 135
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod plš » 14. Jan 2018 15:37

Vceliak napísal:
Vlados napísal:vhodný kompromis dve rúry s prevádzkovou technológiou iba v jednej

Aj s týmto by sa dalo súhlasiť. Problém je, že naši úradníci vo vláde a na ministerstve dopravy ešte na to rozumovo nedorástli.

Vladosov nápad je hodný prerokovania. Včeliak, v tomto prípade nie je dôležité, či NDS a MD rozumovo dorástli, či nedorástli.
Problém je hlavne ekologický. Keď to urobím na 1+1 t.j. postavím plný tunel a únikovú štôlňu. Keď sa to bude prerábať na 2+2 chránený masív sa rozvrta krížom krážom /buď prevrtajú únikovú štôlňu na väčší priemer alebo postavia k stavajúcim tretiu plnú rúru viď. Višňové/. Ochranárske organizácie začnú blázniť od ochrancov prírody, jaskyniarov až ochrancov netopierov.
Toto hrozí, ak to bude stavať NDS za európske peniaze. Musia vyhovieť EK a jej Jaspersu o maximálnu hospodárnosť. Jaspers bude kontrolovať Eurá nie použitie zdravej logiky.
Najlepšie by bolo, aby tunely postavil štát /teda EK nemôže pindať/ a cestné úseky pred a za tunelom hradila EK.
plš
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 04. Sep 2011 22:26
Bydlisko: Košice

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod Vceliak » 14. Jan 2018 16:10

plš napísal:Musia vyhovieť EK a jej Jaspersu o maximálnu hospodárnosť

Ak niekto chce rozprávať o hospodárnosti dlhého tunelu v polprofile, tak to iba znamená, že sa "s kozou zrazil". Tento, ani iné podobné návrhy nemajú nič spoločné s hospodárnosťou, ale iba s čistým populizmom: Ak nenavŕtaš hneď na začiatku oba rúry na plný profil, tak buď na nejakú dosť dlhú dobu odstavíš celý tunel (čím dlhší, tým na dlhšie), alebo navŕtaš tretiu rúru (čo ešte neznamená, že počas odstrelov sa bude môcť prevádzkovať pôvodný polovičný tunel. Kde tu kto vidí hospodárske nakladanie?
Iný prípad by bol, ak by sa v dohľadnej dobe cca 50 rokov neplánovalo rozšírenie na plný profil. Ale dnešné neduživé vedenie MD vidí len úsporu v tomto volebnom období, a "po nás potopa"!
Vceliak
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 487
Založený: 20. Okt 2016 11:50

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod DrX » 16. Jan 2018 21:19

Super, ze sef BBSK tlaci na R2!!! viewtopic.php?f=35&t=23102&p=203963#p203963
A dokonca aj nahlas povie (a Pravda ocituje) jasnu pravdu, ktoru na SME a Denniku N neradi vidia, ze "R2 spojí Bratislavu s Košicami"
Slovakia - the Bratislava-centric banana republic with the worst regional disparities in the EU and OECD (aktualizácia maj 2023)
DrX
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 11
Založený: 08. Feb 2005 19:45
Bydlisko: KE

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod aquila » 17. Jan 2018 09:18

hlavne konecne to vyzera, ze nejaky zupan BBSK nehoni mantru uplne zbytocnej R1 cez donovaly ..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 577
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Re: R2 vseobecne

Odoslaťod nevo83 » 17. Jan 2018 10:56

Nebojim sa ze ho v honeni zastupia zo ZA a RK primator :)

DrX: sam vies ze tymto slovnych prekarackam uz NIK neveri... kde pridu tam je priorita vlady od D1; D3, R2, R4... a sa cudujem ze este nevykrikuju R9 :)
Aby to stihli vsetko pripravit a vysutazit potrebovali by mat v NDS 3x tolko ludi a penazi... a zial aj keby to bolo tak neverim zeby tu bolo tolko stavebnych kapacit.
nevo83
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 22. Mar 2017 18:00

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na R2

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.