Moderátor: Moderátori
devil napísal:Bez toho aby som komentoval predchadzajuce prispevky...ma napadli krcmove reci ludi zo severu ako je oblast mimo severu a zapadu neatraktivna a pod....
http://www.sme.sk/c/2040675/Primator-Pu ... kojny.html
Pan primator Puchova by sa mal zamysliet kto vsetko platil cez dane toho casu vystavbu matadoru...tak nech sa snazia byt konkurencieschopny a nie oplakavat monopolne postavenie z cias ustrednych vyborov.
devil napísal:Tak ci tak to musi schvalit EU...mozno bude 15 % a zvysok sa zamaskuje....napokon ani ZA nemusi mat ciste svedomie ohladom stimulov...
a k tomu oddlzeniu firiem, hm, to je zbytocne ak tam ostane ten manazment, ktorheju zadlzil....
devil napísal:A ty zase neprecenuj ZA, nepripravena v nijakej oblasti, zmluva taka ze sa s PSA neda ani porovnat, proste bordel. Vsade musia splnat milion podmienok, ale ZA to dostala takym sposobom ako kedysi dotovali komunisti BB. Pazrava nad Vahom.
A nie som si vobec isty, ze by bez KIE by sem iny nechodili, to si vyhod z hlavy. Stimuly dostanu aj domaci, nech preinvestuju 20 miliard a bude to, stavaju sa priemyselne parky a to aj tam kde nie su D/RC tak kde je problem
len pointa je v tom ze malo firiem na slovensku moze investovat co i len 100 milinov euro. nieto 20 miliard.
devil napísal:A ty zase neprecenuj ZA, nepripravena v nijakej oblasti, zmluva taka ze sa s PSA neda ani porovnat, proste bordel. Vsade musia splnat milion podmienok, ale ZA to dostala takym sposobom ako kedysi dotovali komunisti BB. Pazrava nad Vahom.
A nie som si vobec isty, ze by bez KIE by sem iny nechodili, to si vyhod z hlavy. Stimuly dostanu aj domaci, nech preinvestuju 20 miliard a bude to, stavaju sa priemyselne parky a to aj tam kde nie su D/RC tak kde je problem
devil napísal:len pointa je v tom ze malo firiem na slovensku moze investovat co i len 100 milinov euro. nieto 20 miliard.
no vsak o to ide...
priemyselne parky sa velmi velmi zanedbavali a ani nemusi byt pri nich D/RC, samozrejme ak tam chcu pritiahnut velku firmu tak ano...
Este k tym stimulom: LV 20 mld. investicia/4 mld stimuly, KIA 34 mld/8-9 mld stimuly...tak kolkoze je to %
http://www.sme.sk/clanok.asp?cl=2037718
prva korejska firma ktora prisla bol Samsung, a aj Hankook by prisiel aj bez KIE ak by ta nechcela nikam expandovat, proste dane, mzdy atd, zakonnik prace atd....
devil napísal:len pointa je v tom ze malo firiem na slovensku moze investovat co i len 100 milinov euro. nieto 20 miliard.
no vsak o to ide...
devil napísal:priemyselne parky sa velmi velmi zanedbavali a ani nemusi byt pri nich D/RC, samozrejme ak tam chcu pritiahnut velku firmu tak ano...
devil napísal:Este k tym stimulom: LV 20 mld. investicia/4 mld stimuly, KIA 34 mld/8-9 mld stimuly...tak kolkoze je to %
http://www.sme.sk/clanok.asp?cl=2037718
devil napísal:prva korejska firma ktora prisla bol Samsung, a aj Hankook by prisiel aj bez KIE ak by ta nechcela nikam expandovat, proste dane, mzdy atd, zakonnik prace atd....
KIA investuje asi 50 miliard skk, to len na upresnenie. podpora hankook by mohla byt aj mensia, to je fakt..
samozrejme zakony, stimuly su tiez dolezite, ale netreba to prehanat.
devil napísal:v zmluve nic o konkretnej vyske investicie nenajdete vobec nic, a myslim ze kazda ina investicia ma v zmluve uvedenu konkretnu vysku.
Faktom je....1,5 mld....v mediach..., v zilinskom vecerniku
Markiza minuly tyzden zhodne so sme uviedla 34 mld. Sk, ale este raz, uvedte iny, doverihodnejsi zdroj a nie vypisujte mi o "faktoch".
A posledna veta je snad vtip, co je to "dotacia", kludne to moze aj 30% a 1/2 pojde "na rozvoj regionu", ktora akoze "nebude suvisiet" s investiciou....chapeme sa
zdroj nie je ani od sk vlady (tam hadzu s cislami, ze bhejeden nechapal), ale od kia & mobis.
devil napísal:zdroj nie je ani od sk vlady (tam hadzu s cislami, ze bhejeden nechapal), ale od kia & mobis.
kym to nie je v zmluve je to len "akoze". A "akoze" k nicomu nezavazuje.
Caesar, "na severe je rozvinuta"...no to by som nepovedal....
Samozrejme vystavba D je u nas kopa nestastia..a ziadne presuvanie to uz nezachrani....proste D1 BA-KE v r. 2015 je neskoro a zbabrane...
devil napísal:To je ako porovnat slepého s jednookym...
ide o to ze staty s kt. sa mozme porovnavat (ekonomicky) si za zhodné prostriedky postavia viac..nie je potom podstatne za ci mame alebo nemane tazky alebo lahky teren.
proste je dost D/RC, alebo nie je, inac su to len vyhovorky.
Okolité štáty postavia viac, a čo je na tom?
devil napísal:Aspon ze niekto uznal aj ulohu zeleznice. Nieco k tomu:
http://www.sme.sk/clanok.asp?cl=1952030
Turisticky ruch tiez nie je potrebne rozoberat, u nas netvori taký prijem ako by mal...a zdaleka to nie je vina cesty...
O priemysle sa tu uz hovorilo...taky priemysel, ktory rozdavali za cs bol aj tam kde ani na okoli nemali ziadne D/RC.
Dnes je vsak zaklad infrastuktura, kedze firmy nie su ovladane UV KSS a pod. Porovnavat sa je nutne (s tymi s ktorymi sa da samozrejme). V porovnani v PL sme na tom lepsie, a ked aj nebudem porovnavat Chorvátsko a Slovinsko, tak Cesko a Madarsko su na tom lepsie ako SR.Okolité štáty postavia viac, a čo je na tom?
No nic, ked niekomu nevadi zaostavanie tak co uz.
V porovnaní s ČR sme na tom ohľadom cestnej infraštruktúry lepšie.
Devil, ja som vám napísal, čo je to zaostávanie. Tiež s tým nesúhlasím, ale nedá sa to riešiť vašou povrchnou predstavou.
devil napísal:V porovnaní s ČR sme na tom ohľadom cestnej infraštruktúry lepšie.
ale no tak...neprehanajte...Devil, ja som vám napísal, čo je to zaostávanie. Tiež s tým nesúhlasím, ale nedá sa to riešiť vašou povrchnou predstavou.
To je slaba utecha, lenze zrejme ani "povrchnou predstavou" tych, ktori o tom rozhoduju nech uz tvrdia cokolvek...
Naspäť na Diaľnice a RC všeobecne
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.