D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Žilina (križovatka s D1) – Kysucké Nové Mesto – Čadca – Skalité, štátna hranica SR/PL

Moderátor: Moderátori

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod expwy » 11. Dec 2017 10:39

Ja som tadiaľ išiel včera cca o 1400 hod. a nevidel som ich tam.
Obrázok používateľa
expwy
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 08. Apr 2005 10:30

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod Miro » 11. Dec 2017 10:42

Jasné, odstránili ich včera predpoludním. Ja som tade išiel v noci okolo 01:00.
Miro
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 857
Obrázky: 2
Založený: 12. Jún 2005 20:47

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod expwy » 11. Dec 2017 10:44

Inak tie písmenká na vozovke CA - CA - ZA sú veľmi často a veľmi blízko od seba a ešte k tomu sú aj mätúce. Radšej tam naozaj mohli dať šípky korešpondujúce so zvislými značkami, alebo radšej nič.
Obrázok používateľa
expwy
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 08. Apr 2005 10:30

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod expwy » 11. Dec 2017 10:57

O 1630 som išiel späť a musím konštatovať, že vedenie dopravy vodorovnými čiarami na I/61 od Žiliny-Strážova po napojenie na D3 opäť nekorešponduje so zvislým a je to tam mätúce. Z I/61 je na D3 klinové odbočenie v 2 jazdných pruhoch, aby sa na vetve zredukovali pruhy logicky na 1 a vznikajú tam kolízne situácie.
Obrázok používateľa
expwy
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 121
Založený: 08. Apr 2005 10:30

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod sergej » 11. Dec 2017 12:11

Okolo 10:30 tam este boli takze niekedy medzi tym a 14:00. Cize Miro ma zrejme pravdu, zabudli...
Obrázok používateľa
sergej
tech admin
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 153
Založený: 20. Feb 2005 10:28
Bydlisko:

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod Miro » 11. Dec 2017 12:21

Tak keď nájdeme ešte nejakého svedka, môžeme čas činu ďalej upresniť ;-)
Miro
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 857
Obrázky: 2
Založený: 12. Jún 2005 20:47

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod Miro » 25. Dec 2017 08:50

Včera večer som v tuneli Považský Chlmec v smere na Kysuce predbiehal dve pomaly idúce autá. Hovorím si, čo si jazdu tunelom vychutnávajú? Potom som si uvedomil, že majú evidenčné čísla okresov Humenné a Svidník a bolo to jasné - nevšimli si, že majú odbočiť do Žiliny a rozmýšľali, kde sa to ocitli a ako z toho von.

Tak mi napadá otázka, koľko percent premávky na tomto úseku sú tí, čo zablúdili?
Miro
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 857
Obrázky: 2
Založený: 12. Jún 2005 20:47

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod IceFox » 25. Dec 2017 09:59

Skôr by som za chaotické označil značenie pri Brodne. Hlavne keď tadiaľ niekto ide prvý krát tak sa musí dobre zamyslieť kde chce vlastne ísť.
1.) Diskusia nie je o tom, mať za každú cenu pravdu.
2.) Pri diskusií vždy počúvame protistranu a snažíme sa jej porozumieť.
3.) Hanbou nie je priznať si argumentačnú porážku.
Ak tieto 3 body neovládaš, nedá sa rozumne diskutovať.
Obrázok používateľa
IceFox
diskutujúci
 
Príspevky: 180
Obrázky: 0
Založený: 09. Máj 2017 16:14
Bydlisko: CA

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod Hank » 25. Dec 2017 11:30

To bude podobne ako pri otvoreni R1 v BB. Tiez boli vsetci navyknuti ist stale rovno na Donovaly a zrazu ich smer rovno naviedol na Certovicu. Ani znacenie Poprad rovno a Martin doprava vsetkym vychodniarom, ktori tamad isli 1x, velmi nepomohlo.
Hank
diskutujúci
 
Príspevky: 161
Obrázky: 1
Založený: 10. Nov 2016 20:18

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod medima » 25. Dec 2017 13:32

O nejake dva, tri roky uz ale aj ti Humencania tym tunelom pojdu a nebudu musiet odbocit do Ziliny, pretoze v smere od Brodna pojdu do Ziliny uz len ti, ktori do Ziliny idu. Blava, Michalovce a Praha uz pojdu do tunela. To je len docasne. Potom uz natrvalo Povazsky Chlmec pre vsetok tranzit aj na vychod.
medima
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 619
Obrázky: 17
Založený: 05. Jan 2013 22:23

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod aquila » 25. Dec 2017 13:42

povazskyc chlmec nebude nikdy pre tranzit na vychod .. to je tranzit cisto sever - juh, na vychod tadial nikto nepojde, lebo sa bude musiet tocit az pri privadzaci KNM

dokonca ani nikto kto pojde do ziliny nepotrebuje tento usek.
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod medima » 25. Dec 2017 13:45

Tranzit na vychod zo smeru Cadca. Nie z Bratislavy. To je jasne. Bavime sa tu o autach ktore isli do Humenneho z Kysuc, od Brodna.
medima
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 619
Obrázky: 17
Založený: 05. Jan 2013 22:23

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod medima » 25. Dec 2017 13:48

Nie len teda tranzit cisto sever-juh ale aj sever-vychod.
medima
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 619
Obrázky: 17
Založený: 05. Jan 2013 22:23

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod Hank » 25. Dec 2017 14:42

Miro spominal auta z HE v tuneli smerom NA Kysuce.
Hank
diskutujúci
 
Príspevky: 161
Obrázky: 1
Založený: 10. Nov 2016 20:18

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod medima » 25. Dec 2017 15:00

Aha, tak potom nie je iste, ze zabludili. Nemuseli mat ciel v Ziline.
medima
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 619
Obrázky: 17
Založený: 05. Jan 2013 22:23

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod Vlados » 25. Dec 2017 17:01

Hank napísal:To bude podobne ako pri otvoreni R1 v BB. Tiez boli vsetci navyknuti ist stale rovno na Donovaly a zrazu ich smer rovno naviedol na Certovicu. Ani znacenie Poprad rovno a Martin doprava vsetkym vychodniarom, ktori tamad isli 1x, velmi nepomohlo.

Presne. Jeden aj druhý úsek boli postavení ako zárez na pažbe!
moderátor devil mi zmazal príspevok: "zlý vtip je tunel pod Donovaly... to ale bystričan NIKDY nepochopí."
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 124
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod Miro » 25. Dec 2017 17:13

medima napísal:Aha, tak potom nie je iste, ze zabludili. Nemuseli mat ciel v Ziline.


Domnievam sa, že išli domov na východ (ešte raz, išli sme z Bratislavy na Kysuce a predbiehal som ich v tuneli Považský Chlmec). Samozrejme, že je možné, že nezablúdili, ale išli smerom na Kysuce. V tom prípade sa naozaj kochali tunelom, pretože išli veľmi pomaly.
Miro
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 857
Obrázky: 2
Založený: 12. Jún 2005 20:47

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod laforez » 26. Dec 2017 00:15

Netreba sa otacat az v knm, staci sa otocit na muk brodno. Tiez som siel z ba do povazskeho chlmca a radsej som siel tunelom a v brodne to otocil.
laforez
diskutujúci
 
Príspevky: 51
Založený: 02. Okt 2014 10:47

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod zoom » 26. Dec 2017 19:28

Čisto hypoteticky, nemohla byť hričovská cesta preplnená? Ak použivaju waze, tak ich kludne mohlo presmerovať na " v danom čase rýchlejšiu" trasu cez tunel, ktorú ukazuje za normálnych okolnosti iba o tri minuty dlhšiu.
Obrázok používateľa
zoom
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 541
Obrázky: 15
Založený: 21. Sep 2008 17:28

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod rado » 26. Dec 2017 19:39

zoom napísal:Čisto hypoteticky, nemohla byť hričovská cesta preplnená? Ak použivaju waze, tak ich kludne mohlo presmerovať na " v danom čase rýchlejšiu" trasu cez tunel, ktorú ukazuje za normálnych okolnosti iba o tri minuty dlhšiu.

Takto myslím navigovala známych navigácia v piatok pred Vianocami, a pochvaľovali si ako sa vyhli zápche. Poznám tiež ľudí, ktorí si prešli tunel len zo zvedavosti.
Obrázok používateľa
rado
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 835
Obrázky: 5
Založený: 27. Feb 2008 21:25
Bydlisko: Dolný Kubín

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod naconazov » 26. Dec 2017 21:29

naconazov
nováčik
 
Príspevky: 8
Založený: 20. Nov 2012 22:06

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod Vlados » 26. Dec 2017 22:24

má ako jeden z prvých na Slovensku liaty asfalt... jeden z prvých :D správa ako z pred 50tich rokov, keď to bolo niečo nové
moderátor devil mi zmazal príspevok: "zlý vtip je tunel pod Donovaly... to ale bystričan NIKDY nepochopí."
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 124
Založený: 20. Okt 2008 10:06
Bydlisko: BA, KE

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod Miro » 27. Dec 2017 09:28

zoom napísal:Čisto hypoteticky, nemohla byť hričovská cesta preplnená? Ak použivaju waze, tak ich kludne mohlo presmerovať na " v danom čase rýchlejšiu" trasu cez tunel, ktorú ukazuje za normálnych okolnosti iba o tri minuty dlhšiu.


Na Štedrý deň večer? To naozaj len čisto hypoteticky.
Miro
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 857
Obrázky: 2
Založený: 12. Jún 2005 20:47

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod fh » 12. Jan 2018 09:59

Na úseku už ukazujú maps premávku, ale nejako divne, najmä keď sa náhľad zmenší

https://www.google.fr/maps/@49.2599663, ... !1e1?hl=sk
fh
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 7
Založený: 06. Máj 2005 12:19

Re: D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Odoslaťod Miro » 12. Jan 2018 10:27

Nie je to spôsobené tým tunelom? Odkiaľ berú údaje?
Miro
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 857
Obrázky: 2
Založený: 12. Jún 2005 20:47

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na D3

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.