Moderátor: Moderátori
mapman napísal:Info z mája 2004, ak je niečo novšie, opravte ma prosím.
Stavba je rozdelená na Úsek A a Úsek B, pričom deliacim miestom je cesta II/507. Okolo Púchova boli v hre štyri varianty, ďalej potom dva (modrý a oranžový)
Predpoklady z mája 2004: výstavba od 2008, dokončenie do 2012.
Slovenská správa ciest podpísala koncom januára tohto roka zmluvu aj s firmou Geoconsult, s.r.o. Bratislava, ktorá má do konca mája tohto roka vypracovať aktualizáciu technickej štúdie rýchlostnej cesty R6 Púchov - štátna hranica SR a ČR. Zmluvná cena projektu je 1,76 mil. Sk. Aktualizáciu štúdie vyvolali požiadavky dotknutých obcí. Cieľom štúdie je v maximálnej možnej miere vyhovieť týmto požiadavkám, čo predstavuje hlavne posun trasy v tých lokalitách, kde sa približuje k existujúcej zástavbe, vysvetlil Jánošík. Dĺžka úseku je takmer 22,5 kilometra, pričom podľa Gandla ide o strategickú komunikáciu medzi Slovenskom a ČR. Význam tejto komunikácie zvyšuje ešte aj budúci automobilový závod spoločnosti Huyndai/Kia, podčiarkol Gandl. S budovaním tohto úseku by sa malo podľa Jánošíka začať po roku 2010, pričom výstavba by mala trvať zhruba päť rokov.
Branco napísal:Hulín-Fryšták má byť, myslím, ukončený v roku 2010, začiatok výstavbheje na budúci rok, alebo 2008?
Na slovenskej strane by bolo vhodné vyčleniť etapy, t.j., ktoré úseky budú skôr a ktoré neskôr začínané. Možno sa ale celý úsek bude stavať naraz.
mapman napísal:Púchov v podstate obchvat má, čiastočne, provizorneAle súhlas že podstatné je postaviť prvú etapu a doviesť R6 za Púchov.
Základnú odlišnosť medzi českým a slovenským prístupom k R49 rešp. R6 vidím v tom, že SR uvažuje výstavbu R6 v polprofile narozdiel od R49, ktorá sa plánuje v kategórii R 25,5. Možnosť, že by SR postavila R6 skor ako ČR R49 je pomerne nepravdepodná, otázne je využitie starej cesty na českej strane, ktoré nie usposobena na tranzitnú dopravu a pokiaľ viem tak do 2010 sa bude stavať R49 len v úseku Hulín - Fryšták, dojde ešte k uprednostneniu úseku Fryšták - Zádveřice, ale výstavba ďalej na východ je odsunutá hlbšie za rok 2010... Avšak to nevylučuje to, že by sa SR rozhodla svoj úsek postaviť v polprofile prednostne...
Osobne vidím u tejto komunikácie veľkú budúcnosť, mohla by stiahnúť veľkú časť dopravy z prechodov Makov a Drietoma...
mapman napísal:Púchov v podstate obchvat má, čiastočne, provizorneAle súhlas že podstatné je postaviť prvú etapu a doviesť R6 za Púchov.
Základnú odlišnosť medzi českým a slovenským prístupom k R49 rešp. R6 vidím v tom, že SR uvažuje výstavbu R6 v polprofile narozdiel od R49, ktorá sa plánuje v kategórii R 25,5. Možnosť, že by SR postavila R6 skor ako ČR R49 je pomerne nepravdepodná, otázne je využitie starej cesty na českej strane, ktoré nie usposobena na tranzitnú dopravu a pokiaľ viem tak do 2010 sa bude stavať R49 len v úseku Hulín - Fryšták, dojde ešte k uprednostneniu úseku Fryšták - Zádveřice, ale výstavba ďalej na východ je odsunutá hlbšie za rok 2010... Avšak to nevylučuje to, že by sa SR rozhodla svoj úsek postaviť v polprofile prednostne...
Osobne vidím u tejto komunikácie veľkú budúcnosť, mohla by stiahnúť veľkú časť dopravy z prechodov Makov a Drietoma...
Branco napísal:Zdá sa, že mosty boli stavané tak, že je tam rezerva pre druhý dvojpruh.
mapman napísal:Pripomeniem to čo som dal do komentára, zo súčasného Púchovského privádzača sa využije len to čo je na fotke a MÚK za ľavotočivou zákrutou. Za ňou má R6 prekonávať Váh a obchvatom Streženíc pokračovať už za Púchovom do Čiech. Úsek okolo matadoru je sice aj súčasťou jednoho z variantov ale ten hlavný ma trasovanie aké som popísal, takže asi preto tam ta príprava na plný profil neprebehla...
Dy napísal:Presne tak a takto sa stavia všade na svete, keď je viac variantov, nemá význam stavať všetky mosty výhľadovo. Naviac extra dvojpruh sa dá postaviť aj ďalej od druhého dvojpruhu.
Koksolam napísal:Dy napísal:Presne tak a takto sa stavia všade na svete, keď je viac variantov, nemá význam stavať všetky mosty výhľadovo. Naviac extra dvojpruh sa dá postaviť aj ďalej od druhého dvojpruhu.
A pouzilo sa uz niekedy toto riesenie v SR?
mapman napísal:V súvislosti s tímto: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?p=31642#31642 by ma zaujímalo, či sa niečo hýbe na R6ke? Česi plánujú dokončiť prvý úsek u hranice v júni 2010 ....
marian napísal:mapman napísal:V súvislosti s tímto: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?p=31642#31642 by ma zaujímalo, či sa niečo hýbe na R6ke? Česi plánujú dokončiť prvý úsek u hranice v júni 2010 ....
Stale nevidim dovod vystavby tohto useku, Ceske rozhodnutie nema logiku trasovania rychlostnych ciest resp. potiahnu R cestu do ekonomicky menej aktivnej oblasti(co je v poriadku), tym nepriamo nas prinutili prepojit nas tranzit na medzinarodne trasy (ceska D1 a napojenie na Nemecko) R6tkou na R 49. Tranzit od Kosic BB ZV PD cez Drietomu Uhersky Brod a Uh. Hradiste je omnoho viac vytazeny a je to aj priamejsie prepojenie ceskej D1. Takze podla mna nestavat a prehodnotit rozhodnutie! Mylsim ze to je okolo 30km zbytocnej R6!
mapman napísal:Teraz som ťa nepochopil, snažím sa povedať že v súčasnej trase E50 - I/50 sa žiadna R ani D stavať nebude a nemože. Od TN na BN už hej ale cez Drietomu nie...
Moj nazor je taky, že by som išiel cez Drietomu s nejakou R ale bohužial to na to nevypadá...
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.