Kysuckým tunelom bez rizika

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Moderátor: Moderátori

Kysuckým tunelom bez rizika

Odoslaťod pecik » 12. Dec 2015 23:09

Kysuckým tunelom bez rizika
D3
Tunel Horelica na Kysuciach bude bezpečnejší a doprava ním plynulejšia.
Jazda tunelom nemusí skončiť tak ako vo videu. V tuneli Horelica zvyšujeme bezpečnosť, aby všetci motoristi v zdraví dorazili do cieľa.

Vyše 600-metrov dlhý tunel Horelica sa nachádza na diaľnici D3, ako súčasť obchvatu Čadce. Výrazným spôsobom napomáha odkloniť tranzitnú dopravu z vnútra mesta, ktoré je akousi vstupnou bránou do našej krajiny pre všetkých z Českej republiky a Poľska.

Z dôvodu zachovania bezpečnosti cestnej premávky a plynulosti dopravného prúdu sa Národná diaľničná spoločnosť v spolupráci s Policajným zborom rozhodla pristúpiť k zníženiu najvhej dovolenej rýchlosti – z 80 km/h na 60 km/h.

Cieľom tohto opatrenia je zníženie rizika vzniku dopravných nehôd a kolón. Tunelom Horelica prejdú denne tisíce áut, vysoký podiel majú predovšetkým tie nákladné.
Tunelom bezpečne

V tuneli vo všeobecnosti a v tomto nevynímajúc platí, že kvôli uzavretému priestoru tu hrozia väčšie riziká, preto je nevyhnutné mimoriadne dbať o bezpečnosť všetkých motoristov. Návody a skutočne zaujímavé rady ako bezpečne doraziť do cieľa nájdete aj na podstránke Bezpečne v tuneli.

http://www.ndsas.sk/aktuality-kysuckym- ... 372s49134c
pecik
diskutujúci
 
Príspevky: 223
Obrázky: 38
Založený: 30. Mar 2014 14:21

Naspäť na 2015

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.