V utorok štartuje výstavba nového úseku rýchlostnej cesty R2

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

V utorok štartuje výstavba nového úseku rýchlostnej cesty R2

Odoslaťod rbarat » 15. Okt 2012 17:36

ŽIAR NAD HRONOM - Národná diaľničná spoločnosť v utorok 16. októbra oficiálne spustí výstavbu nového úseku rýchlostnej cesty R2 pri meste Žiar nad Hronom.
Úsek obchvatu mesta Žiar na Hronom je súčasťou plánovanej trasy rýchlostnej cesty R2 od križovatky s diaľnicou D1 pri Trenčíne v smere na Bánovce nad Bebravou, Prievidzu až po napojenie na rýchlostnú cestu R1 pri Žiari nad Hronom.

"V súčasnosti je celá doprava v smere od Prievidze v oboch smeroch vedená po ceste I/50 cez intravilán mesta Žiar nad Hronom. Vybudovaním úseku rýchlostnej cesty sa tranzitná doprava presunie z centra Žiaru nad Hronom na rýchlostnú cestu R2, ktorá bude slúžiť ako západný obchvat tohto mesta," priblížil výstavbu hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík.

Ako sa uvádza v tlačovej správe Národnej diaľničnej spoločnosti, odklonením tranzitnej dopravy sa znížia exhaláty a emisie v predmetnom území a následne sa zlepší životné prostredie a bezpečnosť premávky, tak pre motoristov, ako aj pre peších v samotnom centre mesta Žiar nad Hronom.

Oficiálne otvorenie výstavby úseku sa uskutoční za účasti ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky Jána Počiatka a generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti Milana Gajdoša.

http://aktualne.atlas.sk/v-utorok-start ... s/doprava/
rbarat
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 471
Obrázky: 3
Založený: 10. Jún 2005 12:15
Bydlisko: Ba

Naspäť na 2012

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

cron