Povedzme, že ani tak skoro jednoducho nebude, čiže téma ešte na desať rokov ale spojenie cez Slovensko nebude možné po diaľnici.
Táto vláda si myslím, že bude riešiť nejakú optimalizáciu na chýbajúcej stavbe. Možno sa k niečomu aj dostane pred voľbami a začne sútaž.
Celkovo, im si myslím bude vyhovovať všetko. Stále budú hovoriť, že neschopáci (čo je pravda) pred nimi všetko pokašlali. A v polovici mandátu odovzdajú krásne dnes vo výstavbe úseky, ktoré vlastne smer začal ešte predtým.
Ale to je jedno, odovzdajú dúfajme. A aby oni ukázali, že ako sa to robí, asi budú chcieť stavať počet kilometrov a nie že pár kilometrov za miliardu. Ale uvidíme, veď možno prekvapia. Maňka si možno pretlačí tú R2, že to dajú. Ak zasadne na dopravu niektorý z preferovaných nominantov, pohne sa ZA alebo BB v niečom. Ak tam bude Vážny, neposunie sa D1, to by hralo proti nemu. Ak tam bude Choma, posunie sa D1. Ale hlavne D3. Ale veď nech, tam sú nasmerované fondy a je to koridor. Rozprávajú o PPP, som zvedavý kde, možno teda ak bol Doležal predĺžená ruka Smerákov, tak na R4 to k tomu speje. A ak Fico naplní čo hovoril, tak z obrany kde sú peniaze, sa to presunie na mosty. Asfalt sa o polovicu zlepšil. R2 sa neposunie do výstavby, keď ex vlády zmarili prípravy aj tender. Takže tak či tak sa neprevezieme ani v 2030. Ale možno to dajú do PPP ten miliardový úsek.
Lebo po nich potopa tak čo. Aj dlhy budú problémom až po 2030 keby sa aj nič nerobilo. To ich nemusí trápiť. Pravdepodobne ale ani Choma ani Vážny nezablokujú Branisko, lebo na oboch trasách cez ich severné trasovania to potrebujú. No juh tak alebo tak nehrozí. VOLVO oni napoja na Košice, nepotrebujú ho napájať na Zvolen. V Košiciach je letisko a železničný koridor ide takisto severom. Tak na čo sa trápiť so sto kilometrami keď stačí 20. Ale nebude ani tých 20 tak skoro..
Choma/Vážny, vychádzam len z toho čo som čítal v médiách
PPP majú v hlave aj nemocnice, za štát sa zdvihnú o roky % a tie pôjdu potom na splátky.. ale to som tiež len vyčítal z plánov PPP aj v obrane a bolo tam aj toto