STAVBA OBCHVATU D4/R7 POSTUPUJE OTVORENÍM NOVÝCH ZJAZDOV Z D

Moderátor: Moderátori

STAVBA OBCHVATU D4/R7 POSTUPUJE OTVORENÍM NOVÝCH ZJAZDOV Z D

Odoslaťod mirecko255 » 19. Júl 2019 15:14

STAVBA OBCHVATU D4/R7 POSTUPUJE OTVORENÍM NOVÝCH ZJAZDOV Z D1 NA SLOVNAFTSKÚ ULICU

Prvá etapa stavby obchvatu D4/R7 bude ukončená budúci víkend. Pre motoristov to znamená, že v tento víkend budú otvorené nové zjazdy z diaľnice zo smeru Trnava na Slovnaftskú a rovnako aj z Petržalky na Slovnaftskú ulicu, ktoré spôsobovali najväčšiu záťaž na zhustenie dopravy v tejto časti Bratislavy. So spustením nových úsekov sa zároveň začínajú práce na druhej etape rekonštrukcie, ktorá sa bude týkať najmä napojení na Prístavnú ulicu. Práce v druhej etape potrvajú niekoľko mesiacov a budú sa realizovať na viacerých vetvách Prístavného mosta v kratšom časovom slede. Preto vás budeme o nich a aj o súvisiacich dopravných obmedzeniach postupne informovať.

To, k čomu príde už nasledujúci víkend, je uzavretie úseku z Bajkalskej na Prístavnú ulicu, kde sa počas tejto etapy bude dať dostať len cez Prievozskú ulicu. Ostatné smery Prístavného mosta, okrem dvoch zmienených novootvorených zjazdov na Slovnaftskú ulicu, zostávajú naďalej uzavreté (t.j. napájač z Bajkalskej na D1 v smere do Trnavy a zo Slovnaftskej do Petržalky).

Dopad na MHD bude mať táto etapa stavby D4/R7 len na jednu linku MHD - č. 87, ktorá bude v smere do Ovsišta jazdiť v rovnakých intervaloch, ale s upravenou trasou. Po obslúžení zastávky „Prievozská“ na Bajkalskej ulici zabočí vpravo na ulicu Mlynské nivy, kde bude približne 70 m za križovatkou s Bajkalskou ulicou zriadená náhradná zastávka „Prístavný most“. Pokračovať bude v smere na Plynárenskú ulicu a následne na Prístavnú ulicu, kde sa obratom pri čerpacej stanici pohonných hmôt napojí od zastávky „Prístav“ na svoju stálu trasu.

Práce na obchvate D4/R7 sú najväčšou dopravnou stavbou v Bratislave za posledné roky, ktorá je realizovaná na najfrekventovanejšom dopravnom uzle pri čiastočných obmedzeniach dopravy. Tomu zodpovedá aj časový rámec stavby, ktorá by mala byť kompletne odovzdaná v roku 2021. Jej výsledkom bude fakticky nové teleso Prístavného mosta bez najnehodovejšieho úseku Rondelu a tiež nový príjazd do Bratislavy zo smeru Komárno, ktorý sa bude viesť po rýchlostnej ceste bez toho, aby predstavovala záťaž na dopravu v mestských častiach Podunajské Biskupice a Vrakuňa. Dopravné obmedzenia sa nekomunikujú ľahko, pretože spravidla predstavujú zníženie komfortu motoristov, ukončenie prvej etapy stavby D4/R7 a začiatok druhej však bude oproti súčasnému stavu znamenať odľahčenie dnes asi najvyťaženejšej križovatky Bajkalská / Prievozská a tým pádom aj zrýchlenie dopravy v tejto časti nášho mesta.

https://www.facebook.com/Bratislava.sk/ ... =3&theater
mirecko255
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 412
Založený: 02. Dec 2015 07:38

Naspäť na 2019

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

cron