R3 Horná Štubňa, obchvat

Štátna hranica MR/SR – Šahy – Krupina – Zvolen – v peáži s R1 – Žiar nad Hronom – Turčianske Teplice – Martin – v peáži s D1 – Švošov – Dolný Kubín – Trstená – štátna hranica SR/PL

Moderátor: Moderátori

R1..

Odoslaťod paul0001 » 31. Júl 2009 19:31

Ano možem potvrdit, asfalt bol už minuly týžden- od ZC po Hliník nad Hornom... :)
paul0001
diskutujúci
 
Príspevky: 228
Obrázky: 12
Založený: 14. Aug 2008 13:22
Bydlisko: Brusel - Paris - Washington

Odoslaťod Rio13.zm » 01. Aug 2009 07:28

ale preco to pises sem a nie do prislusneho vlakna ? :)
Obrázok používateľa
Rio13.zm
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 864
Obrázky: 122
Založený: 27. Jan 2007 17:42
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod paul0001 » 02. Aug 2009 20:23

omyl
paul0001
diskutujúci
 
Príspevky: 228
Obrázky: 12
Založený: 14. Aug 2008 13:22
Bydlisko: Brusel - Paris - Washington

Odoslaťod JOKRA » 16. Sep 2009 10:04

Pridal som zopar fotiek do galetie RC - nezaradene
... bez dopravy to nejde ...
JOKRA
návštevník
 
Príspevky: 31
Obrázky: 228
Založený: 11. Apr 2007 08:18
Bydlisko: MT,NO

Odoslaťod racto » 16. Sep 2009 10:10

JOKRA napísal:Pridal som zopar fotiek do galetie RC - nezaradene


pekne fotky pekneee :) a ešte krajšia dedinka :)
ach jaj
Obrázok používateľa
racto
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 28
Založený: 22. Okt 2007 11:33
Bydlisko: Detva

Odoslaťod JOKRA » 16. Sep 2009 10:20

V Stubni ta bodova zavada je neprijemna no horsia je ta panelka z Diviak po Pribovce. To je riadny tankodrom....
... bez dopravy to nejde ...
JOKRA
návštevník
 
Príspevky: 31
Obrázky: 228
Založený: 11. Apr 2007 08:18
Bydlisko: MT,NO

keď som tade minule išiel

Odoslaťod Miro » 16. Sep 2009 13:09

som si všimol, že ten obchvat bude napojený medzi HŠ a tou nepríjemnou zákrutou pri motoreste (tam kde je odbočka na BB). To ho nemohli potiahnuť ešte kúsok až k pumpe?
Miro
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 4
Založený: 12. Jún 2005 19:47

Odoslaťod aquila » 16. Sep 2009 13:28

to je zjavne docasne pripojenie .. kedze tam je planovana MUK .. snad sa jej aj dockame coskoro ;)

http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=969
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 502
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod aquila » 16. Sep 2009 13:34

je vyrvorena aj samostatna galeria pre tento usek

http://www.dialnice.info/album_cat.php?cat_id=131
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 502
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod Miro » 16. Sep 2009 14:40

aquila napísal:to je zjavne docasne pripojenie .. kedze tam je planovana MUK .. snad sa jej aj dockame coskoro ;)

http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=969


len som skeptický, ako dlho tá dočasnosť bude trvať :( to už to mohli potiahnuť cez tie polia po pumpu v trase budúcej R3 už teraz, tá zákruta je tam fakt blbá a bude ešte blbšia, keď nebudú autá prechádzať cez HŠ, ale dofrčia po obchvate a teraz takáto záludnosť
Miro
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 4
Založený: 12. Jún 2005 19:47

Odoslaťod b. » 16. Sep 2009 18:36

Rio13.zm napísal:ale preco to pises sem a nie do prislusneho vlakna ? :)


šikula si
B,
b.
nováčik
 
Príspevky: 6
Založený: 14. Aug 2009 12:29

Odoslaťod Lionheart » 17. Sep 2009 09:03

Kedze toto je usek financovany zo ŠR tak zrejme tu aktualne hrozi skrtanie vydavkov opre rok 2010!
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=12466
Lionheart
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 67
Založený: 10. Dec 2007 13:24
Bydlisko: Milky way

Odoslaťod racto » 17. Sep 2009 09:08

uvidíme.
ach jaj
Obrázok používateľa
racto
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 28
Založený: 22. Okt 2007 11:33
Bydlisko: Detva

Odoslaťod johhan » 17. Sep 2009 21:36

Miro napísal:
aquila napísal:to je zjavne docasne pripojenie .. kedze tam je planovana MUK .. snad sa jej aj dockame coskoro ;)

http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=969


len som skeptický, ako dlho tá dočasnosť bude trvať :( to už to mohli potiahnuť cez tie polia po pumpu v trase budúcej R3 už teraz, tá zákruta je tam fakt blbá a bude ešte blbšia, keď nebudú autá prechádzať cez HŠ, ale dofrčia po obchvate a teraz takáto záludnosť


Keďže sa robí zmena trasovania cez Turiec nie je jasné či sa nezmení aj križovatka R3 Šturec a preto sa nestavia.
johhan
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 39
Založený: 03. Feb 2005 21:43

Odoslaťod johhan » 30. Okt 2009 11:59

Lionheart napísal:Obchvat HŠ? to vážne ... ved tam je podla zmluvy mozne stavat az do roku 2011, ci nie?


Voľby je zázračné obdobie :-) - už sa betonujú mostovky
johhan
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 39
Založený: 03. Feb 2005 21:43

Odoslaťod Lionheart » 26. Nov 2009 15:28

"Rekordných 53 dní trvalo zhotovenie konštrukcie a osadenie železničného mosta 201-00 nad cestou R3, ktorá križuje trať vlakov v úseku Horná Štubňa – Prievidza. Most s dĺžkou 33,25 m, na ktorom pracovala spoločnosť Skanska, je súčasťou obchvatu Hornej Štubne."

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?p=97874#97874
Lionheart
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 67
Založený: 10. Dec 2007 13:24
Bydlisko: Milky way

Odoslaťod Zolohoj » 28. Nov 2009 13:01

Po tom moste som vcera siel vlakom a po vyse troch mesiacoch, co som tadial nesiel bolo zaujimave vidiet progres vo vystavbe obchvatu Hornej Stubne. Rozhodne tam vidiet zmeny. Aj dalej smerom k Stubni, kde zase naopak prechadza cesta mostom ponad trat.
Obrázok používateľa
Zolohoj
diskutujúci
 
Príspevky: 111
Obrázky: 11
Založený: 24. Sep 2009 13:18
Bydlisko: Handlová

Odoslaťod tom » 28. Nov 2009 14:40

Zostal pod tymto mostom priestor aj pre druhy polprofil, alebo to budu o par rokov opat prerabat.
tom
nováčik
 
Príspevky: 9
Založený: 05. Feb 2007 17:19
Bydlisko: Detva

Odoslaťod rado » 29. Nov 2009 12:26

tom napísal:Zostal pod tymto mostom priestor aj pre druhy polprofil, alebo to budu o par rokov opat prerabat.


Osobne som to nevidel, ale podľa obrázkov v tomto článku o výstavbe mosta to vyzerá ako keby ho postavili iba pre poloprofil:
:arrow: http://www.zeleznicne.info/view.php?naz ... 2009100006

Snáď sa nájde niekto kto to môže potvrdiť/vyvrátiť.
Obrázok používateľa
rado
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 965
Obrázky: 7
Založený: 27. Feb 2008 20:25
Bydlisko: Dolný Kubín

Odoslaťod mirkobb » 29. Nov 2009 14:26

rado napísal:
tom napísal:Zostal pod tymto mostom priestor aj pre druhy polprofil, alebo to budu o par rokov opat prerabat.


Osobne som to nevidel, ale podľa obrázkov v tomto článku o výstavbe mosta to vyzerá ako keby ho postavili iba pre poloprofil:
:arrow: http://www.zeleznicne.info/view.php?naz ... 2009100006

Snáď sa nájde niekto kto to môže potvrdiť/vyvrátiť.



Žiaľ, je to tak ako uviedol Rado, rezerva pre druhý dvojpruh tam nie je. Na Slovensku je to jednoducho tak! Podobne sa robil úsek na Orave medzi Oravským podzámkom a Hornou Lehotou, tiež sa to postavilo bez rezervy, až "niekto" neskôr stanovil (možno aj po rozsiahlej kritike na týchto stránkach :D), že ďaľšie úseky sa majú projektovať už aj s ohľadom na potenciálne rozšírenie na 2+2. V prípade obchvatu Hornej Štubne nikto s takým nápadom zatiaľ neprišiel.. :roll:
Len pre úplnosť dodám, že v prípade tohto mosta to platí ešte aj pre potenciálne rozšírenie o druhú koľaj, tiež tam nie je rezerva!
Obrázok používateľa
mirkobb
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 99
Založený: 18. Máj 2005 13:11
Bydlisko: BB, Praha

Odoslaťod Tomas PO » 29. Nov 2009 17:35

Rka pojde popod most?
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 972
Založený: 03. Okt 2006 23:43
Bydlisko: Presov

Odoslaťod LubosG » 29. Nov 2009 17:38

Tomas PO napísal:Rka pojde popod most?


Asi áno, a zdá sa mi to tam dosť úzke. No možno mám len skreslený pohľad, z tých záberov.
D1 NM
Obrázok používateľa
LubosG
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 87
Založený: 13. Jan 2007 18:16
Bydlisko: BpJ/NM

Odoslaťod Zolohoj » 30. Nov 2009 12:07

Bohuzial, ja som si to vsimol len narychlo, ale tiez sa mi zdalo a rozmyslal som nad tym, ze to je nejake uzke. Takze dalsie "rozumne" riesenie na Slovensky obraz. Ako vzdy. Nechapem ze sa take nieco moze este dnes diat.
Obrázok používateľa
Zolohoj
diskutujúci
 
Príspevky: 111
Obrázky: 11
Založený: 24. Sep 2009 13:18
Bydlisko: Handlová

Odoslaťod stanog » 30. Nov 2009 18:09

Vyzerá to tak že pri rozširovaní na dvojpruh by sa asi postavil ešte jeden takýto prefabrikovaný most.

Ale povedzme si úprimne koľko ciest sa kedysi začalo stavať ako polovica budúcej D alebo D privádzača a medzitým uplynulo toľko rokov že okolie zastavali tak že druhý profil už nebolo možné dobudovať vôbec. Aj úsek Turčianske Teplice - Martin takto dopadol.
Dôležité je aby územné plány a stavebné úrady dodržiavali že tam raz bude 2-a viac pruh a problémy by neboli, ale sme na Slovensku...........
stanog
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 46
Založený: 29. Jan 2008 12:05
Bydlisko: Do Senca to mám na skok ale do/z Bratislavy často aj hodiny...

Odoslaťod Pacho » 30. Nov 2009 20:51

stanog napísal:Vyzerá to tak že pri rozširovaní na dvojpruh by sa asi postavil ešte jeden takýto prefabrikovaný most.

Ale povedzme si úprimne koľko ciest sa kedysi začalo stavať ako polovica budúcej D alebo D privádzača a medzitým uplynulo toľko rokov že okolie zastavali tak že druhý profil už nebolo možné dobudovať vôbec. Aj úsek Turčianske Teplice - Martin takto dopadol.
Dôležité je aby územné plány a stavebné úrady dodržiavali že tam raz bude 2-a viac pruh a problémy by neboli, ale sme na Slovensku...........


tak to je pravda, čo si ja pamätá, tak úsek, okolo sp.podhradia, usek zo štrby na východ, tam bol zasa v ýé-tých rokoch celý les vyrúbany pre druhý pruh, a teraz ide dialnica inakadal.....
Pacho
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 82
Založený: 09. Máj 2006 07:19
Bydlisko: Lipt. Mikulas

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na R3

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.