Moderátor: Moderátori
Pozorovateľ napísal:Realita zrejme bude taká, že štát doplatí za pozemky a stavba bude pokračovať, vzhľadom na to, že to je pre štát lacnejšie ako platiť penále pre KIU. Pre D1 bola KIA aj urýchlovačom,ale odhalila aj slabiny. Ukázalo sa,že štát len deklaroval výstavbu D1 v nejakých termínoch, ale nerátal moc s nejakým rýchlejším tempom (úsek Ladce-Sverepec toť učebnicový príklad,že zdržovanie zdražuje, alebo X variánt cez PB a potom naťahovačky ,ale podľa zákona...). Preto aj keď teraz s problémami,aj tak lepšie ako skoro nič.
mel napísal:Tu pisu primator KE a zupan KSK zhruba to iste co napisal Caesar:
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?p=9649#9649
Dy - prispevok v monitoringu napísal:No, že zrovna p. Bauer, ktorý blokoval RC R4 sa bude ozývať a primátor KE, ktorý riadi zadĺžené mesto. ...![]()
Pán Trebuľa je asi tak schopný ako Králik (BB).
mel napísal:Tu pisu primator KE a zupan KSK zhruba to iste co napisal Caesar:
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?p=9649#9649
mel napísal: ... ale ine som chcel: Je pravdou, ze v KE kraji sa stavia malo oproti ostatnym krajom a ze sa to asi tak skoro nezmeni ... je to nekoncepcne zo strany ministerstva aj KSK ... lebo ti sa zobudili asi fakt len vcera rano ...
mel napísal:Na mesto a kraj presli mnohe kompetencie, na ktore nie su peniaze ale sa snazia to riesit v ramci moznosti ... Napriek tomu by som neprecenoval moznosti samospravy pri rozvoji ... hlavne slovo a peniaze ma na zasadne veci iba stat ... kraje sa snazia prezit...
sasulko napísal:Zdravím!
Chcel by som sa spýtať, či niekto nemá bližšie info o činnosti, ktorá prebieha na diaľnici v úseku Piešťany - Nemšová (neviem, či aj ďalej). Všetky premenlivé dopravné značky na tomto úseku boli ešte pred týždňom preškrtnuté. Na miestach, kde sú sčítače dopravy bola doprava zvedená do jedného jazdného pruhu v každom smere a prebiehala tam aj nejaká technická činnosť. Vyzerá to, že prebieha údržba informačného systému diaľnice, príp. aj vylepšenie systému?
Problémy s výkupom pozemkov pre cestu do Kie nezastavia stavbu závodu, povedal minister Ivan Mikloš. Autá pôjdu cez Tepličku, kde sa život stane neznesiteľným, dodal.
Pozorovateľ napísal:Prečo sa tak deje? Pretože vždy je v pozadí bitka o veľké peniaze.
Caesar napísal:Diaľnice za 500 mld. SKK sa tu ešte musia postaviť! ďalej pokračovať nemusím, to je ešte 20 rokov po finančnej stránke aj s inflačným plnením, takže ja tomu nerozumiem, že stále je tu "boj o niečo", ako keby už zajtra sa nič nemalo postaviť.
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 9 hostí.