Christian Sch. napísal:Nevite proc skrachovala korbelka ?
Zrejme preto, ze sme na Slovensku a tu sa stale velmi boja vystavby akychkolvek tunelov
Moderátor: Moderátori
Christian Sch. napísal:Nevite proc skrachovala korbelka ?
random napísal:a keby sa urobil tunel korbelka a podzemna krizovatka s bocnym tunelom ustiacim pri kralovanoch ) ... asi by to bol svetopvy unikat ...
PS: berte to iba ako nejaku fantasmagoricku haluz ...
random napísal:a keby sa urobil tunel korbelka a podzemna krizovatka s bocnym tunelom ustiacim pri kralovanoch ) ... asi by to bol svetopvy unikat ...
PS: berte to iba ako nejaku fantasmagoricku haluz ...
Jonathan napísal:Ale mimo miest sa skor preferuje povrchove krizovanie, pripadne ine riesenie. Napr pri Kalovanoch by v pripade postavenia Korbelky R3 zacinala pravdepodobne na MUK Turany
Jaroslav Štemberk napísal:Na mapě: http://dialnice.info/viewtopic.php?p=27690#27690 Korbelka není uvedena. Znamená to, že tento projekt definitivně padl?
Branco napísal:MH, vďaka za spresňujúce informácie.
Nemôžem si však dovoliť nenapísať - Korbeľka a celý úsek Turany-Hubová spolu má už predsa územné rozhodnutie v prípade nového variantu s kratšími tunelmi by predsa znova celý odsúhlasovací proces musel bežať odznovu? Štúdia, EIA, projekty na ÚR.... Nie som si istý, čiby sa naozaj ušetrilo, nehovoriac časovom predĺžení.
Branco napísal:Dy, už tu tých diskusií bolo niekoľko. To by bolo predĺženie o šesť-sedem rokov minimálne. nerátal som výkupy pozemkov, ktoré sú s tým spojené a ďalšie náležitosti..... Pozrime sa napr. na Považskú Bystricu. EIA schváleneé v 10/01, ÚR v apríli 2003, stavebné povolenia sa začali vydávať pred rokom, stavať sa ešte stále nezačalo...
Branco napísal:Myslím, že si dobre zhrnul problémy,ktoré sa vyskytli a môžu sa vyskytnúť aj v bucúcnosti pri samotnej výstavbe. Ja som mal na mysli časovú náročnosť ocelého procesu odsúhlasovania v prípade, ak sa Korbeľka zavrhne. Počas výstavby sa ešte môžu vyskytnúť tie problémy, ktoré si popísal.
aquila napísal:aj ked sa zda, ze korbelka je definitivne pochovana. neuvazuje sa aspon teoreticky, ze by sa stavala a bolo by na nej extra myto ? to si myslim, ze by bolo velmi dobre riesenie.
osobne si aj myslim, ze kopu ludi by korbelku vyuzivalo aj z dovodu vyrazneho skratenia trasy ...
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 6 hostí.