Moderátor: Moderátori
Dy napísal:http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=2868
Skúste mi niekto vysvetliť (ekonóm nie som a o EÚ všetko neviem), že či som to správne pochopil, či EIB dá 1,3 mld. SKK a Prešov VÚC dá 1,3 mld. SKK, alebo každý dá po 650 mil. SKK?
V každom prípade až to vyjde, tak 880 mil. SKK na cesty II. a III. triedy, keby sa investovalo, tak to je super.
Andrej napísal:Dy napísal:http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=2868
Skúste mi niekto vysvetliť (ekonóm nie som a o EÚ všetko neviem), že či som to správne pochopil, či EIB dá 1,3 mld. SKK a Prešov VÚC dá 1,3 mld. SKK, alebo každý dá po 650 mil. SKK?
V každom prípade až to vyjde, tak 880 mil. SKK na cesty II. a III. triedy, keby sa investovalo, tak to je super.
No ja som to pochopil tak, ze PSK si vezme uver od EIB 1,3 mld Sk a z toho 880 mil. Sk pojde na opravu ciest II. a III. triedy
Dy napísal:Andrej,
toto sa tam píše: "Úver má rámcový charakter, PSK sa bude na ňom podieľať rovnakou sumou ako EIB."
Tak, čo to znamená?
Andrej napísal:ale podstatne je, ze tych 880 mil. Sk pojde na opravu ciest, co si myslim, ze nie je mala suma a snad aspon 500-700 km ciest sa z toho opravi
E499.3056 napísal:Dy, davam Ti podporu, ze si sa odvazil nieco take napisat... verim, ze si sa zapotil. Totizto keby bol schopny primator, uz je tunel aj D1 pri Presove, ale dvaja dedkovia (co maju domky) sa nechcu vystahovat a teraz musime cakat, pokym ....
E499.3056 napísal:pochybujem, senil co tam byva cely svoj zivot by nechcel nechat presunut dom a ostat v starobinci... ja by tom to robil ako v anglicku, presunut cele domy!
E499.3056 napísal:Adoas: Prepac, Adoas... ale nevies, co znamena slovo senilný? Ano z videnia ich poznam.
Jaroslav Štemberk napísal:Podle http://www.ssc.sk/custom/doc/Intenzita.jpg mělo dojít na I/68 (Prešov - St. Lubovňa) u Lipan od r. 2000 k podstatnému snížení intenzity dopravy (cca o 45 %). Nevíte někdo, zda nejde o chybný údaj a pokud ne, co je toho příčinou?
bodrik napísal:Jaroslav Štemberk napísal:Podle http://www.ssc.sk/custom/doc/Intenzita.jpg mělo dojít na I/68 (Prešov - St. Lubovňa) u Lipan od r. 2000 k podstatnému snížení intenzity dopravy (cca o 45 %). Nevíte někdo, zda nejde o chybný údaj a pokud ne, co je toho příčinou?
Jaroslav, myslím si, že to nemusí byť chybný údaj. K poklesu došlo len v úseku od Lipian smerom k Starej Ľubovni, zatiaľ čo na úseku medzi Sabinovom (resp. Lipanmi) a Prešovom došlo k vzostupu. Mohlo to byť spôsobené tým, že v roku 2000, keď ešte nebol otvorený tunel Branisko a jazdilo sa cez horske sedlo, tak veľa ľudí bývajúcich v Lipanoch a od nich na sever jazdilo v smere na Poprad cez Staru Ľubovňu, lebo to bolo pre nich výhodnejšie, bezpečnejšie, a myslím že aj kratšie. Teraz, keď je otvorený tunel, ktorý je súčasťou 15km diaľničného úseku sa situácia zmenila a ľudia začali viac jazdiť cez Branisko, nakoľko sa trasa zrýchlila a je aj bezpečnejšia.. Z Lipian, čo sa týka dĺžky trasy je variant cez Starú Ľubovňu síce kratší, ale cesta je v mnohých úsekoch už vo veľmi zlom stave.. Podobne si myslím že kvôli otvoreniu tunela došlo k poklesu aj v úseku Bardejov - Stará ľubovňa (resp. Ľubotín). Cesta z Bardejova do Popradu je síce cez Starú Ľubovňu cca o 20km kratšia, ale cez Prešov je v oveľa lepšom stave, s lepšími parametrami a časovo to vyjde zhruba rovnako.. Takže aj Bardejovčania volia pri ceste "na západ" čoraz častejšie trasu cez Prešov.. Situáciu dobre poznám, lebo odtiaľ pochádzam
Jaroslav Štemberk napísal:Díky. Vypadá to tedy tak, že se projevil efekt dálnice, která "nasává" dopravu, která před tím jezdila trasami sice o trochu kratšími, ale méně pohodlnými.
bodrik napísal:Jaroslav Štemberk napísal:Díky. Vypadá to tedy tak, že se projevil efekt dálnice, která "nasává" dopravu, která před tím jezdila trasami sice o trochu kratšími, ale méně pohodlnými.
Myslím, že si to vcelku vystihol ..je to zrejme tak
ok79 napísal:Nevite jestli je nejaka myslenka o obchvatu Lady (vesnice za Kapusanmi) na silnici I/18? Uz nejakou dobu je tam 40 km/h, dost provoz a uz jsem tam videl i par nehezkych bouracek...
Jsou nejake plany pro I/18 ve smeru na Vranov n. Toplou (obchvaty apod.)?
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.