Moderátor: Moderátori
Dialniciar napísal:Bol by záujem na tomto fóre o fotografie (aktuálne, moje vlastné) z naj stavieb v Kanade v Toronte
*pridal by som sem cca. 30 foto diaľnic, tie niektoré by sa mohli zmazať, lebo sú neaktuálne (starý povrch, inak pruhy atď.)
*diaľnice, cesty, križovatky, nadjazdy, MÚK
A pár osobnejších miest, tie by som dal do súkr. gal.
joe1024 napísal:Vdaka Dialniciar. Ten posledny zaber je skvely - laka sadnut na lietadlo a ist si spravit trip (zapad->vychod)
Dialniciar napísal:joe1024 napísal:Vdaka Dialniciar. Ten posledny zaber je skvely - laka sadnut na lietadlo a ist si spravit trip (zapad->vychod)
To som tam chcel dať aj ako názornú ukážku ako má vyzerať horská cesta:
*dobré zvodidlá
*štýlové zastávky pre autobusy
*kvalitný povrch
*CB kryt na moste
*kvalitné odvodnenie spevnené kameňom
*možnosť odpočinúť si (bez skoku z vozovky)
mel napísal:Dialniciar napísal:*CB kryt na moste
quote]
to je vyhoda? Ja som si vzdy myslel, ze na moste je lepsi asfalt, pretoze namraza je tam pri nizsej teplote ako pri cemente...
Omyl, nie je to tam dobre vidieť, ale sú tam 55 cm prechody umožnené.Nevedko napísal:Všetko fajn, ale tie búdky so sedlovou strechou to asi nebudú prístrešky autobusových zástavok. Inak by cestujúci museli pri vystupovaní/nastupovaní preliezať cez zvodidlá.
Ano, jednak sa jazdí oveľa ohľaduplnejšie, než v EU, ale zvodidlá sú:Pacho napísal:Ako to je so stredovymi zvodidlami, tie som tam nevidel? ci sa v CA jazdi tak zodpovedne, ze ich nepotrebuju??
Dialniciar napísal:Ano, jednak sa jazdí oveľa ohľaduplnejšie, než v EU, ale zvodidlá sú:Pacho napísal:Ako to je so stredovymi zvodidlami, tie som tam nevidel? ci sa v CA jazdi tak zodpovedne, ze ich nepotrebuju??
*betónové v okolí miest a vždy na viacpruhových diaľniciach
*železné v okolí mostov, nadjazdov a ekotunelov
Inak existujú len široké zelené pásy, kde sa zvodidlá dodatočne montujú od r. 2002, ... aj to viac-menej "z nudy" v stavebníctve v dopravnej infraštruktúre. Detto v USA a Mexiku. V Sev. Amerike je to jednoducho takto.
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.