Miro napísal:Ne-Pi
18-18h.
Ja tam vidím odkaz autorovi návrhu.
Moderátor: Moderátori
Miro napísal:Ne-Pi
18-18h.
110mat110 napísal:Siel som na vychod. 3 pruh pri Vazci je hotovy, zvisle znacenie okej, vodorovne ma z nejakeho dovodu medzi pravym a strednym pruhom hustejsiu prerusovanu ciaru ako medzi strednym a lavym. Zasa sme si vymysleli nejaku haluz len aby bola.
Xisco napísal:Videli ste už dopravnú značku pre TIR:
"Nákladná doprava skráť čas jazdy Slovenskou republikou" + AJ + NJ preklad.
Nechápem významu ...
Miro napísal:Tieto značky sa objavili počas covidu, asi aby sa u nás tiráci príliš nezdržovali a neroznášali covid. No a u nás nebýva zvykom odstraňovať neaktuálne značky a tak zrejme zostali.
Zvislou Z 325 Priechod pre chodcov sa označujú89 priechody pre chodcov len na miestach, kde nie sú pre vodiča očakávateľné. Značka sa nesmie kombinovať s inými značkami.
v Martine dostali stavebne povolenie na rekonstrukciu priecesti. tipujte budu tam semafory alebo AŽD?
Miro napísal:Na križovatkách sú na semafory zvyknutí, ale na priecestiach očakávajú dve červené blikajúce svetlá. Skúste si urobiť anketu medzi vodičmi, koľko ich vie, že po novom sa majú na priecestia dávať semafory. Obávam sa, že ak by sa na nejakom priecestí zrazu namiesto dvoch červených svetiel objavil semafor, tak by si ho málokto spájal s tým priecestím. Skôr by očakávali, že za priecestím je premávka riadená tým semaforom.
asdf napísal:Taký rozpor s §27 odst. 3 a §28 písmeno a) ZoCP
asdf napísal:do určitej miery aj §6 odst.1 písmeno a) Zákona o dráhach
pa3ck napísal:Ja tam rozpor nevidím. Biele svetlo sa ani doteraz nepoužívalo na všetkých priecestiach
pa3ck napísal:A v kontexte § 29, ods.2 je pri § 28 jediným problémom to
pa3ck napísal:Nie je potom problém aj terajší signál s kmitajúcim blielym svetlom?
Hank napísal:A co sa tyka tej rychlosti, to je zas pre zmenu nieco, co naozaj asi nikde inde na svete neexistuje - aby rychlost jazdy cez priecestie bola zavisla od toho, ci biela farba blika alebo neblika. Legislativne riesenie je uplne trivilane - zrusit dane rychlostne obmedzenia. Len to zas ZSR napisu o tom 3 strany litanii.
Naspäť na Diaľnice a RC všeobecne
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 7 hostí.