Cestu III/50310 medzi Malackami a Rohožníkom BSK opraví

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Cestu III/50310 medzi Malackami a Rohožníkom BSK opraví

Odoslaťod Andrej » 10. Dec 2012 10:43

Cestu III/50310 medzi Malackami a Rohožníkom BSK opraví

SPRÁVY » Cestná infraštruktúra

10. 12. 2012

Po ceste z Rohožníka vyvezú dva milióny ton tovaru ročne. Ak by nebola zrekonštruovaná, ohrozilo by to konkurencieschopnosť veľkých zamestnávateľov regiónu.
„Uvedomujeme si, že rekonštrukcia cesty je nevyhnutná. Vďaka spolupráci so spoločnosťami, ktoré cestu medzi Rohožníkom a Malackami využívajú, župa ušetrí 150-tisíc eur na projektovej dokumentácii,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

„Zmluvu o spolupráci pri riešení technického stavu cesty III/50310“ medzi BSK a spoločnosťami Holcim (Slovensko) a.s., Baumit spol. s r.o. a ALAS SLOVAKIA spol. s r.o. schválili krajskí poslanci na zastupiteľstve v piatok 7. decembra 2012. Na základe nej bude dôležitá spojnica malokarpatského podhoria s mestom Malacky a cez diaľnicu D2 s hlavným mestom opravená. Vďaka rekonštrukcii sa smerovo aj výškovo cesta dostane do súladu s predpismi. Trasa odbremení Kuchyňu aj Pernek.

Cestu III/50310 môžu nákladné autá využívať už len jedným smerom. Na cestu späť musia využívať 13 kilometrov dlhú obchádzku cez Podhorie. Ak by cestu pre nákladnú dopravu uzatvorili úplne, distribučné náklady na jednu tonu cementu by sa zvýšili o jedno euro. To by malo dopad na konkurencieschopnosť veľkých zamestnávateľov v regióne. Nákladná doprava by navyše musela využívať cestu II/501 medzi Rohožníkom a Pernekom, ktorej rekonštrukcia by v konečnom dôsledku bola omnoho nákladnejšia.


transport.sk, TS BSK

http://www.transport.sk/spravy/cestna-i ... pravi.html
Andrej
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 608
Založený: 08. Feb 2005 16:57

Naspäť na 2012

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.