Oblasť Záhoria TT VÚC - Senica a Skalica

sekcia venovaná cestnej sieti

Moderátor: Moderátori

... zo Skalice ...

Odoslaťod Dialniciar » 19. Mar 2007 19:06

STRATÉGIA ROZVOJA MESTA SKALICA PRE ROKY 2004 - 2020:

http://www.skalica.sk/samosprava/dokume ... voja_1.pdf

Štatistická časť:

http://www.skalica.sk/samosprava/dokume ... voja_2.pdf

Správa o plnení, aktualizácii a pripravenosti strategických dokumentov za rok 2005 :arrow:

Rok 2005 bol z hľadiska plnenia globálneho cieľa zadefinovaného v Stratégii rozvoja pozitívny. Mesto sa výrazne posunulo v oblasti budovania destinácie cestovného ruchu - rozvoja cestovného ruchu dôkazom čoho je nárast investícií do tejto oblasti a nárast sprievodných aktivít. Z hľadiska rozvoja podnikateľskej sféry je významným rozšírenie podnikateľskej zóny a vznik nových pracovných miest. Oblasť bytovej politiky je riešená prípravou HBV a IBV, ktoré dostávajú konkrétnu podobu, bytová politika má však stále rezervy a vzhľadom na rastúce aktivity, ktoré majú vplyv na rast počtu obyvateľov mesta /pracovné miesta, školy a pod./ si vyžaduje aby rozvoj IBV a HBV bol v blízkom období prioritou. Ku skvalitneniu občianskej infraštruktúry mesto pristupuje systematicky. Svedčí o tom rekonštrukcia ciest a chodníkov, snaha o reštrukturalizáciu školskej infraštruktúry smerom k trvalej udržateľnosti a snaha o zásadnú rekonštrukciu vybavenosti základných škôl. Rezervy zostávajú v oblasti životného prostredia – parkov a oddychových zón spojených s sídliskovou infraštruktúrou.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Mesto Senica - Správy

Odoslaťod Dialniciar » 21. Mar 2007 00:29

Mesto Senica upozorňuje na úplnú uzávierku cesty III/50010 do Čáčova - spojovacej z miestnou komunikáciou Železničná ulica, z dôvodu realizácie stavby "Odkanalizovanie mestských častí Čáčov a Kunov".

Úplná uzávierka sa uskutoční v dňoch 19. marca od 6. hod. do 13. apríla 2007 do 16. hod. Úsek bude riadne vyznačený dočasným dopravným značením, ktoré žiadame dodržiavať.

Za pochopenie a rešpektovanie dočasného dopravného značenia ďakujeme.

Zdroj: http://www.senica.sk/?page=article&aid=495
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 22. Mar 2007 11:59

Rozpočet Senice trištvrte miliardy! :arrow:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=6620

Do roku 2007 vstupuje mesto s rekordným rozpočtom vo výške 760,4 milióna korún. Je zatiaľ najvyšší v histórii samosprávy a bude použitý predovšetkým na investičné akcie. Tie sú však podmienené aj odpredajom majetku mesta.

Predaj majetku v rozsahu: 119 mil. SKK
Úver: 76 mil. SKK
Grant zo SARIO: 240 mil. SKK

Plat primátora Senice v tomto roku predstavuje sumu niečo cez 72 tisíc korún.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 22. Mar 2007 12:10

Trnavský VÚC ide zásadne investovať do cestnej siete :arrow:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=6619

Na Záhorí by sa malo pokračovať v rekonštrukcii cesty III. triedy Holíč – Šaštín a opraví sa aj cesta III. triedy Skalica – Zlatnícka dolina, ktorej rekonštrukcia by mala zlepšiť podmienky cestovného ruchu v tejto rekreačnej oblasti.

Trnavský samosprávny kraj bude nápomocný aj pri budovaní komunikácie v Senici v hodnote 30 miliónov korún, ktorá by mala z časti odľahčiť neúnosnú dopravnú situáciu v meste.

Najakútnejšiu opravu by však potrebovala cesta I. triedy Hodonín – Trnava, ktorá však patrí Slovenskej správe ciest. Samosprávny kraj však bude vyvíjať tlak na túto organizáciu, aby sa spomínaná komunikácia európskeho cestného koridoru zásadným spôsobom opravila.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 25. Mar 2007 19:28

Baťov kanál bude mať svoj prístav aj v Skalici :arrow:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=6653
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 11. Apr 2007 09:17

V Senici rastie najväčšia fabrika na gumotextílie v Európe. Vedľa súčasného závodu Slovenského hodvábu buduje česká Kord Holding Company novú prevádzku za vyše 2 mld. Sk. :arrow:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=6815

... firma sa stavia na nohy ...
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod touran » 17. Apr 2007 13:04

Zacpa na 3.mesiace.
Z dôvodu budovania kanalizácie v mestských častiach Senice Kunov a Čáčov budú v platnosti od 24. apríla dopravné obmedzenia, ktoré budú platné 3 mesiace.
Čáčov
Obchádzková trasa uzávierky cesty II/500:
Zo Senice v smere na Kúty po ceste I/51, III/05110 Rybky, III/05112 Smrdáky, Koválov, pokračovaním na II/500 Dojč - Kúty a opačne v smere od Kútov do Senica.

Úsek od objektu Kelcom (začiatok miestnej časti Čáčov v smere od mesta Senica) po križovatku s cestou III/50010:
- Do uzatvoreného úseku bude umožnený vstup vozidlám dopravnej obsluhy a autobusom SAD Trnava (spoje prímestskej dopravy a MHD - linka 2). Do dopravnej obsluhy budú patriť: obyvatelia uvedenej časti, majitelia firiem a prevádzok, ich dodávatelia a odberatelia, vozidlá zásobovania, služby komunálne a iné, sanitky, hasiči).
- Premávka v uzatvorenom úseku časti Čáčov bude pre vozidlá dopravnej obsluhy a autobusy SAD usmernená ako jednosmerná premávka v jednom jazdnom pruhu o minimálnej šírke 2,75 m a to:

a/ v smere od mesta Senica do Čáčova po ceste II/500
b/ v smere z Čáčova do mesta Senica po ceste III/50010 a miestna komunikácia Železničná ulica.

- Autobusové zastávky v uzatvorenom úseku cesty II/500 budú v časti Čáčov funkčné iba v smere Senica - Čáčov. Dve zastávky v smere z Čáčova do mesta Senica (Čáčov, mäsna a Čáčov, Jednota) budú počas celej doby uzávierky cesty nefunkčné – zrušené.
- Pre prímestské linky bude v časti Čáčov v obidvoch smeroch dočasne používaná iba zastávka - Čáčov, Horný koniec.
- Na miestnej komunikácii Priemyselná ulica sa nebude môcť parkovať v oboch smeroch.
- Z miestnej komunikácie Sadová ulica bude možný výjazd na štátnu cestu iba smerom doprava.

Kunov
Obchádzka časti Kunov v smere na Myjavu od Prietrže bude po ceste III/05116 (Štefánikova ulica), I/51(Hurbanova ulica), II/500 (Sotinská ulica) a opačne.
úsek od IBV Kunov po predajňu Potraviny:
Celý pracovný úsek cesty III/05117 bude zabezpečený úplnou uzávierkou cesty.
- Cez časť Kunov bude zakázaný prejazd vozidiel okrem dopravnej obsluhy, vozidiel SAD a vozidiel PD.

V súvislosti s uzávierkou cesty II/500 v Čáčove a III/05117 v Kunove budú upravené časové intervaly svetelnej signalizácie na križovatke v meste Senica podľa aktuálnej situácie.
touran
touran
návštevník
 
Príspevky: 16
Založený: 22. Nov 2006 12:38
Bydlisko: SE

Odoslaťod Dialniciar » 19. Apr 2007 18:30

Nedeľa, ráno o 8:40. Vychádzam od Skalice cez cesty III. triedy. Úsek Skalica-Mokrý Háj je kompletne celý od r. 2004 opravený, t.j. boli spevnené krajnice, vymenený celý povrch, pričom investovalo mesto Skalica a TT VÚC. Cesta cez Mokrý Háj je v katastrofálnom stave. Cesta od Mokrého Hája do prudkého stúpania bola znovu opravená, ale len po koniec stúpania. Odtiaľ je niekoľko km v havarijnom stave, ešte v horšom ako v Mokrom Háji až po výrazné klesanie tesne pred obcou Radošovce, kde je znovu vymenený celý povrch a spevnené krajnice. Pokračovanie je takmer v celej obci Radošovce. Cesta Skalica-Radošovce je teda na 60% svojej dĺžky opravená, 40% je v havarijnom stave: nespevnené krajnice, hoci sú po oprave, výtlky, jamy, zúžené zákruty, slabé dopravné značenie, nezrezané stromy príliš blízko pri ceste.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 20. Apr 2007 09:44

Cesta I/51 je v celej obci Radošovce odstránená tenká vrstva vozovky, bude tu položený mikrokoberec, už prebehli základné opravy väčších jám, výtlkov.

Na celej ceste I/51 Radošovce-Senica sú vyjazdené koľaje v rôznom štádiu hĺbky. Nenachádzajú sa tu žiadne výtlky, všetky sú priebežne opravované a sú spevňované popraskané krajnice. Pred Senicou sa nachádza 3 km úsek zbrúsenej vozovky, kde bude taktiež položený mikrokoberec.

Vstup do Senice. Cesta má mierne vyjazdené koľaje, následne po cca. 1 km sa nachádza nová vozovka. Od správy a údržby ciest TT SK je až po svetelnú križovatku znovu problém s mierne vyjazdenými koľajami. Samotná križovatka je v dobrom stave, svetelná signalizácia nefungovala, blikala žltá, vzhľadom na to, že bola nedeľa, stálo na nej minimum áut.

Hneď za Senicou, stoja colníci, ďalšie zložky polície a odstavujú dodávky a kamióny. Cesta ďalej pokračuje plynule, na ceste sa vyskytujú menšie trhlinky, nerovnosti a v malej miere vyjazdené koľaje. Cestné mosty medzi Senicou a Jablonicou sú opravené, v dobrom stave majú povrch, naopak cestné mosty v Senici sú na stupni 3-4, potrebujú súrnu opravu svojho stavu. Celkovo je na ceste I/51 pred ošipárňou od Senice cca. 2 km úsek, ktorý potrebuje vymeniť celý povrch vzhľadom na problémy so spodnou vodou.

Od ošipárne až po koniec obce Jablonice bol povrch cesty postupne opravovaný, takže tu nie sú žiadne nerovnosti ani vyjazdené koľaje.

Kritickým úsekom je cestný most v Jablonici, ktorého povrch je v havarijnom stave, most je úzky a nachádza sa pod prudkým stúpaním, čo spôsobuje pravidelné problémy najmä v zime. Jediným riešením je kompletný cestný obchvat obce Jablonica, inak tu bude stále dopravný lievik.

Od obce Jablonica je cesta užšia ako doteraz a je cítiť, že sa blížime (hoci v nedeľu) k cestnému horskému priechodu Biela Hora. Pribúda počet kamiónov a menšie kolóny idúce z protismeru, takže sa znemožňuje akékoľvek predbiehanie. Predbiehať sa dá bezpečne a s prehľadom ešte aj na prvých úsekoch horského priechodu od Jablonice, takže bez problémov tak spravíme pri aute s vozíkom atď. Povrch na horskom priechode je nový, na viacero etáp bol kompletne vymenený a na viacerých úsekoch boli osadené nové zvodidlá.

Vstupujeme k samotným serpentínam. Tu sa stupňujú dlhoročné problémy ako napríklad poškodené a poohýbané zvodidlá, ktoré sú naviac staré a hrdzavé. Okrem toho je tu popraskaná krajnica. Zákruty sa dajú prechádzať bez problémov 50 km/h, ja som ale natrafil na kamión a išiel som 30 km/h.

Po výstupe z horského priechodu je po ľavej strane odpočívadlo, momentálne neprístupné pre rekonštrukciu, následne je cestný most, ktorý ide ponad železničnú trať a tu sa delia okresy na Senický a Trnavský.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 20. Apr 2007 17:06

V Skalici podpisová akcia za skvalitnenie cestovania :arrow:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=6913
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod aquila » 20. Apr 2007 18:31

je dost mala pravdepodobnost, ze zatrolejuju tento usek ... su tam jednak relativne nizke prepravne intenzity (chodia tam malicke motoraky rady 81x) a navyse by sa musela kusok pomenit aj zatrolejovanie na stanici v holici, kebo tam nie su zatrolejovane kolaje od stanice, ale dalej od stanice (mala to byt zalozna trat pre nakladne vlaky ... )
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 577
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod Dialniciar » 01. Máj 2007 17:37

Na ceste I/51 prebiehajú posledný týždeň rozsiahle výmeny koberca, intenzívne sa za jeden deň pokladajú celé úseky a ďalšie sa brúsia, ide o mikrokoberec. Plánom sú všetky úseky s vyjazdenými koľajami ešte tento rok a to od hraníc s ČR až po Senicu.

Premávka je riadená svetelnou signalizáciou alebo priamo cestármi a o aktuálnych opravách informuje tiež presnosné dopravné značenie, ktoré je umiestnené už vopred a pravidelne sa opakuje. Práce prebiehajú hlavne mimo dopravných špičiek a aj cez víkendy.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 01. Máj 2007 17:38

Baťův kanál má první zahraniční přístav. Ve Skalici :arrow:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=6989
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod aquila » 01. Máj 2007 17:43

inak dost ze to medzi SE a SI zacali robit, lebo tie kolaje uz boli dost drsne ... aj ked je fakt, ze som tam teraz davnejsie nesiel, ale vyfrezovane to bolo uz davnejsie ... je dobre ze tam davaju aspon remix.

ale na ten pristav sa pojdem mrknut, to bude fun ;)
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 577
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod Dialniciar » 01. Máj 2007 17:46

aquila napísal:inak dost ze to medzi SE a SI zacali robit, lebo tie kolaje uz boli dost drsne ... aj ked je fakt, ze som tam teraz davnejsie nesiel, ale vyfrezovane to bolo uz davnejsie ... je dobre ze tam davaju aspon remix.

ale na ten pristav sa pojdem mrknut, to bude fun ;)


Prístav som videl aj som loďou viezol. :P

Frézovalo sa a frézujú sa aj ďalšie úseky. Inak cesty v SI a SE okrese sa posledné 3 roky zásadne opravujú. Investuje tak SSC ako aj TT VÚC a v samotných mestách SI a SE aj potom rozpočty miest a EÚ. :P A je to poznať. Aj keď v SE je posledný rok enormný počet výtlkov, no to je spôsobené tým, čo som písal už v minulosti, že sa nedá len robiť stále nové celé úseky ako to p. primátor niekde povedal. Pretože aj keď ten výtlk vydrží iba 2-3 roky, tak oprava všetkých výtlkov v meste stojí 1-2 mil. SKK, ale opravy všetkých ciest v SE v zlom stave budú stáť ešte 160 mil. SKK.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod touran » 17. Máj 2007 08:38

Štat pozastavil financovanie priemyselneho parku v Senici.
touran
touran
návštevník
 
Príspevky: 16
Založený: 22. Nov 2006 12:38
Bydlisko: SE

Odoslaťod H16-85 » 02. Jún 2007 14:32

Mesto Senica je dnes úplne paralyzované.
Tibor
Obrázok používateľa
H16-85
diskutujúci
 
Príspevky: 171
Založený: 21. Máj 2007 11:37
Bydlisko: EU

Odoslaťod H16-85 » 02. Jún 2007 14:54

H16-85 napísal:Mesto Senica je dnes úplne paralyzované.


Reálne zdržanie mestom je na I/51 20 minút zo Strany od Trnavy, 30 minút od Holíča. A to ráno od 7:20 do 8:00, od 14:20 do 17:30. Medzitým je zržanie menšie, ale stále značné. Mesto sa dostáva do hlásení rádia Expres. Aj sám primátor povedal verejne, že kým pred 1/2 rokom bola dopravná situácia zlá, dnes je kritická. Dôvodom je výstavba kanalizácie a rýchlo rastúce nové firmy v meste. Obchvat je nevyhnutný.
Tibor
Obrázok používateľa
H16-85
diskutujúci
 
Príspevky: 171
Založený: 21. Máj 2007 11:37
Bydlisko: EU

Odoslaťod aquila » 22. Júl 2007 22:17

podla programu verejnych prac by planovany obchvat mesta holic mal byt posteveny v rokoch 2010 az 2013 za odhadom 706 mio skk

Rekonštrukcia cesty II/500 Senica Kunov v km 29,791-31,085 by mala zacat v roku 2009 a skoncit 2013. suma 60 mio skk

v roku 2010 by sa malo zacat aj so stavbou obchvatu mestskej casti cacov v senici za za 60 mio skk
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 577
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod H16-85 » 07. Aug 2007 12:08

Mesto Senica investuje spolu do opráv ciest a chodníkov v r. 2006 sumu asi 50 miliónov Sk. :wink: Je to rast voči r. 2005 o asi 5 miliónov.

Mesto Skalica investuje spolu do opráv ciest a chodníkov v r. 2006 sumu asi 45 miliónov Sk. :wink: Je to rast voči r. 2005 o asi 16 miliónov.

Mesto Šaštín-Stráže investuje spolu do opráv ciest a chodníkov v r. 2006 sumu asi 5,5 miliónov Sk. :wink: Je to rast voči r. 2005 o asi 1 milión.

Mesto Gbely investuje spolu do opráv ciest a chodníkov v r. 2006 sumu asi 24 miliónov Sk. :wink: Je to rast voči r. 2005 o asi 6 miliónov.

Mesto Brezová pod Bradlom investuje spolu do opráv ciest a chodníkov v r. 2006 sumu asi 12 miliónov Sk. :wink: Je to rast voči r. 2005 o asi 2 milióny.

Mesto Myjava investuje spolu do opráv ciest a chodníkov v r. 2006 sumu asi 23 miliónov Sk. :wink: Je to rast voči r. 2005 o asi 5 miliónov.

Prestavby ciest sa stále robia v: Skalica (eurofondy), Malacky (eurofondy), Gbely (eurofondy).
Tibor
Obrázok používateľa
H16-85
diskutujúci
 
Príspevky: 171
Založený: 21. Máj 2007 11:37
Bydlisko: EU

Odoslaťod H16-85 » 07. Aug 2007 12:11

Niekde som tu čítal, že Doprastav má v Senici nejaké aktivity v podnikaní. Neviem, či ešte má, ale mal v MČ Čáčov a aktívne staval celkovo skupinový vodojem, preto bolo vidno denne nákladné autá tejto firmy, aj osobné autá a dodávky. Bola to jediná investícia Doprastavu v regióne severné Záhorie.
Tibor
Obrázok používateľa
H16-85
diskutujúci
 
Príspevky: 171
Založený: 21. Máj 2007 11:37
Bydlisko: EU

Odoslaťod Dialniciar » 30. Aug 2007 18:39

Obchvat sa v r. 2008-2009 začne stavať, SSC si ho zaradila do programu nových obchvatov. Celkové náklady sú odhadnuté na 950 mil. SKK bez DPH. Otvorenie obchvatu je naplánované na rok 2011-2012, dostavba na rok 2013 - dokončenie kanalizácie atď. Prvým rokom pôjde na obchvat suma 145 mil. SKK. Na obchvat sa už pripravuje europrojekt krytý štátom.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Situácia v Skalickom okrese

Odoslaťod Dialniciar » 30. Aug 2007 18:57

Na 45% ciest II. a III. triedy v skalickom okrese bol v priebehu minulých 3 rokov obmenený povrch. Kritická situácia je na ceste Mokrý Háj-Radošovce, kde chýba ešte cca. 30 mil. SKK na komplexnú obnovu povrchu, spevnenie krajníc, zlepšenie klopenia dvoch zákrut a obnovu priekop. Na ďalších 27% je stav povrchov ciest dobrý (t.j. úseky prešli opravami). Najhoršia situácia je v samotnom meste Skalica. Aj keď sa tam za posledné 3 roky komplexne opravili všetky cesty v centre mesta, v hodnote za viac ako 120 mil. SKK a mesto investovalo počas tejto doby spolu sumu cca. 60 mil. SKK na opravy ostatných ciest, tak je to málo a stav viac ako 42% miestnych komunikácií je nevyhovujúci. Potrebné investície na úplné odstránenie týchto závad sú vo výške cca. 450 mil. SKK, v cenovej hladine r. 2006. Mesto Skalica sa doteraz viac zameriavalo na podporu výstavby nových ciest k novým bytovkám. Na roky 2007-2010 si mesto vyčlenilo na opravy miestnych komunikácií sumu viac ako 75 mil. SKK (rozpočet mesta, eurofondy) v podobe úplných výmien povrchu a 40 mil. SKK v podobe pravidelných opráv výtlkov.

Mesto Gbely má 84% všetkých ciest v dobrom stave. Kritické je prepojenie Gbely-Štefanov. Sem však už plánuje investovať od r. 2008 TT VÚC.

Mesto Holíč má v dobrom stave necelých 60% ciest, ostatné sú v zlom stave, čo spôsobuje silný rozvoj stavebníctva, značná dopravná záťaž mesta a napokon aj obmedzené možnosti samosprávy investovať viac na opravy ciest. Na súvislé opravy ciest by Holíč potreboval tým tempom, aké je doteraz ešte 16 rokov. Zabezpečuje však pravidelné, každoročné opravy výtlkov a iných jám a nerovností a súvislé opravy vozoviek sa financujú hlavne z predaja majetkov. Mesto Holíč má stále finančné problémy, pred niekoľkými rokami sa dostalo aj do nútenej správy.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod touran » 03. Sep 2007 09:09

Musime sa začať modliť.
touran
touran
návštevník
 
Príspevky: 16
Založený: 22. Nov 2006 12:38
Bydlisko: SE

Odoslaťod aquila » 03. Sep 2007 09:12

2 dialniciar: absolutne nemozne a nie je to ani pravda. v roku 2008 az 2009 sa nic nezacne stavat v senici. nepomohlo ani lobovanie caplovica nic.

obchvat ak sa zacne stavat, tak az po roku 2012. a aj to je optimisticky scenar.

asi si to mylis s obchvatom holica, ktory sa ozaj zacne stavat este v tomto volebnom obdobi ...
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 577
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Cestná sieť

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 36 hostí.