R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Trenčín (križovatka s D1) – Prievidza – Žiar nad Hronom – v peáži s R1 – Zvolen – Lučenec – Rimavská Sobota – Rožňava – Košice – križovatka s D1

Moderátor: Moderátori

Ktorý variant trasovania obchvatu ZV preferujete pri zohľadnení všetkých kritérií?

Severný obchvat C2-C4 (kratší tunel)
41
31%
Severný obchvat C5 a jeho modifikácie (dlhší tunel)
45
34%
Prieťah mestom A a jeho modifikácie (zapustenie RC pod zem)
32
24%
Južný tunelový obchvat D
6
4%
RC odložiť na neurčito a dostavať I/50 na 4-pruhovú komunikáciu
10
7%
 
Celkový počet hlasov : 134

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod devil » 29. Máj 2019 14:51

pohodak, usek mozes rozdelit tak aby kvoli rozdeleniu nemusela byt MUk, pripadne docasne napojenie nemuselo byt prilis dlhe. vsetko je otazka zdraveho rozumu. ked sa projektuje zle a/alebo megalomansky tak darmo budeme chciet stavat 20+ km suvisle useky aj tak tam budu zbytocne MUK.

predtym sa hovorilo ze dlhe useky maju vyhodu lebo v tendri mozu pozadovat take referencie aby sa mohli prihlasit len osvedcene firmy. ale neviem ci tak funguje navyse cim menej uchadzacov tym vyssie ponuky.

na R2 a R4 jedna cast bola pripravena skor ako ta druha. nevidim dovod aby sa cakalo kym sa dokupia/dovyvlastnuju pozemky na tom druhom. na krivan-mytna navyse vyskusali tie nove kriteria....na R3 po podzamok ostavaju 2 dalsie useky ktore su samozrejme tiez nepripravene....

keby sme mali kvoli tomu cakat tak by bolo vyhlasenych menej tendrov...to by bolo dobre ?? asi nie...aj ked to malo byt naopak ale tym ze sa tlaci na vyhlasovanie tendrov je tlak na dokoncenie pripravy.
a kedze starostka v okoli dediny nevidela ziadne stavebne stroje pytala sa NDS co sa deje...
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 135
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Kedy bude známa trasa obchvatu ZV na rýchlostnej ceste R2?

Odoslaťod KN.SK » 04. Jún 2019 12:31

Kedy bude známa trasa obchvatu Zvolena na rýchlostnej ceste R2?
Pravda 04.06.2019 06:00
Zvolen, Kováčová aj Sliač spolu bojujú o trasovanie. Ani jedna zo samospráv nechce rýchlostnú cestu na svojom katastrálnom území. Rýchlostná cesta R2 bude o niekoľko rokov postavená medzi Zvolenom a Lučencom. Zvolen obchvat bude potrebovať.
Tak kade???
1033
Festina lente! Σπεῦδε βραδέως!
Sapienti sat.
Radšej budovať, než niečo ničiť.
Obrázok používateľa
KN.SK
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 3839
Založený: 08. Máj 2014 11:56

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod Maxx787 » 04. Jún 2019 15:27

no niekto musi ustupit, ina cesta nie je.
Geography is not a career, is post apocalyptic survival skill
Maxx787
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 727
Obrázky: 77
Založený: 03. Okt 2014 17:33
Bydlisko: NO

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod lostrail » 04. Jún 2019 15:30

Este mozu pred Zvolenom namontovat teleport a auto "vyplut" za nim. Tak by sa v pohode splnila podmienka, ze dialnica nepovedie cez katastralne uzemie ani jednej z obci.
lostrail
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 432
Založený: 19. Aug 2018 14:42

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod Yoggy52 » 04. Jún 2019 15:55

Elon Musk spravi tunel :lol:
Yoggy52
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 9
Založený: 25. Feb 2013 23:02
Bydlisko: Rosenheim

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod lostrail » 04. Jún 2019 16:02

^^
Ten uz podla mna davno maka na tom teleporte, ale nas natahuje so vselijakymi skopicinami.
lostrail
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 432
Založený: 19. Aug 2018 14:42

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod Jarda » 04. Jún 2019 21:00

Tak ať se losuje, přes který katastr obchvat povede.
Jarda
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 3
Založený: 24. Mar 2006 11:03
Bydlisko: ČR, Praha

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod matot » 04. Jún 2019 21:09

Je neuveriteľné ako dokáže pár ľudí komplikovať rozvoj oveľa väčšieho rozsahu. Nikto nevidí tie dopravné nehody ktoré sa stávajú, kvoli prepchatosti áut na cestách v okolí Zvolena, časté a smrteľné na východe z Lieskovca na smer ZV-DT. Stále tá istá pesnička a nikam sa to nehýbe.
matot
nováčik
 
Príspevky: 7
Založený: 03. Jún 2019 17:06

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod Tomas PO » 30. Júl 2019 21:35

janci497 napísal:https://myzvolen.sme.sk/c/22127549/obchvat-zvolena-na-r2-sa-dostal-do-patovej-situacie.html?ref=trz

no ten variant s dvoma MUK pri kovacovej je trosku moc mega nie? preco sa neda vyuzit jedna z rych dvoch MUK a prerobit ju?
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 975
Založený: 03. Okt 2006 23:43
Bydlisko: Presov

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod DrX » 29. Okt 2019 11:54

Tipujem, ze obchvat ZV pretlacia do najblizsieho programoveho obdobia viewtopic.php?f=35&t=24500
Slovakia - the Bratislava-centric banana republic with the worst regional disparities in the EU and OECD (aktualizácia maj 2023)
DrX
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 11
Založený: 08. Feb 2005 19:45
Bydlisko: KE

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod MartinDT » 29. Okt 2019 12:17

este je otazne co s tou primatorkou Sliaca. Ta zena je uplne mimo, co som pocuval tu konferenciu o doprave minuly tyzden... ze aj Sliac chce mat nieco z toho severneho obchvatu. Ze aj ked sa postavi, ze stale im budu chodit auta na krizovatku v obci (od letiska, od Sielnice R1 a zdola od Zvolena). Nechapem, ako toto suvisi so severnym obchvatom, ci tam je alebo nie je...
MartinDT
návštevník
 
Príspevky: 11
Založený: 04. Jún 2018 07:23

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod nevo83 » 01. Nov 2019 11:41

Obchvat Zvolena stojí, čaká na vyjadrenie

Primátorky navrhujú referendum, obe v susednom meste.
Ako ďalej s rýchlostnou cestou R2, ktorá má byť obchvatom Zvolena, dnes jednoznačne nepovie nikto. Diaľničiari aspoň čiastočne vyhoveli argumentom Sliača a posunom trasy bližšie ku Kováčovej uvoľnili kúpeľnému mestu územie na ďalší rozvoj.

Viera Sobolová z Národnej diaľničnej spoločnosti hovorí, že čakajú na vyjadrenie ministerstva životného prostredia. Od neho budú závisieť ďalšie kroky.

„Potrebujeme vedieť, či je povrchové riešenie, ktoré nahradilo pôvodne plánovaný tunel, v súlade so záverečným stanoviskom, ktoré bolo vydané v roku 2009. Dostali sme odporučenie, že máme podať oznámenie o zmene navrhovanej činnosti.

Práce na R2 sa tak čiastočne pozastavili. Oznámenie sme spracovali a v týchto dňoch ho predložíme ministerstvu,“ ozrejmila Sobolová s tým, že bude zverejnené na stránke enviroportálu, kde sa budú môcť vyjadriť všetky dotknuté strany.

„Ak dostaneme stanovisko, že nemusíme znova posudzovať vplyvy na životné prostredie, budeme okamžite pokračovať v príprave dokumentácie pre územné rozhodnutie. Druhá možnosť je, že budeme musieť znova zopakovať proces EIA,“ vysvetlila.
Zvolen ako lievik

Primátorka Zvolena Lenka Balkovičová pripomenula, že situácia v meste je veľmi vážna. „Zvolen sa stáva lievikom, preto Zvolenčania nedočkavo čakajú na obchvat. Tešíme sa, že ako najvýhodnejší bol zvolený severný variant, ktorý výrazne odbremení dopravu v meste a pričlení najvzdialenejšie sídlisko Sekier k mestu,“ povedala.
„Nálada ľudí je tam už pod bodom mrazu, majú pocit, že sa o nich mesto nestará. Práve z dôvodu, že to majú do mesta ďaleko, ťažko sa dostávajú na vyťaženú hlavnú Lučeneckú cestu a my ako mesto nevieme urobiť žiadny krok k zlepšeniu ich dopravnej situácie.“

Podotkla tiež, že nechce, aby sa situácia okolo obchvatu Zvolena dostala do polohy výhovoriek. „Konflikt dvoch miest nemôže byť dôvodom na zastavenie projektovej prípravy aj samotnej realizácie. Ak by sa tak stalo, tak len z dôvodu, že vláda nechce dať viac peňazí na stredné Slovensko na budovanie rýchlostných ciest,“ okomentovala.
Obavy pretrvávajú

Primátorka Sliača Ľubica Balgová pripomenula, že na R2 sa musí pozerať z dvoch pohľadov. „Jedným je pohľad obyvateľov Sliača, druhým všeobecne pohľad Slováka, ktorý sa prepravuje z jednej časti Slovenska do inej. Severný obchvat,

ktorý je plánovaný popri Sliači, rieši možno problém Zvolena, ale nám zahustená križovatka pri mestskom úrade zostane stále. Jediné, čo sa zmení, je prístup; ten je teraz od Zvolena, potom bude od Sielnice,“ podotkla.
Argumentovala tiež, že z jednej strany má Sliač R1, z druhej letisko, z tretej kúpele a zo štvrtej strany má prísť R2.

„Nám to brzdí rozvoj. Pre nás je to aj otázka napríklad podielových daní potenciálnych nových obyvateľov,“ poznamenala s dôvetkom, že zlý vrt môže spôsobiť, že voda sa stratí nielen v sliačskych kúpeľoch, ale zmiznúť môže aj na Borovej hore.

„Áno, cesty potrebujeme, ale skúsme nájsť také riešenie, ktoré nebude o tom, že jednému pomôžeme a druhému uškodíme. Kým nedostaneme argumenty, ktoré by hovorili, že je to jediné možné riešenie a naše obavy nie sú opodstatnené, asi sa so Zvolenom nezhodneme.“
Navrhujú referendum

„Odporúčala by som, aby sa v Sliači konalo referendum k tejto otázke, pretože sa rozprávam s množstvom Sliačanov, ktorí dochádzajú do Zvolena, napríklad aj za prácou, a nemajú všetci takýto názor,“ povedala Balkovičová. Podľa nej by referendum dopadlo úplne inak ako oficiálne stanovisko mesta.

„Ja ho navrhujem urobiť vo Zvolene, pretože za mnou chodia obyvatelia Zvolena, ktorí hovoria: veď potiahnime R2 cez Lučeneckú cestu, stavebná uzávera je tam už tak či tak desaťročia, a keby to išlo popod Lučeneckú, tak sa nič nestane,“ kontrovala Balgová.

„Z toho vidieť, že nie všetci sú zástancovia jedného alebo druhého riešenia, ale môžeme urobiť referendum naraz v obidvoch mestách a uvidíme, aké bude vyjadrenie občanov,“ doplnila.

Sobolová ako najoptimistickejší termín začatia výstavby obchvatu vidí rok 2024, aj to za predpokladu, ak ministerstvo životného prostredia vydá rozhodnutie, že nie je potrebné zopakovať proces EIA.

Nikto však ešte nepovedal, aký dosah na ďalšiu realizáciu bude mať odmietavé stanovisko obce Kováčová, ktorá s takou rozsiahlou mimoúrovňovou križovatkou vo svojej bezprostrednej blízkosti nesúhlasí.

Tento text ste mohli čítať vďaka tomu, že platíte za obsah. Vážime si to.

Čítajte viac: https://myzvolen.sme.sk/c/22249298/obch ... z641ODa53Y


Čítajte viac: https://myzvolen.sme.sk/c/22249298/obch ... z641O8bXYy


Čítajte viac: https://myzvolen.sme.sk/c/22249298/obch ... z641O39W2l
nevo83
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 22. Mar 2017 18:00

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod DrX » 01. Nov 2019 13:53

dufam, ze coskoro ich k tomu rieseniu dotlacia. Podla mna by najlepsie bolo ak by sa realizovali obe, teda SO, ktory je kriticky pre spojenie na BB, a aj suvisly prejazd ZV, ktory by mal byt rieseny mimourovnovymi krizovatkami, alebo aspon zelenou vlnou, aby bol plynuly.
Slovakia - the Bratislava-centric banana republic with the worst regional disparities in the EU and OECD (aktualizácia maj 2023)
DrX
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 11
Založený: 08. Feb 2005 19:45
Bydlisko: KE

R2 Zvolen-Západ – Zvolen-Východ (obchvaty a prieťah Zvolena)

Odoslaťod KN.SK » 01. Nov 2019 22:53

Obe? :roll: Prečo nie už 'všetky' tri. Načo šetriť. 1175
Festina lente! Σπεῦδε βραδέως!
Sapienti sat.
Radšej budovať, než niečo ničiť.
Obrázok používateľa
KN.SK
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 3839
Založený: 08. Máj 2014 11:56

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod nevo83 » 02. Nov 2019 08:57

hej hej DrX a ja by som im pridal okrem SO, Prietahom este aj tunelovy variant, pretoze mesto ako ZV si to zasluzi ze... a potom zavriet NDS lebo uz nebude ani na vyplaty..

Prosim Ta na kolkych semaforoch v ZV stojis ak ides z vychodu na BA ?? len taka otazocka...
nevo83
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 22. Mar 2017 18:00

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod rempo » 03. Dec 2019 17:00

História a súčasnosť výstavby diaľničnej siete na Slovensku na stránke http://www.historiadialnic.sk/
Obrázok používateľa
rempo
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 744
Obrázky: 2319
Založený: 22. Feb 2010 00:25

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod DrX » 03. Dec 2019 19:22

Skvele, ze zas nastal pokrok. Vsetky tie dokumenty su zalohovane tu:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
a tu je pridana prehladova mapa aj s aktualnymi zmenami [cervene stvorce] suvisiacimi s posunom krizovatky ku Kovacovej:
https://drive.google.com/file/d/1fRRk0x ... sp=sharing
Vraj vystavbu planuju 2024-27... uvidime.
Slovakia - the Bratislava-centric banana republic with the worst regional disparities in the EU and OECD (aktualizácia maj 2023)
DrX
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 11
Založený: 08. Feb 2005 19:45
Bydlisko: KE

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod nevo83 » 03. Dec 2019 19:49

nuz 2024 dovtedy treba dozit :) a po pravde neverim ze to ,,pustia,, takto teda myslim Sliac... ALE zasa ked nechcu a nechcu tak peniaze posunut na ine useky R2..
aj tip by som mal :) 2/2 Moldava - Saca, ale LC-RS tak isto fulka by nebola zla
nevo83
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 22. Mar 2017 18:00

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod metelesku.blesku » 03. Dec 2019 21:45

Najvyšší čas, aby sa do sporu Sliač vs. Zvolen pri tomto variante vložila aj Kováčová a odmietla megalomanskú križovatku v priamom dotyku s obcou:D

Pokiaľ si dobre pamätám, najhlasnejší argument Sliačanov (okrem ohrozenia podzemnej vody) bol niečo o oklieštení územia pre rozvoj mesta.
Mno, úprimne, moc veľký rozdiel v tom potenciálnom rozvojovom území medzi modrým a červeným variantom nevidím. Akurát tak vznikne "mŕtve" územie v úzkom páse medzi R1, R2 a Hronom. A trasa popri kúpeľoch ostala tá istá, takže ohľadom podzemných vôd bez zmeny.

Čiže sumarizujúc, ďalšími variantami sa to stále iba zhoršuje.
To nemôže byť, lebo keď v Mýtnej bola dostatočná premávka, tak ja si myslím, že tá istá frekvencia je aj pri Pincinej.“ tvrdí starostka.
metelesku.blesku
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 27. Sep 2019 20:44

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod frostbite » 04. Dec 2019 05:04

to vazne plan je az 2024 a ukoncenie 2027? ved to uz by mala byt o tom case hotova takmer cela R2, podla mna to je velmi neskory datum zacatia.. dufam ze to nova vlada zmeni..
frostbite
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 347
Založený: 16. Jan 2019 14:39

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod nevo83 » 04. Dec 2019 07:40

Frostbite a co ako zmeni ??? Ked NIC nemaju nachystane... paneboze ved sa uz uvedom kym napises takuto sprostost...

A ze v takom case by mala byt hotova R2... tak hahaha ak do 27 pribudne 30km / neratam Krivan-LC/ tak to bude ze mega turbo uspech
nevo83
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 22. Mar 2017 18:00

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod pohodak » 04. Dec 2019 08:30

frostbite napísal:to vazne plan je az 2024 a ukoncenie 2027? ved to uz by mala byt o tom case hotova takmer cela R2, podla mna to je velmi neskory datum zacatia.. dufam ze to nova vlada zmeni..


ty si fakt niekedy zabavny :) teraz im iba vysla aktualizovana EIA a vieme ze su a budu problemy s trasovanim, dat dokopy DUR, UR, DSP, SP, vykupit pozemky a dokoncit tender ti nikdy v zivote nepotrva menej ako 4 roky, ja popravde tomu 2024 neverim tiez...staci si zobrat za priklad usek turany-hubova: zaciatkom 2018 bola pravoplatna EIA, koncom 2018 dodana DUR (a tam sa to riesilo iba dodatkom a nie samostatnym tendrom), momentalne mame koniec 2019 a bezi uzemne konanie a kedze sa tam tiez predpokladaju problemy a odvolania pravoplatne uzemko bude tak o rok...
Everything that can be counted does not necessarily count; everything that counts cannot necessarily be counted.
pohodak
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 0
Založený: 20. Apr 2006 13:49
Bydlisko: PK

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod Vlados » 04. Dec 2019 09:54

križovatka bude veľmi komplikovaná a neprehladná. a značne ovplyvní Kováčovú. každý slušný občan by mal doživotne ignorovať Sliač.
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 174
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod metelesku.blesku » 04. Dec 2019 13:08

Houby ignorovať. Ľudia, ktorí s týmto prístupom Sliača nesúhlasia a idú okolo, by mali zbehnúť z R-ky a urobiť si protestný "okruh" Sliačom. Zbehnúť v Sielnici, prejisť Letiskovou a ČSA a v Kováčovej sa vrátiť naspäť na R-ku. Funguje to aj v opačnom smere. Nech sa trošku uvedomia. :D
To nemôže byť, lebo keď v Mýtnej bola dostatočná premávka, tak ja si myslím, že tá istá frekvencia je aj pri Pincinej.“ tvrdí starostka.
metelesku.blesku
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 27. Sep 2019 20:44

Re: R2 Zvolen, západ – Zvolen, východ (obchvat Zvolena)

Odoslaťod Jano1 » 04. Dec 2019 15:14

^^^ Dobry napad a ked budu blokovat cestu v Sliaci, tak sa "okruh" vynecha a zablokovani domaci to protestujucim "zrataju".
Jano1
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 40
Založený: 17. Máj 2013 10:00

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na R2

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 16 hostí.