Ja pridavam teda:

- Vrstvy cesty odspodu hore
Ak niekto ma iba linku a nema cas, moze mi poslat a ja to skopirujem sem do Glossary.
Ak sa objavi vysvetlenie, budem priebezne mazat odtialto
Moderátor: Moderátori
Ike napísal:STANIČENIE DIAĽNIC
Zdravím, v glosári mi chýba táto téma. Od malička ma napríklad zaujímalo, ako sa rátajú kilometre na diaľnici, ktorá je rozostavaná diskontinuitne.
MODELOVÁ SITUÁCIA
diaľnica Dx stojí v úseku A až B a v úseku C až D. Pričom oba úseky majú dané staničenie tak, že je braný do úvahy aj projektovaný úsek B až C. teda v bode A je 0,0 km, v bode B je napr. 128,5 km v bode C je 315,0km a v bode D 400,0 km.
PROBLÉM
Čo však v príade, keď existuje viacero alternatív úseku B až C, ktoré majú rôznu dĺžku a čo ak sa nakoniec rozhodne stavať variant, podľa ktorého sa pri staničení C až D nerátalo? čo ak zrazu bude vychádzať bod C na 304,5 km? Prerobí sa potom celé staničenie na úseku C až D (a rovnako aj číslovanie výjazdov podľa staničenia) alebo sa pridajú/zoberú nejaké skryté kilometre.
ďakujem...
Tomas PO napísal:naprikal medzi PO a KE su kilometrovniky s udajom 600km, teda este stara D1 Praha-Kosice
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.