Moderátor: Moderátori
aquila napísal:tak isto ako sa dalo obist UHP pri vystavbe D3 brodno - strazov
Xisco napísal:Iba medzi rečou, tento úsek sa oplatí, keď všetky ostatné projekty a výstavby UHP neodporúča?
IceFox napísal:Inak neverím, že im vyšlo aj D3 Svrčinovec - Skalité. Som ale príliš lenivý na to aby som to hľadal
aquila napísal:tak isto ako sa dalo obist UHP pri vystavbe D3 brodno - strazov
preložka cesty I/61 v Trenčíne je maly lokalny projekt. nemocnica nie je porovnatelna s cestou. ze kolko byva pacientov/rok sa da naplanovat na zaklade dat roky/desatrocia dozadu. potom hodnotit nemocnicu je ovela jednoduchsie ako cestu s XY premennymi faktormi.Naposledy prešla preložka cesty I/61 v Trenčíne (problém je, že SSC má nájsť finančné zdroje, lebo takéto projekty nie sú priorita...).
Z oblastí mimo dopravy do mesiaca vyjde odporúčacie stanovisko, aby mohli vyhlásiť VO na novú nemocnicu v Banskej Bystrici...
Projekty NDS sú problematické, lenže to je vizitka toho, ako sú navrhnuté. Veľké náklady a diskutabilné prínosy.
jarino napísal:Štúdia realizovateľnosti nie je zverejnená. Zároveň vtedy ešte UHP neexistovalo.
Podľa mňa by to určite pri dnešnej metodike nevyšlo.
Avšak vyskytol sa problém v podobe skládky komunálneho odpadu pri Kriváni, ktorej objem mal byť 3-tisíc metrov kubických.
Počas prípravných prác stavby sa zistilo, že v skutočnosti má až 30-tisíc kubíkov. Na jej likvidáciu budú potrebné milióny a dohoda s rezortom životného prostredia.
Diaľničiari a minister dopravy veria, že nepríjemná záležitosť sa podarí vyriešiť k spokojnosti a termín ukončenia výstavby spomínaného úseku nebude ohrozený.
Treba sa rýchlo dohodnúť a vyriešiť to, tvrdí Lančarič
Zriadia komisiu pre riešenie sporov
devil » 29. Aug 2023 10:27
treba dohodnut nielen kto to odstrani a a na koho konto ale aj kam sa to odvezie.
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.