Pozrel som par videi na YouTube ale nezachytil som nikde, ze stroje co betonuju cementobetonovu vozovku v tunely Visnove, ze ich presunuli z Cebrata... Odkial mate to info?
Ak je to kvoli saskarni, tak dost blbe a nerentabilne. Myslel som ze kazdy tunel (Visnove a Cebrat) ma svoje taketoo betonovacie stroje a nie ze ich musia poziciavat. Ale asi ide o velmi drahe zariadenia a kedze vela CB vozoviek (hlavne asi pre tunely) sa na Slovensku nestavia, tak firmy taketo stroje nemaju...
A este som sa zasmial z toho , ako sa Toreto (Raz) este pred par mesiacmi snazil pred kamerami navodit ludom predstavu, ze by sa dal tunel Visnove sprejazdnit aspon jednym smerom. Hovoril o jari 2025. Jednu ruru by akoze dokoncili komplet a doprava by sla jednym smerom v rure a opacnym pod Strecnom. V tom case este ani projekt nebol vysutazeny (ak sa dobre pamatam) na technologiu tunela a ne to zeby boli prace v pokrocilom stave => abhejedna tunelova rura (nie ta v kt. sa nachadza trhlina) mohla byt komplet hotova a mala aj povolenie na pouzivanie verejnostou. Teraz hovorize ako tlacia na zhotovitelov tunela a asi tych co budu montovat technologie, aby spolupracovali tak, ze budu vediet naraz pracovat v tunely... Vdaka tomu ak nenastanu ziadne problemy a vsetko pojde idealne, tak by vedeli otvorit tunel aj pre verejnost vo februari 2026.
Vsetci pricetni vedeli uz pred par mesiacmi, ze sa tunel nesprejazdni na jar 2025 ani v jednej rure = nestiha sa! A teraz prezentuje aku dobru pracu robi NDSka a ministerstvo a ako tlacia na zhotovitelov, aby sa tunel sprejazdnil vo februari 2026