R2 Ruskovce - Pravotice

Trenčín (križovatka s D1) – Prievidza – Žiar nad Hronom – v peáži s R1 – Zvolen – Lučenec – Rimavská Sobota – Rožňava – Košice – križovatka s D1

Moderátor: Moderátori

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod flakst » 24. Jan 2017 13:49

Neviete, či už je všetko na tejto stavbe oficiálne odovzdané? Pýtam sa pretože pri mojich prejazdoch som si na jednom z mostov ponad diaľnicu všimol jeho zaujímavé ukončenie v podobe trčiacich výstuh a neukončenej opory. Stále ide o predčasné užívanie?
Obrázok používateľa
flakst
diskutujúci
 
Príspevky: 232
Obrázky: 9
Založený: 15. Jún 2005 20:03

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod robertko » 24. Jan 2017 20:02

keďže je to pol profil môže to byť príprava na rozšírenie ...
robertko
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 324
Obrázky: 30
Založený: 06. Okt 2013 20:16

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod flakst » 25. Jan 2017 10:25

Ale do rozšírenia (v druhej polovici storočia) im to pekne skoroduje a tie výstuhy budú musieť odpáliť...
Obrázok používateľa
flakst
diskutujúci
 
Príspevky: 232
Obrázky: 9
Založený: 15. Jún 2005 20:03

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod robertko » 25. Jan 2017 11:02

ak sú opatrené náterom prípadne pozinkované tak sa nie je čoho báť ...
inak beton sa má dávať do betónu zhrdzavený ... preistotu napíšem že prečo - korózia vytvára tlak myslím cca 5MPa a to beton nevydrží => popraská - zhrdzavené železo už viac nemá čo korodovať a teda je tam tlak 0
robertko
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 324
Obrázky: 30
Založený: 06. Okt 2013 20:16

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod Petroslav07 » 25. Jan 2017 11:09

To nie je príprava čakajúca na plný profil, ale krídla na mostnej opore...predpokladám, že to je nedorobok a na jar to dokončia tak, aby sa nadjazd ponad R2 dal používať...
Petroslav07
návštevník
 
Príspevky: 12
Založený: 09. Jan 2017 15:00

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod milan_KM » 25. Jan 2017 19:26

inak beton sa má dávať do betónu zhrdzavený ... preistotu napíšem že prečo - korózia vytvára tlak myslím cca 5MPa a to beton nevydrží => popraská - zhrdzavené železo už viac nemá čo korodovať a teda je tam tlak 0


To je hádam hlúposť, korózia ti potom významne znižuje súdržnosť s betónom, teda výstuž stráca nosnú funkciu. Postup je presne opačný, chrániť výstuž pred korodovaním dostatočnou krycou vrstvou (už v betóne). Rovnako základy na podkladnom betóne zvyčajne, inak vysoká hodnota krytia.
milan_KM
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 753
Obrázky: 266
Založený: 06. Mar 2012 00:31

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod FANUSIK » 30. Jan 2017 19:39

uz som zopar krat tymto usekom siel a pohoda....ale ako nahle zidete zase na 1/9 a je jedno ci smer PD alebo na TN...cista katastrofa...kamion, dodavka, kamion, obcas auto a zase kamion ...a vlecieta sa vlacikom nie viac ako 65 -70 km /h...
bude dlho trvat kym sa odveziete u nas po kvalitnej ceste 1 triedy aspon 100km...
Obrázok používateľa
FANUSIK
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 297
Založený: 09. Apr 2007 19:32
Bydlisko: PRIEVIDZA

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod medima » 24. Feb 2017 17:13

Vyse 4 mesiace a usek stale nie je zaznaceny na Googli. Neschopnost a neaktualnost tychto map sa uz teraz naplno prejavila. To, o com sa len spekulovalo, je teraz jasnou realitou.
medima
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 630
Obrázky: 17
Založený: 05. Jan 2013 22:23

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod Yoggy52 » 24. Feb 2017 17:23

Neviem co sa rozculujes, kedze Google Maps na slovensko kaslu vseobecne, ale vsetko by sa malo zmenit v Marci :wink:
Yoggy52
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 476
Obrázky: 5
Založený: 26. Feb 2013 00:02
Bydlisko: Svidník

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod ferguson » 27. Feb 2017 09:48

Ved im napis mail, nech to doplnia, ked ti to tak chyba. Myslim, ze nebudu mat problem to tam doplnit.

yoggy52: co sa ma menit v marci?
ferguson
diskutujúci
 
Príspevky: 101
Založený: 18. Nov 2015 22:05

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod okorec » 21. Mar 2017 22:18

dnes som si to konecne presiel a suhlasim s tym, ze s plnymi ciarami to prehnali teda riadne. vypustenie MUK na TO je cista drzost. taktiez tam mohli spravit na par miestach tretie pruhy (priestor na to je). prekvapili ma dost nekomfortne mostne zavery. celkovo polovicate riesenie, ktoreho stastim je len to, ze situacia v BN bola uz fakt neunosna a tak sme radi aj za toto.
Múdry to pochopí sám a hlúpemu to aj tak nevysvetlíš.
Obrázok používateľa
okorec
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 829
Obrázky: 8
Založený: 13. Jan 2011 20:45
Bydlisko: Martin

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod medima » 01. Máj 2017 21:37

Usek stale nie je zakresleny v jednych nemenovanych mapach, ktore su mimochodom azda najznamejsie online mapy na svete. Nazor si o tejto babrackej firme urobte sami. Neschopnost, upadok, hroza a des.
medima
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 630
Obrázky: 17
Založený: 05. Jan 2013 22:23

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod cargobull » 02. Máj 2017 11:08

pozistuj si viac informacii a potom rozpravaj... google mapy zakreslovali a upravovali bezny uzivatelia no od 31.3.2017 tuto sluzbu uz nepodporuju a niektore useky nestihli potvrdit admini
Obrázok používateľa
cargobull
diskutujúci
 
Príspevky: 241
Obrázky: 75
Založený: 05. Aug 2010 19:42

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod cargobull » 24. Aug 2017 13:02

uz sa zobrazuje usek v google mapach nevie od kedy, ja som si to vsimol iba dnes

https://www.google.sk/maps/@48.7214303, ... 758,13.04z
Obrázok používateľa
cargobull
diskutujúci
 
Príspevky: 241
Obrázky: 75
Založený: 05. Aug 2010 19:42

Google mapy: Ruskovce - Pravotice, atď.

Odoslaťod KN.SK » 24. Aug 2017 13:51

cargobull napísal:uz sa zobrazuje usek v google mapach nevie od kedy, ja som si to vsimol iba dnes https://www.google.sk/maps/@48.7214303, ... 758,13.04z
Pozri viewtopic.php?f=47&p=198327#p198327 .
Festina lente! Σπεῦδε βραδέως!
Obrázok používateľa
KN.SK
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 706
Obrázky: 636
Založený: 08. Máj 2014 12:56

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod ferguson » 24. Aug 2017 20:19

Inak zachytil som nejake echo, vraj by sa malo pokracovat vo vystavbe dalsieho useku. Je to kacica, alebo je na tom nieco pravdy? Som voci tomu trochu skepticky...
ferguson
diskutujúci
 
Príspevky: 101
Založený: 18. Nov 2015 22:05

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod aquila » 24. Aug 2017 20:27

Je to kacica. Keby aa nieco pripravovalo a bolo pred vystavbou, tak sa vykupuju pozemky a na mapka.gku.sk by to bolo vidno.. Co nie je.. To je neklamny znak , ze tender je na spadnutie.

Ale ani to nemusi nic znamenat, vid obchvat holica, ktory na vykupene pozemky, ale zatial sa nic nedeje..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 464
Založený: 03. Feb 2005 19:08
Bydlisko: doma :)

Re: R2 Ruskovce - Pravotice

Odoslaťod FANUSIK » 31. Jan 2018 15:56

Vo februári rezort dopravy plánuje vyhlásiť súťaž na R2 Mýtna – Lovinobaňa
Najbližšie k vypísaniu súťaže sú úseky: R2 Kriváň – Mýtna, D1 Bratislava – Triblavina, R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany a R2 Rožňava – Jablonov nad Turňou.
Vyhlásenie súťaží závisí od ukončenia projektových príprav a zabezpečenia financovania.
Z eurofondov bude postavený len úsek R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany.
Úsek R2 Rožňava – Jablonov nad Turňou s tunelom Soroška vznikne v polovičnom profile....TOTO ma velmi nahnevalo na R2 CHOCHOLNA -PD sa totalne kasle...lebo MOST...atd...si prihrieva predv preferencie....Dokedy budeme toto tu na SVK TRPIET..????????..???? Pritom hlavne CHocholna* BN...maju urcite vacsiu intezitu dopravy ako smerom za ZV...
bude dlho trvat kym sa odveziete u nas po kvalitnej ceste 1 triedy aspon 100km...
Obrázok používateľa
FANUSIK
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 297
Založený: 09. Apr 2007 19:32
Bydlisko: PRIEVIDZA

Predchádzajúca

Naspäť na R2

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.