devil napísal:z toho vyplyva ze "pupok vychodu" nebude PO len preto ze z neho vychadzaju vacsie intenzity. bude to mesto ktore ma najviac obyvatelov a/alebo ma najvacsiu ekonomicku silu. a to iste v pripade E50. ked mesta v regione na E50 ako poprad a spisska budu tak velke & vyspele hospodarske centra ze nebude treba dialnice na zapadne Sk a zapadnu europu tak kludne moze ist dialnica cez PO namiesto KE.
prepac, zabudol som tam napisat "dopravny" pupok vychodu...dopravna krizovatka
ale ok...ekonomicka sila mesta ovplyvnuje aj intenzity dopravy, ktore smeruju z/do toho mesta, cize ak ma taku velku ekonomicku silu, tak preco su tie intenzity mensie ako pri PO? azda Kosiciam stacia mensie alebo ak chces porovnatelne intenzity na to, aby mali taku velku ekonomicku silu?
alebo ten pocet obyvatelov az tak ovplyvnuje to ekonomicke dianie a su tak sebestacne? tak potom nepotrebuju ani dialnicu...

ak by boli KE hlavnym mestom republiky, vtedy by boli pupkom, ale nie su...
ale ok, tak este inac...
porovnajme si D/RC 1.PO-Hanusovce-VT-Strazske+privadzac MI vs. 2. KE-MI
dajme tomu, ze intenzity pri PO resp. KE su rovnake, cize to znamena, ze tak, ako potrebuje ist niekto z KE kraja do PO, tak isto to je, ako potrebuje ist niekto z PO kraja do KE...kazdy ma svoje krajske mesto, na ktore potrebuje byt napojeny primarne...
-pocet obyvatelov, pre napojenie okresov na svoje krajske mesta: pri 1. VT,SP,SK,ML,HE,SV (vynecham okres BJ - vyuzitie male, len usek Kapus.-PO)...po zaokruhleni 240 tis.
pri 2. TV,MI,SO..po zaokruhleni 240 tis.
-porovnatelne (ak by som ale pridal aj okres BJ, tak uz je to v prospech 1.)
-pocet obyvatelov, napojenych na existujucu D1 a teda aj alternativami ako su Donly alebo Certovica aj na BA a zapad: pri 1. prakticky vsetky okresy, ale ok, vynecham zasa BJ a vynecham aj cely okres TV...po zaokruhleni 370 tis.
pri 2. TV,MI,SO...240 tis.
-tu je to uz v prospech 1. (ak by som pridal okres BJ, este viac v prospech 1.)
-ak by sme uvazovali s existujucou D1 aj s existujucou R2 - pocet obyv. napoj. na BA a zapad: vysledok je ten isty, ako pri neexistujucej R2, kedze BJ,VT,SP,SK,ML,HE,SV (a teda viac obyv. ako TV,MI,SO) to budu mat stale blizsie do BA a teda aj na zapad po D1 (prip. s alternativami)
-zasa v prospech 1.
-v prospech 2. by bolo jedine to, ze by naozaj potrebovalo do KE za ich ekonomickou silou jazdit velke mnozstvo obyv. z okresov VT-juh,HE,SV a ze by toto mnozstvo bolo rapidne vyssie, ako mnozstvo obyv. z okresov MI,SO smerujucich do PO - ...ostatne okresy PO kraja to maju do KE blizsie cez PO a teda by vyuzili 1.
- aj o tomto velkom rozdiele vsak pochybujem....

tie cisla som len tak z hlavy zaokruhlil, ak niekto chce a ma cas, kludne si tam dajte presne cisla, vysledok bude rovnaky...

Cestou, necestou...