Moderátor: Moderátori
Peťo_PO napísal:Inak v článku na HN sa spomína, že výkaz výmer nebol ani po zodpovedaní 350 otázok aktualizovaný. Ja som bol v tom, že áno. To máme asi naozaj zarobené na druhú Sorošku.
apollo napísal:jasna priorita je dostavat usek od Presova po polsku hranicu co najskor!!!
DrX napísal:Je o tom nejaky oficialny zaznam? Lebo este aj UHP pred rokom-dvomi vychodny obchvat pri hodnoteniach zvazoval.
Pre človeka, ktorý nemá patričné informácie o tom ako funguje ((letecká)) základňa (pre vrtuľníky) a to jediná hlavná v celej krajine sa to naozaj vysvetľuje zle-nedobre. Ak by som to rozpísal viac, porušil by som veľa ustanovení. Čiže je jedno "ako" ale vadí obkolesenie základne takým koridorom. A ano, mohli by prísť, presne tak. A cez to nejde vlak. Veď k veľa veciam sa vyjadruje bezpečnostný sektor, to nie sú ani vždy OSSR. A väčšina týchto materiálov je neprístupná, prístupné sú max počiatočné varianty. (že im nevadí I/18 - ty si "vtipný", jedno lepšie napojenie je do 5 km vždy potrebné). No, tak či tak, nebol problém dať kladné stanovisko, ale bolo podmienené. Tak sa to tomu prispôsobilo, vo výsledku teda nič moc. Aj ten fakt, že tam tá základňa je ale svedčí o tom, že mesto sa týmto smerom nemá čo ďalej rozširovať a rozvíjať.jarino napísal:V procese ďalšieho schvaľovania by síce OS SR naozaj mohli prísť s nejakými požiadavkami, ale ak im nevadí cesta I/18 hneď vedľa, tak ako im môže vadiť R4 vzdialená pár stovák metrov.
Teda nevedel si sa, ale si sa nakoniec vysomáril. Inak sa môžeš pýtať na nejasnosti a možno ti nejakú zodpoviem lepšie.DrX napísal:badger-FB, po pravde z polky toho tvojho dlheho prispevku som sa nevedel ani vysomarit
badger-FB napísal:Čo sa týka toho, že súťaž možno zrušia.. ak majú byť nejaké pochybnosti, nech ju kľudne zrušia. Do roka vysúťažia, než sa zase doťahovať ešte polroka, aj tak ide zima a začalo by sa na jar. No tak sa začne neskôr. Ak je to stavba z rozpočtu, je to jedno, pri fondoch to tak jedno nie je.
Vypovedá to o tom ako je na tom NDS. Pritom je to akciovka, ako si nastaví fungovanie je na nej, ide maximalizovať príplatky aj odmeny.
Prešov sa nemôže cítiť ukrátený. Dostal skompletizovanie D1. Dostáva 1. časť R4. Je to síce smutné, že 2. časť uviazla, lebo ona už teraz uviazla.. ale je to bežné všade inde, tak prečo zrovna Prešov by mal byť svetlá výnimka?
apollo napísal:vsimol som si ten trend na vychode vsetko rusit akukolvek sutaz v momentalnej situacii ktora nehraje do kariet vsetko tu rusia.. ... nenechat to tak Presovcania, drzim palce, aktivisti za dostavbu R4 by teraz mali prist na scenu, teraz je ich cas..
Keď už, tak radšej: Vďaka... A nielen Ty, priateľu.Dendik napísal:Dík...
Na toto nemá väčší zmysel reagovať. Ak vynechám invektívy a premenené emócie v hnev, tak si nič konštruktívne nenapísal. Okrem obhajoby schvaľovania prípadne nezákonného VO. To nemá s mestom PO nič spoločné, to je totiž také zastrešenie pre väčšinu územia..Dendik napísal:badger-FB napísal:Čo sa týka toho, že súťaž možno zrušia.. ak majú byť nejaké pochybnosti, nech ju kľudne zrušia. Do roka vysúťažia, než sa zase doťahovať ešte polroka, aj tak ide zima a začalo by sa na jar. No tak sa začne neskôr. Ak je to stavba z rozpočtu, je to jedno, pri fondoch to tak jedno nie je.
Vypovedá to o tom ako je na tom NDS. Pritom je to akciovka, ako si nastaví fungovanie je na nej, ide maximalizovať príplatky aj odmeny.
Prešov sa nemôže cítiť ukrátený. Dostal skompletizovanie D1. Dostáva 1. časť R4. Je to síce smutné, že 2. časť uviazla, lebo ona už teraz uviazla.. ale je to bežné všade inde, tak prečo zrovna Prešov by mal byť svetlá výnimka?
Si krásny príklad sovietského typu myslenia (neviem či aj v iných oblastiach ale v tejto určite) VŽDY budú pochybnosti! Aj keby súťaž bolá čistá ľalia - šmejdi
si nájdu spôsoby ako súťaž spochybniť alebo očierniť (sorry ale pride mi tvoje pochopenie súvislostí v tendrovaní súťaží na SVK dosť prostoduché).
Ked inym skapala koza, čo Prešov ma byť výnimka? Výborne! To po 40 rokov ničnerobenia štatu v oblasti dopravy pre PO je prepojenie dialnice na Košice
okolo Prešova veľké úúúha"to akože Prešovu postavili??", tak ťa vyvediem z omylu. D1 je iba suvisla čiara na mape ktorá spaja hlavne mesto s druhym
najväčším. To že je na trase a tento usek prišiel až medzi poslednými nie je uuha, ale taká menšia hanba. Či čo vnútromests. doprava PO ju využíva?![]()
" Prešov sa nemôže cítiť ukrivdený" A to kto povdedal? Čo zase, závisť? Ked inde kapú kozy, tak v PO nech skapú radšej DVE? Dufam že nie.![]()
Na východe asi skúšajú nejakú novú formu nacistickej ideologie alebo stalinského myslenia typu: "Uvidíme či sa vychodňari vzbúria a podľa sa pôjde..."
DrX napísal:jarino, diky. Takto mi to dava celkom vyznam - politicky sa rozhodlo to nepripravovat a pretlacat SO.
Dendik napísal::lol: zrušiť súťaž? A to ma aky racionalny dôvod?
snad vyhlasenim novej súpťaže už zrazu bude všetkým všetko jasné, že?
alebo sa Hliviakovi už neche rtozhodovať
alebo sabotáž investícii na východe
badger-FB napísal:Pre človeka, ktorý nemá patričné informácie o tom ako funguje ((letecká)) základňa (pre vrtuľníky) a to jediná hlavná v celej krajine sa to naozaj vysvetľuje zle-nedobre. Ak by som to rozpísal viac, porušil by som veľa ustanovení.
badger-FB napísal:Čiže je jedno "ako" ale vadí obkolesenie základne takým koridorom.
badger-FB napísal: (že im nevadí I/18 - ty si "vtipný", jedno lepšie napojenie je do 5 km vždy potrebné).
badger-FB napísal: No, tak či tak, nebol problém dať kladné stanovisko, ale bolo podmienené. Tak sa to tomu prispôsobilo, vo výsledku teda nič moc.
badger-FB napísal: V princípe by bolo oveľa lepšie to trasovať "pred základňou) od Prešova, tým tunelom.
badger-FB napísal:Bez ZVS, bez nejakého citu aj ako sa postarať o základne veci pre život..
badger-FB napísal:Ale čo by sme chceli keď často ani starostovia nevedia aké sú kompetencie okolo toho ako postaviť obchvat, stačí sledovať tieto voľby, tak čo čakať od radových referentov a pár ekonómov.
badger-FB napísal: Každý ale musí predsa vidieť že ten východný je o ničom.. preto sa nestavia.
Nie.jarino napísal:V prípade Sliača to nevadí?
Správne, nepriechodné pre NDS/SSC. Jediné možné pre iných. (preto taký variant ani nebol posudzovaný teraz naposledy)jarino napísal:Taktiež neviem, kde by tam mal byť tunel. Jedine zakopaný.
Nepriechodné.
Odmysliac teórie, dnešná mládež nevie zvládnuť základy pre život. Aj keď to bolo akochcelo "nepopulárne", toho polroka by to mal vedieť zvládnuť každý mladý človek. Naučiť sa základnej disciplíne, poriadku etc. Potom tu máme generáciu, ktorá nezvláda držať v ruke bežný nástroj, nevie manuálne zvládať veci, nevie ani čo má robiť v krízových chvíľach doma. O chovaní a morálke.. o tom ma nepresvedčíš tým, že je problém "niečo urobiť", či aj umyť podlahu. Nebrániš politika, ale svoju rodinu, dom, región. Spoločne krajinu. Len u nás krajina končí stenou obydlia. Nechcem rozoberať čistotu schodov v samotných bytovkách, ktoré neboli často ani len mokré poriadne dlho a nachodil som sa po nich dosť v rámci služby v minulosti. Keď už o tej podlahe.jarino napísal:Chvalabohu, že bez ZVS...
Sľúbiť môže čo chce. Niečo na spôsob "Nikto ti nemôže dať toľko, koľko ti ja môžem sľúbiť."jarino napísal:V Prešove bol primátor, čo sľuboval metro.
Ano, aj iný sa tu na to tak dívali. Len sa treba na to dívať inak. Každý na to máme iný pohľad.jarino napísal:že RC pár stovák metrov od základne vadí, ale cesta 1/18 (koridor, ktorý je v tom úseku dosť využívaný) je trpená hneď za plotom...
Vysvetlím v rámci textu všetko, čo je po hranu možností ku zverejneniu (kdekoľvek vo fóre). Pokiaľ sú nejasnosti, treba sa spýtať. Čítať nemusí nikto, ani krátke ani dlhšie. Môže si odporovať činnosť a postupy, lebo potom ide o možnú hierarchiu v tom čo kto v danej chvíli rieši. Niečo PZSR, niečo VP, rovnako niečo MO a niečo priamo OS, niečo DI a niečo MV a môžem do rána pokračovať vo zverejniteľných popisoch a prípadoch.jarino napísal:Akurát píšeš veľa a niektoré veci zostávajú nedovysvetlené resp. si ešte aj odporujú.
badger-FB napísal:Odmysliac teórie, dnešná mládež nevie zvládnuť základy pre život. Aj keď to bolo akochcelo "nepopulárne", toho polroka by to mal vedieť zvládnuť každý mladý človek. Naučiť sa základnej disciplíne, poriadku etc.
Kvík napísal:badger-FB napísal:Odmysliac teórie, dnešná mládež nevie zvládnuť základy pre život. Aj keď to bolo akochcelo "nepopulárne", toho polroka by to mal vedieť zvládnuť každý mladý človek. Naučiť sa základnej disciplíne, poriadku etc.
Ak je cieľom čo najviac urýchliť odliv mozgov a nechať celú krajinu napospas smerákom, kotlebcovom a podobným, nič lepšie ako znovuzavedenie ZVS sa asi ani vymyslieť nedá. Nechať štát ukradnúť ti pol roka života (v lepšom prípade) v mene "učenia sa základnej disciplíne a poriadku" je už dnes našťastie niečo takmer nepredstaviteľné... a o morálke by som povedal, že to bude zmena k ešte horšiemu. Som veľmi rád, že tá temná doba je preč.
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.