D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Štátna hranica ČR/SR Kúty – Malacky – Bratislava (Rusovce), štátna hranica SR/MR

Moderátor: Moderátori

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod ELZ » 24. Aug 2011 15:21

No na to riesenie som zvedavy ... su o tom niekde blizsie podrobnosti?
ELZ
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 933
Obrázky: 0
Založený: 13. Máj 2005 08:05

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod expwy » 24. Aug 2011 20:49

Bude to vyzerať asi takto http://maps.google.sk/maps?hl=sk&ll=48. ... 17&vpsrc=6
Mne by sa síce páčilo iné riešenie, ale stále lepšie ako terajší stav.
Obrázok používateľa
expwy
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 122
Založený: 08. Apr 2005 10:30

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod ELZ » 25. Aug 2011 00:26

Je to spravny odkaz? Ukazuje mi to most Bratska a ked to presuniem na V1, tak je tam sucasny stav.
ELZ
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 933
Obrázky: 0
Založený: 13. Máj 2005 08:05

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod expwy » 25. Aug 2011 06:26

Pozeraj na to čo je pod mostom Bratská, kde sa vetva z D1 pripája na D2 smer A/H. Toto isté sa má urobiť na V1.
Obrázok používateľa
expwy
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 122
Založený: 08. Apr 2005 10:30

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod aquila » 25. Aug 2011 09:03

inak mohli by to urobit v tomto pripade podobne ako je to vo viedni ci prahe na südosttangente resp na juznej spojke, ze na moste by nemusel byt odstavny pruh ..

ergo by bol lafranconi aspon z petrzalskej strany smerom do mesta, a aj s tymto pekny zuzovainm vlastne z 2+2 na 3 s tym, ze smer na karlovku by bol na tabuliach oznaceny uz skor..

resp by ten akoze novy pruh rovno sluzil ako kolektor ...
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Andrej » 25. Aug 2011 13:27

Skvele. Co bolo hybnou silou tejto zmeny ?

aquila, skvely navrh, otazka znie, co na to statika mosta a kto sa pod to podpise.
Andrej
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 608
Založený: 08. Feb 2005 17:57

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod expwy » 25. Aug 2011 13:37

Statika mosta by bola v pohode, ten je dimenzovaný na prejazd ťažkej vojenskej techniky, ale je príliž úzky. Tri pruhy o šírke 3,5 m by sa tam asi nezmestili.
Obrázok používateľa
expwy
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 122
Založený: 08. Apr 2005 10:30

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Tomas PO » 25. Aug 2011 13:37

expwy napísal:Bude to vyzerať asi takto http://maps.google.sk/maps?hl=sk&ll=48. ... 17&vpsrc=6
Mne by sa síce páčilo iné riešenie, ale stále lepšie ako terajší stav.

Tie nedostavane vetvy budu sluzit naco?
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 935
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod aquila » 25. Aug 2011 13:46

expwy: vsak by boli o nieco uzsie, aj na tangente vo viedni su uzsie pruhy a skoro po celej dlzke su len zachranne zalivy .. nieco ako robia na nasej D1 ..

v max je tiez 80 resp 100kmh ..

2 tomas: to je rezerva a budovanie podla UPN, tam sa pocita s pristupnenim tychto pozemkov pre dalsi development, je to aj v plane.. uz tam aj cosika chceli stavat, ale temer cele to patri cirkvi
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Andrej » 25. Aug 2011 14:10

Sirka jedneho pasu je 11,75 m. 3 pruhy o sirke 3,5 m maju spolu 10,5 m. Aka sirka je potrebna na bezpecnu premavku 3 pruhov? Prave na moste Lafranconi totiz pred par rokmi bez stavebnej upravy predlzili pripajaci pruh od Karlovky.
http://maps.google.com/maps?q=Bratislav ... 6&t=h&z=18
Andrej
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 608
Založený: 08. Feb 2005 17:57

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod ELZ » 25. Aug 2011 16:05

Aha, takze take riesenie ... uvidime, ake bude to zbiehanie v praxi, bude tam predsa len hustejsia premavka.

Co sa tyka 3-pruhov, aj tak by sa V1 kdesi musela spojit z 2 do jedneho pruhu a tam mozu nastat potencialne kolizie a nasledne spomalenie premavky - samozrejme 3-pruhy cez most su vyssia kapacita ako 2.
ELZ
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 933
Obrázky: 0
Založený: 13. Máj 2005 08:05

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod aquila » 25. Aug 2011 23:18

nemusela by sa spojit z troj do 2voj pruhu, lebo ten pravy pruh by proste isiel do karlovky/mlynskej ...

cize skor by to bola konfiguracia 2+2 na 3 a potom na 2+1
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 27. Sep 2011 00:01

už je jasné ako to bude. Najskôr 4 súbežné pruhy http://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=127&image_id=10588, potom 3 pruhy http://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=127&image_id=10589 a tesne pred portálom zostanú 2 pruhy. Škoda, že 3 zúžené pruhy nepotiahli po exit Karlova Ves :(
moderátor devil mi zmazal príspevok: "zlý vtip je tunel pod Donovaly... to ale bystričan NIKDY nepochopí."
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 124
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod aquila » 27. Sep 2011 11:11

aj to je obrovsky posun dopredu, je to docela lacne riesenie a urcite pomoze priepustnosti a to velmi, s tym odbocenim na karlovu ves, by to bolo uz de luxe, ale tam by sa muselo to robit "kolektroidnym" stylom.. a bohvie ci by to vocidi zvladali, lebo zopar neznalych, by mohlo chaosit ze zostanu dlho v pravom pruhu a potom by sa pred koncom chceli preradit na smer sitina a zaroven arogannty vodici co by bolo zvyknuty na poslednu chvilku sa preradovat do karlovky .. no mohlo by to byt nebezspecne .. ale pri dobrom znaceni by si casom na to ludia mohli zvyknut ...

kazdopadne to vyzera, ze to bude riesene ala dve MUK na mierova - senecka, teda ze jedno odbocenie bude koncit a dalsie hned zacinat ..

a na tej vetve by mohli rovno urobit aspon remix vrchnej vrstvy, ze nech sa tam zlepsi aspon jemne komfort..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 27. Sep 2011 12:01

moderátor devil mi zmazal príspevok: "zlý vtip je tunel pod Donovaly... to ale bystričan NIKDY nepochopí."
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 124
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Andrej » 27. Sep 2011 12:22

OT: Preco nie je mozne tymto spôsobom vyriesit aj 2 MUK pri Zarnovici ? Uplne by sa tym odstranil problem so zbytocnou 80-kou. Tymto zjazdom chodim uplne bezne a nikdy som tam nezazil ani len koliznu situaciu.
Andrej
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 608
Založený: 08. Feb 2005 17:57

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Tomas PO » 27. Sep 2011 13:27

lebo to schvalil lokalny DI. bratislava ma celkovo oproti slovenska viacero pokrokovych dopravnych znaceni. inde to proste nepoznaju. a ked poznaju, tak plati vyhodnarske: "nikdi še tak nerobelo"
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 935
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 27. Sep 2011 13:29

OT: Tam je to na kratšom úseku a na konci exitu treba dať prednosť vozidlám na I/65. Podľa mňa je MÚK Revištské Podzámčie zbytočná, namiesto nej sa dá použiť o 5km skôr/ďalej MÚK Žarnovica - Juh. Potom by tam nebola ani 80tka ani zlatá baňa.
moderátor devil mi zmazal príspevok: "zlý vtip je tunel pod Donovaly... to ale bystričan NIKDY nepochopí."
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 124
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod aquila » 27. Sep 2011 14:42



presne toto so myslel, ale nechodim tym smerom az tak casto
a nejako som bol stale v tom, ze sa to od pumpy zbieha pripajaci pruh na 2 pruhy, hned rozsiruje na odpajaci pruh ..

ale toto je presne to idealne riesenie, ktore by som si predstavoval aj na pristavnom moste...
takze ist to ide .. a uz mame aj taky priklad .. dokonca na velmi vytazenom useku
uvidime, ci sa casom dockame aj tohto riesenia na pristavnom moste
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 27. Sep 2011 23:45

Nové VDZ je úplná katastrofa. Dnes počas špičky sa tam stali dve nehody a niekoľko hodín sa tvorili kolóny.
moderátor devil mi zmazal príspevok: "zlý vtip je tunel pod Donovaly... to ale bystričan NIKDY nepochopí."
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 124
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 27. Sep 2011 23:49

a ešte by sa patrilo dopniť premenlivé dopravné značenie nad dva nové pruhy.
moderátor devil mi zmazal príspevok: "zlý vtip je tunel pod Donovaly... to ale bystričan NIKDY nepochopí."
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 124
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod aquila » 04. Okt 2011 12:54

Vlados napísal:Nové VDZ je úplná katastrofa. Dnes počas špičky sa tam stali dve nehody a niekoľko hodín sa tvorili kolóny.


ono je to podla mna skor o (ne)zvyku ludi .. osobne to hodnotim ako obrovsky posun dopredu..
snad jedine, ze tie odbocovacie pruhy mohli posunut este dalej .. teraz su ledva po dunaj ..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod tucco » 04. Okt 2011 17:43

tucco
nováčik
 
Príspevky: 7
Obrázky: 18
Založený: 06. Jún 2011 22:25

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Tomas PO » 04. Okt 2011 19:15

presne tak - vidiet, ze ten strieborny sa zbytocne preraduje.
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 935
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 05. Okt 2011 00:13

aquila napísal:
Vlados napísal:Nové VDZ je úplná katastrofa. Dnes počas špičky sa tam stali dve nehody a niekoľko hodín sa tvorili kolóny.

ono je to podla mna skor o (ne)zvyku ludi .. osobne to hodnotim ako obrovsky posun dopredu..
snad jedine, ze tie odbocovacie pruhy mohli posunut este dalej .. teraz su ledva po dunaj ..

je to síce posun dopredu, ale označenie dvoch pruhov ako pripájacích (na jednom úseku) je dosť mätúce, viď. foto
http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=127&image_id=10620

Tomas PO napísal:presne tak - vidiet, ze ten strieborny sa zbytocne preraduje.

ten vodič sa preraďoval správne, nič nerobil zbytočne.
moderátor devil mi zmazal príspevok: "zlý vtip je tunel pod Donovaly... to ale bystričan NIKDY nepochopí."
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 124
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na D2

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.