Moderátor: Moderátori
Je už minimálne na PT 207BF.sendvo napísal:a co taky poltarmi to napadlo lebo som dneska videl poltar s koncovkou AX
Teraz RZ (registrační značky ~= eč) vyrába SPM - Security Paper Mill, a. s., lenže sú neraz aj nekvalitné, majú rozhádzanú alfanumeriku alebo ak sú v linke, tak sú všetky znaky šikmo vyrazené - nie sú vo "vodováhe" - stúpajú alebo klesajú. Vraj aj plech je "lacnejší", ako od predchodcu fy. HICON, s. r. o. Aj reflexnú fóliu používajú "lacnejšiu" ako Turčan Delta. I doprava však niečo stojí, i peniažky pôjdu za rieku Moravu, neostanú v SR.rado napísal:Česi ponúkli ešpézetky za polovičnú cenu. Predražený Turčan Delta však neodíde bez bojaviewtopic.php?f=35&t=25912
Pokoj, pokoj, nejeduj sa nám! Nechýba mi, len akosi si robia výrobcovia, čo chcú. V tej slote sme stúpili z mláky do kaluže. Len som upozornil na možné straty... nielen tabuliek.metelesku.blesku napísal:Chýba ti Turčan Delta k životu?
No tak otrasný netechnologický typ písma nám zosmolili.Dizajn značiek vznikal v ateliéri Typo pod vedením Michala Tornyaia, autorkou nového písma je študentka Simona Császárová.
Peter_CA napísal:Tiež si myslím, že keď sme normy ohľadne dopravného značenia prebrali z Nemecka, mohli sme prebrať aj FE-Schrift (keď už teda cítili nutkanie meniť písmo).
Hlavneže v Nemecku majú okresný systém.expwy napísal:FE-Schrift bol jeden z variant, ale chceli sme byť zase jedineční, tak budeme.
Inak toto písmo je odvodené od FE-Schriftu.
Áno, vraj sa majú zásoby využiť, aj ja som to čítal, ale ktovie, pri týchto je všetko možné...eucitizen napísal:Ja som nekde cital ze najprv musia vyuzit stare zasoby ECV, tak ze este par mesiacov si pockame. Paci sa mi ze si mozeme nechat ECV ked preda auto a da na nove vozidlo. Len som nepochopil ci to plati aj pre stare ECV, ci si mozem ponechat stare ECV s okresom a dat to na nove auto.
Nemci nebudú protestovať, že je to vlastne také (huncútske), chytrácke, ba až drzé, šlohnutie duchovného vlastnictva? 1852expwy napísal:... Inak toto písmo je odvodené od FE-Schriftu.
KN.SK napísal:Peter_CA napísal:Tiež si myslím, že keď sme normy ohľadne dopravného značenia prebrali z Nemecka, mohli sme prebrať aj FE-Schrift (keď už teda cítili nutkanie meniť písmo).Hlavneže v Nemecku majú okresný systém.expwy napísal:FE-Schrift bol jeden z variant, ale chceli sme byť zase jedineční, tak budeme.
Inak toto písmo je odvodené od FE-Schriftu.![]()
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.