Érsek sa rozhodol, diaľnicu na Trnavu rozšíri na osem pruhov

Moderátor: Moderátori

Érsek sa rozhodol, diaľnicu na Trnavu rozšíri na osem pruhov

Odoslaťod rybana1 » 28. Okt 2016 13:36

Érsek sa rozhodol, diaľnicu na Trnavu rozšíri na osem pruhov
http://ekonomika.sme.sk/c/20370116/ersek-sa-rozhodol-dialnicu-na-trnavu-rozsiri-na-osem-pruhov.html?ref=trz

Proti zmenám na diaľnici sa ešte začiatkom roka postavili aktivisti ako aj Bratislavský samosprávy kraj.

BRATISLAVA. Diaľnica medzi Bratislavou a Trnavou sa bude stavať tak ako to odporučila komisia. Tvrdí to minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd), ktorý ktorý poveril Národnú diaľničnú spoločnosť pokračovala v príprave rozširovania diaľnice medzi Bratislavou a Blatným na osem pruh.

Tento výrok komisia odporučila v stredu podvečer. Miesto troch pruhov a kolektorov navrhla, aby sa autostráda rozšírila na osem pruh. „Výstavba ciest nie je politické ale odborné rozhodnutie a ja verím názoru odborníkov, ktorí tvrdia, že najlepším riešením bude pre Bratislavou rozšíriť diaľnicu na 4 plnohodnotné pruhy,“ vyhlásil Érsek.

Diaľnica medzi Sencom a Bratislavou bude po rozšírení na plnohodnotný štvorpruh najširšou diaľnicou na Slovensku. Na diaľnici sa budú stavať viaceré križovatky.

Pôjde o križovatku Blatné, Senec, Triblavina, križovatka diaľnic D4 a D1 a križovatky Ivánka Západ a križovatka Čierna voda a križovatka Rača. „Nikde na Slovensku nie je na klasickej diaľnici tak veľa križovatiek na tak malom území,“ napísalo ministerstvo dopravy.

Rozširovanie diaľnice z Bratislavy do Blatného má stáť skoro 530 miliónov eur. Okrem toho štát už stavia križovatku Triblavina za takmer 24 miliónov eur, ako aj križovatku Blatné.

Proti zmenám na diaľnici sa ešte začiatkom roka postavili aktivisti. Schválené dopravné riešenie, na ktoré je vydané územné rozhodnutie a sčasti aj stavebné povolenie, nebolo takto navrhnuté len preto, aby sa zvýšila kapacita diaľnice D1, ale aj preto, aby sa riešilo dopravné napojenie obcí po oboch stranách diaľnice medzi Bratislavou a Trnavou na jedenástich križovatkách.

Rozširovanie úseku diaľnice medzi Bratislavou a Blatným sa nepáči ani Bratislavskému samosprávnemu kraju. Ide podľa neho o rozpor so záväznou časťou územného plánu kraja, v ktorom je šesťpruhová diaľnica s kolektormi uvedená práve na žiadosť ministerstva a Národnej diaľničnej spoločnosti.
rybana1
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 315
Obrázky: 18
Založený: 23. Apr 2014 09:00
Bydlisko: TT

Naspäť na 2016

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.