Už o niekoľko dní otvoria nový obchvat Žiaru nad Hronom

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Už o niekoľko dní otvoria nový obchvat Žiaru nad Hronom

Odoslaťod plš » 12. Dec 2014 17:15

Už o niekoľko dní otvoria nový obchvat Žiaru nad Hronom

TASR, dnes 15:50

Už od pondelka 15. decembra by sa mala doprava v Žiari nad Hronom odľahčiť. Národná diaľničná spoločnosť totiž v tento deň slávnostne otvorí.
Ilustračné foto
Žiar nad Hronom 12. decembra (TASR) - Už od pondelka 15. decembra by sa mala doprava v Žiari nad Hronom odľahčiť. Národná diaľničná spoločnosť totiž v tento deň slávnostne otvorí a odovzdá do užívania nový úsek rýchlostnej cesty R2 Žiar nad Hronom, obchvat.

"Obchvat Žiaru nad Hronom už čoskoro prispeje k zlepšeniu života v meste. V súčasnosti je celá doprava v smere od Prievidze v oboch smeroch vedená po ceste I/50 cez intravilán mesta Žiar nad Hronom," informoval hovorca NDS Michal Fúrik.

Vybudovaním úseku rýchlostnej cesty sa tranzitná doprava presunie z centra Žiaru nad Hronom na rýchlostnú cestu R2, ktorá bude slúžiť ako západný obchvat tohto mesta.

Takmer šesť kilometrov dlhý úsek je súčasťou plánovanej trasy rýchlostnej cesty R2 od križovatky s diaľnicou D1 pri Trenčíne v smere na Bánovce nad Bebravou, Prievidzu, Žiar nad Hronom, Zvolen, Lučenec, Rožňavu až po Košice. Zmluvná cena stavby je 26,1 milióna eur a je financovaná z Operačného programu Doprava.

http://www.teraz.sk/ekonomika/obchvat-d ... lanok.html
plš
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 04. Sep 2011 22:26
Bydlisko: Košice

Naspäť na 2014

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

cron