D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Štátna hranica ČR/SR Kúty – Malacky – Bratislava (Rusovce), štátna hranica SR/MR

Moderátor: Moderátori

Odoslaťod Adaios » 05. Jan 2006 22:30

Inak kolko by mala tato krizovatka stat penazi a ake bude financovanie? Aj EU? Alebo aj uvery od EIB? :roll:
Adaios
Adaios
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 291
Založený: 05. Okt 2005 21:36

Odoslaťod Koksolam » 05. Jan 2006 23:13

Tato krizovatka sa tvari tajomne, okrem par bezvyznamych udajov som nenasiel nic...tu to chce nejaky dobry prispevok od niekoho zainteresovaneho :idea:
Obrázok používateľa
Koksolam
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 821
Obrázky: 2
Založený: 05. Dec 2005 02:43

Odoslaťod Adaios » 06. Jan 2006 00:03

Koksolam napísal:Tato krizovatka sa tvari tajomne, okrem par bezvyznamych udajov som nenasiel nic...tu to chce nejaky dobry prispevok od niekoho zainteresovaneho :idea:


Zaujem stupne spolu s tym ako sa bude v Cunove investovat.

Inak je velmi dolezite podla toho obrazku aby tu boli vysporiadane pozemky. :wink:
Adaios
Adaios
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 291
Založený: 05. Okt 2005 21:36

Odoslaťod Koksolam » 23. Okt 2006 19:35

Dotaz, ta krizovatka je uz vo vystavbe alebo chyba k jej vystavbe "odvaha"? Takisto OT dotaz, ako to vyzera s tym arealom v Cunove a okoli za tie miliardy?
Obrázok používateľa
Koksolam
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 821
Obrázky: 2
Založený: 05. Dec 2005 02:43

Odoslaťod wazari » 23. Okt 2006 20:04

Koksolam napísal:Takisto OT dotaz, ako to vyzera s tym arealom v Cunove a okoli za tie miliardy?


v lete sa nedialo nist :roll:
Obrázok používateľa
wazari
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 3
Založený: 17. Máj 2005 17:12

Odoslaťod aquila » 23. Okt 2006 22:03

to nist sa nedeje uz asi od roku 1992, ked som videl prve velke projekty a pekne 3D animacie ...
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod Koksolam » 23. Okt 2006 22:05

aquila napísal:to nist sa nedeje uz asi od roku 1992, ked som videl prve velke projekty a pekne 3D animacie ...


No ked nist, je mozne sa aspon niekde pokochat na tych animaciach a 3D modeloch? Inac mna pekne zlosti, ze u nas su problemy zohnat o akomkolvek projekte animacie, 3D modely :evil: Niekedy mi to pride za sa u nas rysuje este na pauzaky :!:
Obrázok používateľa
Koksolam
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 821
Obrázky: 2
Založený: 05. Dec 2005 02:43

Odoslaťod Dialniciar » 22. Dec 2006 13:18

O čo tu ide :?: :roll:
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 20:16

Odoslaťod Dialniciar » 22. Dec 2006 14:03

Na úseku sa plánuje nové odpočívadlo aj s ČSPH.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 20:16

Odoslaťod aquila » 22. Dec 2006 19:31

zrejme tam kde je na to aj teraz vyhradeny priestor v smere do madarska.

co by aj malo zmysel, ked chcu v 2007 madari dostavat ich dialnicu na plny profil a samozrejme aj rakusaci spustia koncom roku svoju dialnicu...

cize je tendencia vyuzitia, kedze tadial budu jazdit zrejme podstatne viac kamionov
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod Dialniciar » 29. Dec 2006 14:05

aquila napísal:zrejme tam kde je na to aj teraz vyhradeny priestor v smere do madarska.

co by aj malo zmysel, ked chcu v 2007 madari dostavat ich dialnicu na plny profil a samozrejme aj rakusaci spustia koncom roku svoju dialnicu...

cize je tendencia vyuzitia, kedze tadial budu jazdit zrejme podstatne viac kamionov


Ano, malo by to byť v smere do Maďarska. :wink:
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 20:16

Je možné rozšíriť most Lafranconi na 3+3?

Odoslaťod Vlados » 14. Sep 2009 12:03

Má náhodou niekto informácie či je možné "rozšíriť" most Lafranconi na 3+3, prípadne či sa s tým niekto už niekedy zaoberal? Začiatkom školského roku sa situácia opäť zhoršila a do 5 rokov bude tento úsek (vrátane D2 po križovatku s D1) na tom veľmi zle. Už teraz by sa malo hľadať riešenie, ak už náhodou neexistuje.
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 126
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Odoslaťod Nevedko » 16. Sep 2009 09:55

Kedysi sa medzi pospolitým ľudom šírili reči, že most Lafranconi bol projektovaný tak, aby po ňom mohli prekonať Dunaj tankové armády Varšavskej zmluvy v prípade vojnového konfliktu medzi NATO a Varšavskou zmluvou. Preto sa domnievam, že z hľadiska statiky by mal mať most dostatočnú rezervu na premaľovanie na tri pruhy. Pokiaľ ide o normy na šírku jazdných pruhov a odstavný pruh, myslím, že po sprevádzkovaní "trojpruhu" BA - TT tu budeme mať použiteľný precedens. Takže jedno jednoduché riešenie by sa už mohlo črtať. Ale netrúfam si odhadnúť, či sa tým už zaoberali aj nejaké odborné útvary. Zatiaľ je podľa mňa Lafranconi v tieni Prístavného mosta.
Obrázok používateľa
Nevedko
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 454
Obrázky: 3
Založený: 21. Jún 2005 09:44

Odoslaťod Vlados » 16. Sep 2009 13:35

Pśśt, to je štátne tajomstvo :shock:
Narážam na šírku pruhov, vlastne už také niečo tu máme pár mesiacov (D1) a ešte nejaký rôčik tam bude. V tieni Prístavného mosta bude max. do doby než vznikne vážna dopravná nehoda v Sitine vplyvom zápchy na moste Lafranconi.
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 126
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Odoslaťod aquila » 16. Sep 2009 14:06

premalovat to nie je problem.. by sa vlastne zrusili pripajacie pruhy .. nieco ako je docela bezne v kopu europskych mestach, ze v meste nemaju odstavny pruh .. su tam zachranne ostrovceky .. inak na lafranconi je malokedy problem .. ak tam nie je havarka ..

jo inak zacali budovat mytne brany na D2 pri cerpacke OMV .. ale buduju to dost zdlhavo ..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod Vlados » 16. Sep 2009 14:16

presnejšie, pripájací pruh by pokračoval ako tretí pruh a končil by ako odbočovací pruh (za mostom). Chaos, ktorý vytvára zápchu je tam každý pracovný deň. Horšie je na tom smer D1 (ráno), opačný smer má problém v pripájaní z D1 (popoludnie), ktorý by sa tiež odstránil tretím pruhom na moste.
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 126
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Odoslaťod aquila » 16. Sep 2009 14:37

ono by pomohlo, aj keby sa od pecne na lafranconiho sprioritorizoval prijazd.. proste by sa nechali 2 pruhy od D1 .. z D2 aj ked je to priebezna cesta je mensia zataz .. a uz zakrute by bolo upozornenie na tabule nech sa ti ktori chu ist do karlovky/dubravky, centra nech sa radia doprava ..

a to iste z mlynskej doliny do petrzalky.. s tym, ze by sa mohlo urobit aj oddelenie plnou ciarou s jednostrannou prerusovanou ciarou ..

napriklad ako vo W .. neni tam ziadny odstavny pruh ..

Obrázok

Obrázok

Obrázok

tak by sa dal riesit aj usek pristavny most - mierova ...
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod Vlados » 16. Sep 2009 15:10

presne tak, len by sa musel niekto nájsť na NDS, ktorý by si to zobral za svoje a aktivoval takúto akciu (ktorá je voči úprave BA-TT iba omrvinka).
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 126
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod juraj1 » 04. Aug 2010 17:40

Diaľnica ničí Jarovčanom úrodu

Mestská časť Jarovce protestuje proti užívaniu neskolaudovanej zadunajskej časti diaľnice D2. Spája Jarovce s Petržalkou a centrom mesta. Jarovčanom chýbajú protihlukové zábrany, prekáža im aj diaľničná kanalizácia, ktorá nezvláda odvádzať všetku dažďovú vodu. Spisujú petíciu proti užívaniu diaľnice.

http://bratislava.sme.sk/c/5493030/dial ... urodu.html
juraj1
diskutujúci
 
Príspevky: 197
Obrázky: 2
Založený: 09. Sep 2005 15:44
Bydlisko: BA (TN)

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Andrej » 03. Aug 2011 14:03

Planuju sa niekedy este upravovat krizovatky D2 x D1 a D2 x D4 ?

Za posledne roky rapidne narastli intenzity na moste Lafranconi a v zjazde z D1 od Petrzalky sa tvoria kolony len preto, ze sa 2 pruhy zuzia do jedneho namiesto toho, aby boli obidva pruhy pripajacie (t.j. chcelo by to len predlzit pripajaci pruh).

Trosku iny pripad je D2 x D4, tiez v smere od Petrzalky - odbocovaci pruh na D4 ma dlzku, ako keby slo o vyjazd do najposlednejsej dediny, hoci ide o dôlezitu dialnicu do W. Je mozne toto v buducnosti zmenit, alebo bude problem kvôli vyjazdu z OMV ? Alebo sa bude cela krizovatka prerabat pri vystavbe D4 ?
Andrej
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 608
Založený: 08. Feb 2005 17:57

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod aquila » 03. Aug 2011 14:26

odbocovaci pruh na D4 je myslim OK, az take zle to nie je.. resp nikdy tam nebol problem ..

horsie je to D1 x D2 ... pritom tam by nenormalne pomohlo, keby lafranconiho premalovali na 3+3, kedze tam so statikou problem nie je... alebo aspon aby dali od madarska zuzenie .. je to sice neobvykle ale dopravne toky treba priotizovat ..

osobne som uz X krat radsej isiel z D1 smer rakusko otocil sa cez kapitulske pole a vratil sa spat cez bratsu a bol som rychlejsie ako cakat v rade ..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Andrej » 03. Aug 2011 15:37

Odb. pruh na D4 ma dlzku cca 130 m, co je na krizovatku dvoch dialnic zalostne malo. Odb.pruh na OMV je niekolkonasobne dlhsi. Dufam, ze pri vystavbe D4 Jarovce-Ivanka sa to prebuduje.

Ad D1xD2 - otazka znie, ci nie je mozne jednoducho premalovat na 2 pripajacie pruhy aj sucasne riesenie.
Andrej
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 608
Založený: 08. Feb 2005 17:57

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod expwy » 03. Aug 2011 17:10

Je to možné, existuje na to aj projekt. Problém je v tom, že vetva V1 Einsteinova - most Lafranconi a V2 most Lafranconi - Einsteinova patria magistrátu a do dnešného dňa to nie je vysporiadané a odovzdané do majetku NDS. NDS podľa zákona nesmie vynakladať finančné prostriedky do cudzieho majetku. Nesmie tam vykonávať ani zimnú údržbu ani opravu vozovky ani prerábať DZ, opraviť osvetlenie, zvodidlo proste nič. Na čierno sa tam samozrejme robí zimná údržba každý rok, vymieňajú zvodidlá po dopravných nehodách a aspoň sa tam zaplátali výtlky, aby to bolo vôbec prejazdné. Magistrát tam samozrejme nechce investovať ani € lebo vie, že jeho majetok to nebude a bude to patriť diaľnici, takže začarovaný kruh. Hľadá sa teraz riešenie ako to urobiť aby to bolo ako tak čisté.
Proste bordel v tomto štáte nepozná hraníc...
Obrázok používateľa
expwy
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 122
Založený: 08. Apr 2005 10:30

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Tomas PO » 23. Aug 2011 23:33

ked to magistrat nechce, preco to neda NDS bez tahanic?
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 940
Založený: 04. Okt 2006 00:43
Bydlisko: Presov

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod expwy » 24. Aug 2011 13:20

Po dohode NDS a magistrátu bude do konca septembra vykonaná stavebná úprava a úprava DZ tak, aby sa dalo z vetvy V1 odbočiť na Lafranconi v dvoch pruhoch.
Obrázok používateľa
expwy
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 122
Založený: 08. Apr 2005 10:30

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na D2

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.