Moderátor: Moderátori
aquila napísal:Lebo na kysuciach si musia dokazat ze ozaj hlavny koridor je ten virtualny do polska
Logiku tam je zbytocne hladat...
aquila napísal:Proti usekom strazov brodno som bol od kedy sa zacal projektovat, proti svrcinvcu uz aspon dekadu.
A ano kysuce si mali nakreslit inak koridor. Oscadnica je krasny priklad ze samosprava rozhoduje
Hans36 napísal:dobre teda, ale vysvetlite mi prečo je to odsuhlasene EK, prečo su medzinarodne zmluvy (slota s mečiarom lobovali za D3 smerom na polsko aj v PL?), a prečo poliaci stavali dialnicu ku hranici na Skalitom? treba vyčkat na dostavbu na polskej strane a uvidime. Pretože aj ked teraz nie je dostavany posledny usek v PL, tak kamionov na D3 sv-sk/st.hr. s PL stale pribúda. A čo sa týka R5 a budúcnosti (a nie dalekej +-10 rokov) je velmi potrebná. Okolité staty, teda CR a PL stale budujú a my nič? lebo kysuce? kysučania nemozu zato, že kysuce hraničia s dvoma statmi, ktoré su najvacsimi obchodno-priemyselnymi partnermi SR. ale kradnut sa kradne, ale nie len na D3....
to je fuk či Osčadnica alebo zmena na terajší variant, drahé by to bolo rovnako
Poliaci chceli tiež takéto spojenie na Slovensko, ináč by sa nikdy nedostal do koridorov, na to bol Mečiar malý pánko, ale takisto sa neponáhľali s jeho realizáciou podobne ako my. V súčasnosti je to po častiach plátaný úsek a pokiaľ nebude súvislý ťah aspoň od Bielsko Bialej na našu hranicu tak bude silnejšia premávka od Jablunkova ku nám. R5 samozrejme treba aj keď je to krátky úsek.
a nikde som sa nedocital vecnych odpovedi len blastu a narekov, ktore sa mi naozaj nechce citat.
Yoggy52 napísal:A kde by sa to malo akoze napojit ked cesi svoju cestu nestavaju?
4pruh od hraničneho priechodu
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.