Nitra nechce, aby bol severný obchvat rýchlostnou cestou

Moderátor: Moderátori

Nitra nechce, aby bol severný obchvat rýchlostnou cestou

Odoslaťod Milos » 22. Sep 2019 09:30

Mesto sa obráti na ministerstvo. Ak uspeje, premiestni tabule.

Obrázok
Severný obchvat Nitry.(Zdroj: jk)


NITRA. Radnica nechce, aby cez Nitru prechádzala rýchlostná cesta. Požiada preto ministerstvo, aby bol severný obchvat „prekvalifikovaný na cestu v zastavanom území“. Potvrdil to hovorca Tomáš Holúbek.

„Bude to jedna z našich priorít. Nitra musí mať jasne vyznačené hranice formou tabúľ na vstupoch do mesta. Tie musia korešpondovať so zastavaným územím v zmysle územného plánu,“ povedal hovorca.

Dodal, že tabuľka s nápisom Nitra by sa mala nachádzať pri moste cez rieku Nitra (zjazd na Bratislavskej), a nie pri Brezovom háji, ako je to v súčasnosti.

Mesto považuje za nelogické, že teraz rýchlostná cesta prechádza cez zastavané územie. „V okolí severného obchvatu je časť, do ktorej sa Nitra môže v budúcnosti rozširovať. V prípade preklasifikovania cesty by sa na ňu mohli naviazať aj miestne komunikácie, čo teraz nie je možné.“

Hlavný architekt Viktor Šabík pre komerčnú televíziu povedal, že štatút severného obchvatu sa mal zmeniť po vybudovaní južného obchvatu Nitry. Takýto prísľub vraj dostalo mesto pred rokmi od štátu.

„V súčasnosti neevidujeme takúto požiadavku mesta Nitra. Nakoľko nemáme podrobné informácie a nepoznáme dôvody mesta, nebudeme sa k tomuto zámeru vyjadrovať,“ reagovala Karolína Ducká z rezortu dopravy.


Zdroj:https://mynitra.sme.sk/c/22217896/nitra-nechce-aby-bol-severny-obchvat-rychlostnou-cestou.html?ref=trz
Obrázok používateľa
Milos
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 422
Založený: 15. Feb 2005 16:20

Naspäť na 2019

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.