ano, devil, pretože si to porovnaj s ČR - veď ty stále porovnávaš a vydzvihuješ ČR OPROTI NÁM - takže?
k 1.1.2023 mali 1363 km - my 850 - ok aj tvojich 800 je viac pre Slovensko - HDP, počet obyvateľov (aspoň 1600 km keby teda mali - budú za pár rokov, ale stále nemajú)
rok 1993 nenachádzam, ale nachádzam 1998 kedy mali 467 kilometrov a ty ako píšeš 250 kilometrov ... čiže stavajú tempom 36 kilometrov, čo odpovedá našim 18 kilometrom - a možno nájdeš dátum 1993, ja som našiel len českú wiki
výsledok je, že rovnaký luxus aký máme my majú aj oni... lebo asi tu nebudeme písať o tom ako Čína postaví 8000 km ročne
keby sme teda chceli byť len v číslach dĺžky dôležitý
a nič iné som na začiatku ja nenapísal, ty sa to snažíš silou mocou pretočiť, ale teraz si si to potvrdil sám,
akurát, že sú na tom vo všetkom lepšie, tak by mali byť aj v tomto a nie sú a nie že sújednoducho povedané, ČR má v diaľniciach rovnako slabé miesto ako SR, hold bratia sa nezaprú
sú lepšie postavené štáty, než my... SLO, HR, tam sa nehrabeme ani sa nikdy nebudeme, ale ČR tam nepatrí ani omylom, ale ak udržia tie dopravné výdavky, tak za 3-4 roky nás dobehnú a predbehnú, ale nie je to tak, že už tomu tak je dnes a že by tomu tak bolo odjakživa
a zbytočne už sa zamotávaš do tých krajníc a polprofilov, už keď nevieš kudy kam tak odbiehaš na všetky strany. s polprofilmi aj krajmi si začal sám. a to je ďalšia tvoja vlastnosť, odbiehaš a keď nevieš kudy kam tak útočíš vo forme, že nechajme to, je to mimo etc. ale ja nemám problém nechať kľudne tak, čo ti už nesedí do tvojich kariet vrátane umelého zníženia našej siete a akože zdvihnutia sietí iných len aby to vyšlo ako si želáš. ale nejak ti to nevychádza a ja mimochodom odmietam neustále odpovedať na tvoje stále nové a nové otázky, len aby si sa vzdialil z blbostí, které sám napíšeš a nevieš podložiť. nesadli ti ani nebezpečné diaľnice lebo zrazu nevidíš nepočuješ, keď to je aj inde tak, zrazu to nechaj a nie je to dôležité. veď ok.
mne osobne neprekáža tempo 20 km ročne, mne prekáža cena, kvalita a stav celej cestnej siete - povrchy, chýbajúce obchvaty, ja nesnívam o tom, že tu budeme mať 1800 nakreslených kilometrov diaľnic, čo tu niektorí presadzujete, aj keď sa len hádate čo treba postaviť skôr, lebo je vám jasné, že to tu nebude ani v 2100
a neprekáža mi to aj preto, že by sa mi nepáčilo platiť denné mýto vo výške toho čo platia v Taliansku, Chorvátsku, Francúzsku, kde sa tomu domáci na krátke vzdialenosti vyslovene vyhýbajú!