D1 Bidovce - Pozdišovce

Bratislava (Petržalka – križovatka s D2) – Trnava – Trenčín - Žilina – Prešov – Košice – Záhor, štátna hranica SR/Ukrajina

Moderátor: Moderátori

Re: D1 Bidovce - Pozdišovce

Odoslaťod RDVN » 14. Jún 2024 14:21

Na enviroportáli sa dá stále nájsť tá prvá verzia pokiaľ sa nemýlim :D No budem priebežne asi pozerať kataster ako ľudia skupujú parcely, kedže severom sa dá ťahať diaľnica iba jedným miestom.
RDVN
návštevník

Založený: 24. Dec 2020 02:05

Odoslaťod DrX » 14. Jún 2024 14:43

RDVN, no super. Presne ako som navrhoval aby sa to prerobilo. Obsluzi to aj HE aj Siravu 1000x lepsie nez to co bolo nakreslene doteraz!

PS: Zacat by mohli rovno tym obchvatom MI a hned by sa mnohym ludom usetrilo 15 min cesty.
Slovakia - the Bratislava-centric banana republic with the worst regional disparities in the EU and OECD (aktualizácia maj 2023)
DrX
veterán fóra

Obrázky: 12
Založený: 08. Feb 2005 19:45

Odoslaťod garip » 14. Jún 2024 15:46

RDVN napísal:Na enviroportáli sa dá stále nájsť tá prvá verzia pokiaľ sa nemýlim :D No budem priebežne asi pozerať kataster ako ľudia skupujú parcely, kedže severom sa dá ťahať diaľnica iba jedným miestom.

tak to aby si vyuzil tuto prilezitost ak vies, kadial pojde v buducnosti dialnica
"Sociálna demokracia = my si zvýšime platy o 100% a plebsu zvýšime dane a poplatky"
garip
zaslúžilý diskutujúci

Obrázky: 225
Založený: 05. Nov 2012 10:44

Odoslaťod RDVN » 14. Jún 2024 22:15

garip napísal:
RDVN napísal:Na enviroportáli sa dá stále nájsť tá prvá verzia pokiaľ sa nemýlim :D No budem priebežne asi pozerať kataster ako ľudia skupujú parcely, kedže severom sa dá ťahať diaľnica iba jedným miestom.

tak to aby si vyuzil tuto prilezitost ak vies, kadial pojde v buducnosti dialnica

Kapitál, čas a presvedčenie mi zabraňujú robiť takéto blbosti. Boli takí, ktorí po prvej štúdií poskupovali pozemky ako mal isť privádzač a teraz nebudú mať nič :D

DrX napísal:RDVN, no super. Presne ako som navrhoval aby sa to prerobilo. Obsluzi to aj HE aj Siravu 1000x lepsie nez to co bolo nakreslene doteraz!

PS: Zacat by mohli rovno tym obchvatom MI a hned by sa mnohym ludom usetrilo 15 min cesty.

Skúsil som to zanalyzovať v SSC z rečí čo išli von. Skús to pozrieť či máš rovnakú predstavu, alebo niečo iné. Lebo zatiaľ to pre Michalovčanov vyzerá katostrofálne.
https://www.skyscrapercity.com/posts/188866890/
RDVN
návštevník

Odoslaťod DrX » 15. Jún 2024 12:34

Moja predstava je tu https://www.dialnice.info/viewtopic.php ... 50#p252301
Podla mna to treba robit jednoznacne severom - Sirava a cely Horny zemplin, ako aj to, ze z roznych casti MI sa bude dat vyjst na dialnicu, znamena ovela lepsiu obsluznost.
Proste vnutrostatne sa generuje ovela viac dopravy, nez vygeneruje Uzhorod, a tomu 1-2km zachadzka nijak neuskodi. Zato to, aby vsetko od HE a Siravy muselo prechadzat cez MI, a este aj cele MI sa mali zlievat do jedneho napojenia, to nedava zmysel.
Slovakia - the Bratislava-centric banana republic with the worst regional disparities in the EU and OECD (aktualizácia maj 2023)
DrX
veterán fóra

Odoslaťod mareks96 » 15. Jún 2024 13:45

Celkom prekvapivé, že ten čo tu už 19 rokov kreslí priamky z Užhorodu do BA pre zopár kamiónov preferuje "naokolo blizsie" kvôli vnútroštátnej doprave... srandy bokom, nedá sa nesúhlasiť, cesty musíme stavať v prvom rade pre seba, susedia (tranzit) sú vždy druhoradí.
mareks96
zaslúžilý diskutujúci

Založený: 11. Okt 2014 08:14

Odoslaťod RDVN » 15. Jún 2024 15:00

Bude to neskutočne predražené oproti pôvodnej verzií a to, že to posunú o 5km severnejšie nijak nepomôže ľudom severnejšie.

Reálne jednotka z MI bude stále zatrepaná lebo bude blbosť isť severom Michaloviec aby som sa dostal na západ. /plne zbytočné kilometre v najblbšom teréne.
Mali to dať ako v pôvodnej verzií, len potiahnuť obchvať severozápadný obchvat MI a preložkou cesty na šíravu. Ešte za ušetrené peniaze by sa urobila preložka po Strážske a tak by bola obslúžnosť na súper úrovni aj pre rusnakov. V aktuálnej verzií je to blud a nebude sa to stavať, lebo je to drahé a pri súťažení úsekov bude ta diaľnica na 20 rokov nepoužiteľná, lebo ani Dargov nestihnu dostavať.
RDVN
návštevník

Odoslaťod DrX » 15. Jún 2024 20:11

No neviem, ked postavis:
- D1 juhom s privadzacom do MI
- SZ obchvat
- prelozku na Siravu
Tak postavis 3x viac a bude ta to stat viac, lebo prakticky postavis vsetko to co aj zo severu a este aj ten "lacny" juzny tah pre nikoho.
A zo zapadu budu ludia asi aj tak chodit po starej ceste, lebo juzna D sa ma napajat pri sucasnom kruhaku.

Pockajme na detaily tych navrhov a budeme mudrejsi.
DrX
veterán fóra

Odoslaťod Pacho » 16. Jún 2024 10:46

neviem, až tak to tam nepoznám, ale logicky vychádza ten severný lepšie, tak ako navrhuje doktor :-) Dialnice, sa určite tým predraží, ale ušetrí sa na rôznych privádzačoch a napojeniach. Ja som za, keď sa niečo stavia, tak treba poriadne, a nie len tak polepiť, aby to bolo čo najlacnejšie.
Pacho
veterán fóra

Obrázky: 147
Založený: 09. Máj 2006 07:19

Odoslaťod RDVN » 16. Jún 2024 10:54

Tak tu je časť plánu toho inkriminovaného úseku
https://www.skyscrapercity.com/posts/188879416/
RDVN
návštevník

Odoslaťod Kvík » 16. Jún 2024 14:46

RDVN napísal:Bude to neskutočne predražené oproti pôvodnej verzií a to, že to posunú o 5km severnejšie nijak nepomôže ľudom severnejšie.

Presne tak... a z toho vyplýva, že

RDVN napísal:Reálne jednotka z MI bude stále zatrepaná lebo bude blbosť isť severom Michaloviec aby som sa dostal na západ.

...reálne sa tam aj tak najbližších 20 rokov nepostaví absolútne nič (a dovolím si tvrdiť, že oni to už teraz dobre vedia).
Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Kvík
pokročilý diskutujúci

Obrázky: 4
Založený: 20. Sep 2017 18:16

Odoslaťod grandino » 16. Jún 2024 15:43

ako som uz pisal inde priorita je D3 a R4 a jej co najrychlejsie dokoncenie kedze toto su narodne strategicke priority+ dokoncenie spojnice Ba-Ke vramci D1 ,cize toto je ajtak vaicmenej uplne zbytocna debata ,max uspech bude ak este postavia aspon tunel pod dargovom, ale ani tomu moc neverim.. kedze zelenu budu mat mnou spomianne useky stategickeho eu vyznamu do ktorych max tlaci aj brusel
grandino
diskutujúci

Založený: 16. Máj 2024 00:31

Odoslaťod DrX » 04. Sep 2024 11:56

Slubotechna Choma tvrdi, ze trasovanie je vybrate: https://www.facebook.com/watch/?v=8268214669898594
a ze uz idu robit EIU. Ktore trasovanie je teda vybrate?
No a tiez vraj zeleznica Kosice - Kyiv no problem :-)
DrX
veterán fóra

Odoslaťod nevo83 » 04. Sep 2024 16:15

4x EIA !!! im tam musi v Nds riadne xxxxx na hlavu.. ved to je hanba
nevo83
veterán fóra

Založený: 22. Mar 2017 18:00

Odoslaťod DrX » 04. Sep 2024 19:59

Konkretne vo vladnom materiali je k tomu toto:
Multimodálna štúdia realizovateľnosti Bidovce – štátna hranica SK/UA (I/19 Bidovce – Vyšné Nemecké)
Predmetom zákazky je vypracovanie multimodálnej štúdie realizovateľnosti na dopravnej osi pozdĺž cesty
I/19, konkrétne v úseku od križovatky ciest I/19 a II/576 pri obci Bidovce až po štátnu hranicu s Ukrajinou.
Účelom je identifikovanie realizovateľných možností riešenia dopravy v danom území, ktorá
je v súčasnosti vedená intravilánmi sídelných útvarov na danej dopravnej osi tak, aby to bolo technicky,
ekonomicky, sociologicky a environmentálne najvhodnejšie riešenie. V rámci zákazky je analyzovaný
a posudzovaný súčasný a budúci stav bez akejkoľvek investície a varianty obchvatov, preložiek, alebo
rekonštrukcií úsekov cesty I/19 v kombinácii s odporúčanými úsekmi diaľnice D1 v polovičnom alebo
plnom profile.
Aktuálna cena diela v zmysle Zmluvy o dielo č. ZM/2022/0278 vrátane dodatkov je 586 685 EUR bez DPH.
Ministerstvo dopravy SR poskytlo prostredníctvom OPII na realizáciu diela prostriedky v sume
234 674 EUR. Súčasný stav: štúdia bola vyhotovená, poskytla osem variantov. Ďalším krokom je
vypracovanie EIA, ktorá bola predložená do CEF Military Mobility, avšak nebola vybraná na financovanie
z dôsledku nedostatku alokácie vo výzve.

....

D1 Bidovce – štátna hranica SR/Ukrajina
V nadväznosti na výstupy multimodálnej štúdie realizovateľnosti (pozri kap. 2.1) bude možné pokračovať
v príprave ďalších stupňov projektovej dokumentácie a následnej realizácii investičných projektov.
Aktuálne nie je pre stavbu zabezpečené zdrojové krytie. MD SR bude usilovať o získanie zdrojov z EÚ.

Zdroj: viewtopic.php?f=35&t=26979

Cize z CEF Military Mobility na to prachy nedostali...
DrX
veterán fóra

Odoslaťod jarino » 19. Okt 2024 23:33

jarino
veterán fóra

Obrázky: 990
Založený: 12. Sep 2011 12:49

Odoslaťod DrX » 20. Okt 2024 11:19

Parada, Jarino, diky.
Tu je to cele rozbalene: https://drive.google.com/drive/folders/ ... drive_link
Najuzitocnejsie co som zatial nasiel je D01_Prehladna situacia.pdf (v D - vykresovej casti). Dufam, ze vyjde jeden z variantov C, E, F abo G (severom MI).
Celkom bizar, ze zvazovali aj uplne juzny variant B, ktory by neporiesil ani MI, a tiez A, ktory by siel juhom od Secoviec....

A este najdolezitejsi text:
9. Odporúčania štúdie realizovateľnosti
Na základe vyššie uvedeného hodnotenia jednotlivých variantov odporúčame pokračovať v príprave a realizácii diaľnice D1 Bidovce – štátna hranica SR/UA pokračovať v príprave a realizácii diaľnice D1 v plnom profile.
Do procesu EIA odporúčame hodnotenie diaľnice D1 ako strategickej investície:
- Variant „G“ (svetlofialový) bez tunelový
- Kombinovaný variant „I“ (tmavozelený) v úseku Dargova s tunelom Dargov dĺžky 1425 m a úseku Dargov – štátna hranica SR/UA v trase variantu „G“ (svetlofialový)
DrX
veterán fóra

Odoslaťod DrX » 20. Okt 2024 12:31

Dokonca vyprodukovali aj video: https://drive.google.com/file/d/1o6qu3l ... drive_link
A rovno v anglictine, zjavne pre EU financovanie. Tam sa G prezentuje ako hotova vec. Tak nakoniec nebude na Dargove ani ziaden tunel :-)
DrX
veterán fóra

Odoslaťod pa3ck » 21. Okt 2024 14:43

DrX napísal:Dokonca vyprodukovali aj video: https://drive.google.com/file/d/1o6qu3l ... drive_link
A rovno v anglictine, zjavne pre EU financovanie. Tam sa G prezentuje ako hotova vec. Tak nakoniec nebude na Dargove ani ziaden tunel :-)

Slovenský komentár: https://www.facebook.com/10008254976214 ... 2025671571
pa3ck
veterán fóra

Obrázky: 18
Založený: 30. Máj 2018 09:34

Odoslaťod VojtoTT » 21. Okt 2024 15:12

Mňa zaujalo na všetkých variantoch (s výnimkou D a B), že všetky uvažujú s MUK Sobrance východne od Nižnej Rybnice. Keďže som neznalý miestnych pomerov, vedel by to niekto vysvetliť? To je akože nejaké najväčšie sídlisko? Alebo prečo sa ta MUK projektuje tak ďaleko od mesta
VojtoTT
diskutujúci

Obrázky: 26
Založený: 11. Júl 2011 09:40

Odoslaťod grandino » 21. Okt 2024 15:19

dargov bez tunela ? to je co za kravina a hlupost? jednoznacne spravit tunel popod dargov ziska to cas a usporu, ale auta budu furt dymit ,pojde sa strmo do kopca, navyse tunel by pomohol aj okolitym obciam od hluku ,navyse ked bude cesta po vrchu, tunel uz nikto nepostavi
grandino
diskutujúci

Založený: 16. Máj 2024 00:31

Odoslaťod zvR7 » 21. Okt 2024 15:53

Tunel je otázny...či je výhodnejšie raziť a materiál použiť na teleso dialnice alebo odťažiť polku hory kvôli tomu (ten kameňolom vedľa isto tiež dobre zarobí)...alebo robiť km estakády...bol by som zvedavý koľko by vyšla cena G variant s tunelom a bez...
Najviac ma zaujala kreativita štúdie...akosi vôbec nepočíta s preložkou I/79 (aj ako privádzač na Trebišov)...Dvorianky už roky protestujú kvôli doprave cez obec...tak tu máte boom...odteraz všetko na Trebišov pôjde cez vás a Hriadky...úplne zle umiestnená MUK Parchovany...je pravda kým sa to postaví už možno ani autá nebude treba...
zvR7
pokročilý diskutujúci

Obrázky: 0
Založený: 05. Máj 2013 15:13

Odoslaťod nevo83 » 21. Okt 2024 17:41

a prosim Ta ktore ze to obce budu bez hluku co do tunela ?? Som zmateny... nebodaj a vrchu dargova pribudla nova dedina..
nevo83
veterán fóra

Založený: 22. Mar 2017 18:00

Odoslaťod 110mat110 » 21. Okt 2024 19:08

Ten zarez na vrchole dargova je fakt brutal. Mozno by stalo za to ho zakryt a zasypat. Mat tazeny tunel
110mat110
pokročilý diskutujúci

Založený: 30. Júl 2019 12:56

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na D1

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.