Oblasť Záhoria TT VÚC - Senica a Skalica

sekcia venovaná cestnej sieti

Moderátor: Moderátori

Odoslaťod Peter Olejár » 09. Máj 2008 18:11

V Senici by malo vzniknúť 400 pracovných miest :arrow: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=10129

Mesto Senica uz zacalo s opravami vytlkov na cestach a opravuje sa v sucasnosti aj 2,1 km chodnikov (odstranene hornej vrstvy, pokladka novej), je to dofinancovanie z minuleho r. 2007, kedy sa na tieto ucely pribrzdili peniaze z 15 mil. Sk na 8,5 mil. Sk pre financne problemy (afera PP) a teraz sa 7 mil. Sk investuje. Do konca roka chce mesto opravit suvislou pokladkou celeho koberca (vrchna cast cesty) 1,5 km ciest v meste (existuje 6 moznosti, rozhodne o tom dalsie MsZ). Cesty v meste poklada aj MsZ za katastrofalne, dokonca existuju ulice, ktore maju viac ako 6x rozny typ zaplaty, napriek tomu nove vytlky a rozsiahle praskliny (hrozi novy vytlk). MsZ vzalo na vedomie stav ciest a chodnikov (najhorsie su na tom na starom sidlisku, kde existuje az 52 vytlkov a nerovnosti len na chodnikoch) a na opravy ciest a chodnikov v tomto roku sa pouzije 50% z kazdej ziskanej koruny z predaja majetku mesta. MsZ dalej pripravuje spolu s MR MsU, aby po kazdej novej investicii sa dali do poriadku aj okolite cesty a chodniky ako vyvolana investicia, pretoze miestne komunikacie triedy IV. a V. triedy nie su stavane na zataz nakladnych aut. V meste je akutny nedostatok parkovacich miest, do konca r. 2008 sa na starom sidlisku vybuduje 120 miest, v casti Sotina sa vybuduje na prelome r. 08/09 nove prakovisko pri budove polikliniky a pribudne tu aj 101 parkovacich miest a garaze v ramci volnych ploch (ciastocne na ukor nevyuzivanej travnatej zelene). Dopravna policia ziada odstranit z kruhoveho objazdu umiestneny kamen, ktory porusuje bezpecnostne predpisy, mesto zatial napravu urobit neplanuje. Statna cesta I/51 sa v r. 2008 opravi v meste Senica v dlzke 410 m od svetelnej krizovatky po mosty 073 a 074 a okolo strediska udrzby ciest pre vyjazdene kolaje. TT VUC v r. 2008/2009 planuje opravit vsetky nevyhovujuce cestne useky v meste SE o celkovej dlzke 4,7 km (predovsetkym cesta od ulice Stefanikova po stavebnu firmu Agrostav s pokracovanim po koniec mesta a cestu pri hoteli Senica az po MC Cacov.
fh gratulujem
Peter Olejár
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 896
Obrázky: 22
Založený: 05. Mar 2008 13:02

.. co sa planuje v meste robit ..

Odoslaťod Peter Olejár » 09. Máj 2008 18:31

Vela Senicanov kritizuje financnu situaciu mesta Senica. Mesto Senica je v sucasnosti zadlzene asi na 30% svojich rocnych prijmov. Najvacsi podiel mal na tom uver vo vyske 78 mil. Sk, ktory sa musel dat na priemyselny park Senica, kedze agentura SARIO peniaze vzala na pokyn EU pre manipulaciu s pozemkami v ramci arealu. Na druhu stranu si malo ludi uvedomuje, ze mesto v r. 2007 realizovalo jeden z najvacsich projektov ekologickej infrastruktury na Zahori. Stavala sa kanalizacia v MC Cacov a Kunov, ktora sa planovala vyse 20 rokov. Stala takmer 200 mil. Sk, mesto Senica dalo na to zo svojho rozpoctu 51 mil. Sk, ostatne financie nasla BVS. Mesto Senica je tak na viac ako 90% kompletne odkanalizovane a v sucasnosti sa pripravuje v spolupraci s BVS rozsiahla modernizacia COV Senica. Okrem toho sa v tomto roku zacne odkanalizovanie rekreacnej oblasti Kunov. Dalsie vyrazne zadlzovanie v plane nie je. Mesto planuje v tomto roku v letnych mesiacoch zacat rekonstrukciu namestia na starom sidlisku a tiez v tomto roku sa vyhlasi verejna sutaz na komplexnu modernizaciu namestia s vytvorenim pesej zony. V ramci zlepsenie bezpecnosti sa instaluju 2 kamery, 1 v centre (hotel Arli, roh budovy na streche s vyhladom na frekventovany chodnik spajajuci centrum+skoly+autobusovu stanicu s vyhladom na miestny diskoklub a vstup do chemicky) a 1 na jednom zo sidlisk a tiez sa rozsiria rady MsP o 1 clena. Na priemyselnom parku sa dokonci infrastruktura (dotacia 49 mil. Sk z MH SR urcena na cesty) a zacne sa vystavba dalsej kruhovej krizovatky na juznom vstupe pri odbocke na Hlboke. Taktiez sa zacnu projektove pripravy a zacne prepojenie cesty Tovarenska ulica s Hviezdoslavovou s efektom odlahcenia svetelnej centralnej krizovatky. Taktiez sa pokryje asfaltom pristupova cesta tvorena panelmi k poliklinike a novej bytovke. Rok 2008 by mal byt podla primatora rokom dalsich zmien tvare mesta, rokom ciastkovych uprav a zlepseni v doprave a priprava na zasadne zmeny a investicie, ktore sa dokoncia v r. 2009. Jeho maximalna snaha je, aby sa obchvat zacal stavat najneskor v r. 2010 z hospodarsko-logistickych dovodov. Na 61% je rozostavany novy rimsko-katolicky kostol. Na 24% je rozostavane nove IBV sever a na 8% IBV juh, co su projekty vystavby rodinnych domov bez spolufinancovania mesta Senica. Rozostavane su dalsie hrube stavby popri I/51 a v dalsich lokalitach mesta. Taktiez sa zatepluje viac ako 6 panelovych domov, dalsich 8 riesi kompletnu obnovu aj s opravami strechy, vymeny vytahov atd. Miestny polnohospodarsky vysoko ziskovy podnik planuje z eurofondov vybudovat novu spravotelku jednotku pre rastlinnu vyrobu. Firma OMS zjednocuje svoje vyrobne kapacity s administrativnymi do noveho sidla. Rezervny fond mesta disponuje sumou cca. 20 mil. Sk. V r. 2007 sa podarilo na 100% dobudovat na vlastne naklady ochranny protipovodnovy val chraniaci 7000 obyvatelov sidliska Sotina pred povodnami.
fh gratulujem
Peter Olejár
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 896
Obrázky: 22
Založený: 05. Mar 2008 13:02

Odoslaťod Peter Olejár » 11. Máj 2008 17:22

Na ceste II/426 na useku medzi mestami Holic a Skalica prebiehaju uz vyse tyzdna stavebno-udrzbarske prace, vratane soboty :shock: , kedy pracovnici udrzby ciest TT VUC odstranuju travnate porasty z krajnic na ceste (inac paradne sirokej), toto robia rucne s lopatami, potom ide jeden s metlou, za nimi ide maly bager s radlicou do ktorej davaju tuto travu a pred nimi ide nova TATRA so znackou TT do ktorej tuto nadbytocnu zelen davaju .. teraz sa zacali asfaltovat tieto asi 10-15cm kusky na krajniciach. Prace prebiehaju s lokalnym obmedzenim s pomocou PDZ s MPR 40 km/h. Zamyslany ciel: zvysena prehladnost, zvysena kapacita pri predbiehani aj pre 3 auta na ceste, zvysena bezpecnost pre cyklistov. Mesta SI a Holic dali navrh na zmenu kategorizacie tejto cesty na cestu I. triedy (stav vozovky je dobry) vratane obchvatu, povodna II/426 by existovala od stareho napojenia po RO Zlatnicka Dolina.

Mesto Gbely v tomto roku dobuduje na 97% svoju kanalizaciu, v r. 2009 vycleni z rozpoctu 15 mil. Sk na posledne opravy ciest a chodnikov. Z Gbelov sa stahuje administrativne centrum firmy Nafta, firma ale prenecha vela budov mestu, aj vytvori ine investicie, vybuduje aj muzeum.

Mesto Holic ma najvacsi problem v doprave s parkovanim na sidliskach a s uzkymi cestami na nich.

Mesto Sastin-Straze investovalo zo svojho rozpoctu v r. 2007 2,5 mil. Sk na obnovu a novu vystavbu ciest v RO (pieskove jamy) ako aj vycistila sa voda, dobudovali sa sluzby. V tomto roku sa spracuje projektova dokumentacia na prestavbu centralnej krizovatky na kruhovu a do konca r. 2009 sa aj zrealizuje z penazi TT VUC.

Obec Cerova z eurofondov v r. 2007 opravilo miestne cesty v hodnote takmer 40 mil. Sk. Obec Cerova je najlepsia obec v ramci cerpania eurofondov - veterna elektraren so 4 vrtulami, opravene chodniky, opravene cesty, nove osvetlenie, obnoveny obecny urad, cast kanalizacie. Spolu projekty za takmer 400 mil. Sk s vyraznym spolufinancovanim samotnej obce, TT VUC a statu.

V obci Jablonica sa v r. 2007 opravila vozovka na moste I/51 - 077, zbrusila sa nerovnost na "jablonickom kopci", dostavala sa LPG stanica, obec ziskala nove investicie v hodnote vyse 120 mil. Sk (florus zahradne potreby, kamenolom). Obec vybudovala z vlastnych penazi "zelene namestie", ozivil sa travnik, zasadili stromy, pribudlo moderne detske ihrisko, fast food a restauracia. V tomto roku chce obec renovovat budovu autobusovej stanice a pripravuje projektovu dokumentaciu na obnovu historickeho kastiela.

V r. 2007 sa kompletne dokoncila obnova povrchu ciest spajajucich obce Kunov-Sobotiste a Sobotiste-I/51. Investicie prebehli aj v okoli obce Cerova a na usekoch medzi Dojc - Sastin-Straze - Kuty.

Celkovy stav ciest II. triedy je na Zahori v dobrom stave, posledne nevyhovujuce useky alebo useky v havarijnom stave su iba v mestach Skalica a Senica a "sobotistske kopce". Vsetky sa do konca r. 2009 opravia z penazi TT VUC. Znama "macacia cesta" v Kutoch je povazovana za vyhovujucu, pretoze kazda nerovnost na nej je opravena, je prirodzene ze macacie kocky maju svoj tvar a ovplyvnuju jazdne vlastnosti aut, na co vsak upozornuje dopravna znacka a MPR je znizena na 40 km/h, v jednej zakrute je dalsia znacka informujuca o inom nebezpecenstve a smyku.

Cesty III. triedy su vo vacsine pripadov bud velmi dobre alebo dobre alebo potom az nevyhovujuce ci havarijne. Najviac ich je zlych v zapadnej a severnej casti okresu Senica. Na tento okres vyclenil TT VUC z 1 mld. Sk na opravu ciest z uveru 340 mil. Sk, z toho ale ide na novu vystavbu skoro 25 mil. Sk (kruhova krizovatka) a na prestavbu cesty Senica-Kunov takmer 40 mil. Sk, co je odstranenie bodovej zavady. Tento 1,5 km usek cesty II. triedy je v sucasnosti v havarijnom stave so znizenou MPR na 70 km/h, nema krajnice, cesta ma mnoho nerovnosti, 2 nevyhovujuce klopenia zakrut do ktorych centra sa nezmestia 2 nakladne auta a v havarjnom stave je cestny most. Pri vacsom dazdi je cesta zaplavena a zanesena nanosami bahna u urovne vyssieho pola, nakolko stav odvodnenia je zly, pretoze priekopy su nedostatocne a cesta nema spravene ine odvodnenie. V sucasnosti sa spracuva uz projektova dokumentacia.

Nova vystavba prebieha v sucasnej dobe v katastroch obce Sajdikove Humence a mesta Senica, kde sa buduje golfovy areal, vo vyhlade je hotel, dalsie sluzby a ubytovacie kapacity a rozostavanych je v roznom stave takmer 5 km ciest. Hned na druhom mieste je novy priemyselny park Senica, kde je rozostavanych dalsich 3,7 km novych ciest a pripojka k obchodnej zone o dlzke 0,5 km. Dalsich spolu viac ako 4,4 km sa buduje na IBV sever a juh. Mesto Senica tvori na novej vystavbe ciest v ramci severneho Zahoria vyse 55% podiel.
fh gratulujem
Peter Olejár
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 896
Obrázky: 22
Založený: 05. Mar 2008 13:02

tak teda nieco pre Dialniciara

Odoslaťod Peter Olejár » 15. Máj 2008 21:14

Primátor Skalice dostal pokutu vo vlastnom meste :arrow:
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=10185

.. primator Skalice podporuje mestsky rozpocet velmi stedro, pravidelne sa vzdava odmien aj 50% platu a peniaze dava na rozne projekty alebo chudobnejsim ludom alebo mladym rodinam .. mne sa najviac pacilo ako povedal pre TVS ze nechybuje len ten kto nic nerobi :P

.. inac myslim ze auto primatora Skalice je vysoko neprehliadnutelne, lebo ide o jeden z najdrahsich typov znacky LEXUS tmavej farby :wink:
fh gratulujem
Peter Olejár
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 896
Obrázky: 22
Založený: 05. Mar 2008 13:02

Malovanie pruhov

Odoslaťod PetoSEAmater » 16. Máj 2008 08:14

V Senici na Hviezdoslavovej ulici pred vstupom na svetelnu krizovatku namalovali a predlzili odbacaci pruh do prava. Takze teraz je zakaz zastavenia pri ceste vedla kravina. Predtym sa tam parkovalo teraz tam rozdavaju boticky. takze bacha na to.
PetoSEAmater
návštevník
 
Príspevky: 21
Obrázky: 7
Založený: 31. Jan 2006 09:31
Bydlisko: Senica

Re: Malovanie pruhov

Odoslaťod Peter Olejár » 16. Máj 2008 14:10

PetoSEAmater napísal:V Senici na Hviezdoslavovej ulici pred vstupom na svetelnu krizovatku namalovali a predlzili odbacaci pruh do prava. Takze teraz je zakaz zastavenia pri ceste vedla kravina. Predtym sa tam parkovalo teraz tam rozdavaju boticky. takze bacha na to.
nezainteresovany by pochopil ze su v pruhu vpravo kolony ale opak je pravdou, kolony sa tvoria pri odbacacom pruhu vlavo a ten potom blokuje v podstate premavku :roll:
fh gratulujem
Peter Olejár
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 896
Obrázky: 22
Založený: 05. Mar 2008 13:02

Rokovania s ministrom o doprave

Odoslaťod PetoSEAmater » 12. Jún 2008 13:47

Rokovania s ministrom o doprave

Vcera bol u nas v Senici na navsteve minister dobravy p.Vazny, tak ako uz niektory predtym slubil urychlenie vystavby, takze uvidime co s toho.

link na članok: http://www.senica.sk/index.php?option=c ... Itemid=458
PetoSEAmater
návštevník
 
Príspevky: 21
Obrázky: 7
Založený: 31. Jan 2006 09:31
Bydlisko: Senica

Vystavba ciest Senica

Odoslaťod PetoSEAmater » 06. Aug 2008 09:24

V mesiaci jul bola vykonana oprava cesty v Kunove (leštie) po x-rokoch, kedy tam kopali plyn , vodu a kanalizaciu konecne opravili tuto cestu, ked na povodny podklad natiahli novu vrstvu asfaltu v dlzke asi 500m.
V tychto dnoch robia tiez vymenu povrchu vozovky medzi obcami Čačov a Dojč. Doprava je riadena semaformy.
Dna 16.6.2008 sa zahajila vystavba 1a2 casti komunikacie v priemyselnom parku v Senici v dlzke asi 1200m.
Ukoncenie by malo byt v septembri 2008. Cesta spoji Zeleznicnu ulicu (od Haca) s cestou od Arceloru a pojde az k napojeniu s Priemyselnou ulicou (pri mlieckarni). Vystavba 3 casti ktora by tutu cestu spojila s krizovatkou do Hlbokeho sa zacne az budu prachy. :-)

http://www.senica.sk/index.php?option=c ... Itemid=458
PetoSEAmater
návštevník
 
Príspevky: 21
Obrázky: 7
Založený: 31. Jan 2006 09:31
Bydlisko: Senica

Odoslaťod patriot » 27. Aug 2008 10:02

Prepoj ulíc Továrenská a Hviezdoslavova bude stáť 5 mil. Sk. Najnovšia dopravná zmena je, že z Hurbanovej zo smeru od svetelnej centrálnej križovatky sa už na Továrenskú nedá odbočiť.
patriot
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 256
Založený: 19. Máj 2008 20:52

Re: Rokovania s ministrom o doprave

Odoslaťod patriot » 27. Aug 2008 10:05

PetoSEAmater napísal:Rokovania s ministrom o doprave

Vcera bol u nas v Senici na navsteve minister dobravy p.Vazny, tak ako uz niektory predtym slubil urychlenie vystavby, takze uvidime co s toho.

link na članok: http://www.senica.sk/index.php?option=c ... Itemid=458


V r. 2005 prebehlo rokovanie a zaradenie do termínu na r. 2014. Odvtedy sa Senica márne pokúša tento dátum zmeniť. Keďže je už známy program verejných prác na r. 2009-2011 a obchvat I/51 Senica v ňom nefiguruje, tak moc veľký posun sa nedarí dozsiahnuť.
patriot
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 256
Založený: 19. Máj 2008 20:52

Nova jednosmerka

Odoslaťod PetoSEAmater » 28. Aug 2008 08:25

Mesto SENICA upozorňuje na zmenu dopravy na časti miestnej komunikácie Robotnícka ulica (v časti kde sa nachádza reštaurácia " U Jakuba") v Senici v úseku od križovatky s miestnou komunikáciou Dlhá ulica po križovatku s miestnou komunikáciou ulica V. P. Tótha

robi sa tam sikme statie a bude tam jednosmerka.
PetoSEAmater
návštevník
 
Príspevky: 21
Obrázky: 7
Založený: 31. Jan 2006 09:31
Bydlisko: Senica

Odoslaťod PetoSEAmater » 22. Sep 2008 13:08

V mesiaci september zacali v Senici s vymenou povrchu vozovky na konci Hviezdoslavovej ulici po Cacov. V Cacove je zrekonstruovana cesta z roku 2007 kedy tam robili kanalizaciu a z Cacova az do Dojca (podla neovereneho zdroja az do Sjd.Humenec) je uz ukoncena vymena povrchu vozovky. Z casti je opravena aj cesta z Holica do Skalice. S merom od kruhacu v Holici . Tieto cesty opravuje VUC-ka z uveru asi 1 mld. po celom TTSK.

Mal by tam byt aj usek zo senice cast Sotina do Kunova ktory by sa mal vyrovnat a rozsirit(Dufam). A ja by som navrhol aj usek do skalice cez prietrzku a Vradiste. Tadial si to vzdy skracujem ale ta cesta tam je v hroznom stave.
Cus
PetoSEAmater
návštevník
 
Príspevky: 21
Obrázky: 7
Založený: 31. Jan 2006 09:31
Bydlisko: Senica

Odoslaťod Cestár » 15. Okt 2008 11:59

V Skalici sa ukončila 1. časť poslednej IV. etapy projektu Mestský Cestovný Ruch s nákladmi takmer 28 mil. Sk, z čoho 1. časť s 8,4 mil. Sk obsahovala opravu 1,7 km cesty v centre mesta, obnovu obrubníkov, výstavby 12 parkovacích miest pozdĺžne na ceste. Teraz sa budú obnovovať napojenia na sídlisko a rodinné domy a asfaltom sa pokryjú v súčasnosti nespevnené parkoviská na dočasnom panelovom podklade. Mesto tiež na vlastné náklady realizuje prepojky starých ciest po historickom centre mesta, kde budú jednosmerné ulice s čiastočnou možnosťou parkovať v celkovej dĺžke 0,94 km.

Mesto plánuje r. 2008 ukončiť hospodárenie s celkovým prebytkom vyše 17 mil. Sk.
Cestár
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 308
Založený: 14. Okt 2008 20:19

moje informácie

Odoslaťod Cestár » 19. Okt 2008 12:00

Mesto Gbely opravilo v r. 2008 celkovo:

*2,1 km miestnych komunikácií na 4 úsekoch
*1,9 km miestnych chodníkov (dlažba, dlažobné kocky)

Mesto Gbely postavilo v r. 2008 celkovo:

*960m nových miestnych komunikcáií v 1 lokalite v rámci novej výstavby
*959m nových chodníkov (obojstranne v rámci novej výstavby RD)
*854m nových chodníkov (jednostranné dobudovanie)

Od r. 2004 ide o najväčšiu obnovu miestnych komunikácií a od r. 1993 ide o najväčšiu novú výstavbu miestnych komunikácií v jednom roku s tým, že sa tu vybudovala už aj kanalizácia a ďalšie inžinierske siete. V r. 1996 Gbely postavili na nespevnených plochách 2,6 km miestnych komunikácií, avšak bez kanalizácie a rozvodov elektrickej energie, čo neskôr spôsobilo problémy a cesty sa museli opätovne rozkopávať.

Stav miestnych komunikácií a chodníkov v Gbeloch k 1.9.2008:

*94% miestnych komunikácií je v dobrom alebo vyhovujúcom stave
*81% chodníkov je v dobrom alebo vyhovujúcom stave
*mesto má komplexný systém označenia ulíc a informovania, čo sa kde dá nájsť po celom meste
*72% dĺžky ulíc má vybudované obojstranné chodníky

Mesto Gbely investuje od r. 2004 cieľavedome do zvyšovania štandardov technickej infraštruktúry, do ktorej si vytýčilo ciele do r. 2013 tak, aby v r. 2013 existovali v Gbeloch na 95% obojstranné chodníky a aby min. 95% miestnych komunikácií a chodníkov bolo v dobrom alebo vyhovujúcom stave. K tomu už sa snaží mesto doriešiť aj kanalizáciu, osvetlenie ulíc a informačný systém. Gbely sa dnes rozrastajú na 3 strany a vznikajú nové oblasti s RD. TT VÚC investoval v r. 2004-2006 do hlavných ciest v Gbeloch (cesty II. a III. triedy) takmer 14 mil. Sk, čím opravil všetky prieťahy cez mesto.

Gbely momentálne trápi predovšetkým horšia dostupnosť v rámci regiónu a staré cesty III. triedy v regióne a okolí mesta, čo zvyšuje nezáujem iných investorov (okrem Nafty) prísť do tohto mesta.
Cestár
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 308
Založený: 14. Okt 2008 20:19

moje informácie

Odoslaťod Cestár » 21. Okt 2008 18:49

Mesto Senica sa ide "pretlačiť" do médií a smerom na SSC a MDPT na skoršie začatie výstavby cestného obchvatu a to formou petície, ktorá sa pripravuje začať na prelome rokov. :idea:

Dopravná situácia je absolútne nevyhovujúca a negatívne ovplyvňuje už aj samotnú hlavnú cestu I/51 a to ako bodová závada jediná od Trnavy po štátne hranice SR.

Pár km od Senice sa buduje golfové ihrisko s najvyšším počtom jamiek na Slovensku v hodnote cca. 1 mld. Sk.
V Senici sa realizuje investícia už vo výške 4 mld. Sk v rámci chemického priemyslu, nová chemická hala Slovkord, ktorej spustenie sa očakáva do konca r. 2008 a na 30% a do konca r. 2010 na 100%.
Realizuje sa nový priemyselný park v hodnote 220 mil. Sk, kam prišli investície ako Arcelor, Haironville.
Toto všetko zaťažuje mesto kamiónovou dopravou, mesto zároveň trpí nedostatočnú dopr. úpravy po príchode najväčšieho zamestnávateľa, spoločnošou Delphi, ktorá zamestnáva 2000 ľudí a pracuje na báze dodávok just-in-time kamiónmi do VW a na letisko BA odkiaľ letecky do Nemecka.
Cez mesto okrem toho vedie hlavná štátna cesta zaťažujúca mesto takmer 18 000 autami za 24h, čo je presiahnutie normovaných kapacít tejto cesty o takmer 28% a po ukončení všetkých investícií v r. 2010 sa očakáva totálny kolaps dopravy (prekročenie intenzít o viac ako 40%).

Mesto má schválené trasovanie cestného obchvatu, prebiehajú viaceré štúdie a mesto je ochotné vykúpiť na vlastné náklady pozemky a pripraviť PD, príp. podporiť cez miestnu RRA financovanie cez EÚ a vypracovať europrojekt alebo stáť pri jeho tvorbe.

Kým nebude stáť cestný obchvat je zbytočné investovať do opráv miestnych komunikácií, znižuje sa možnosť technickej pomoci pri dopravných nehodách, nakoľko kvôli trvalým kolónam sa zhoršuje dostupnosť záchranných zložiek. Mesto má pripravené viaceré investície vo výške takmer 120 mil. Sk ako výstavba nového cestného mosta, spojky/prepojky ulíc a oprava zákl. tranzitných ôs, ale všetko s dimenzovaním max. pre autobusy.

Na dopravnú situáciu v meste Senica sa sťažujú aj jednotlivé slovenské SAD a podobne české, pretože sa im predlžuje cestovný čas o takmer 15 minút.

Súčasný stav je taký, že minister dopravy PaT navštívil mesto v r. 2008, informoval jeho predstaviteľov o oficiálnom termíne začatia výstavby ( :!: ) v r. 2014 a že možno by to bolo možné posunúť na r. 2012.

Obchvat mesta Senica je aj v maximálnom záujme TT VÚC, ktorý sa už dlhodobo snaží presadiť rýchlejšiu výstavbu južného obchvatu Trnavy a obchvatu Senice cez štát.

TT VÚC opravil do dnešného dňa v meste Senica presne 2,5 km (2 úseky) ciest II. triedy a ešte do konca r. 2009 plánuje opraviť ďalších 2,5 km (2 úseky), čim sa dosiahne stav na 100% dobrý alebo vyhovujúci.
Cestár
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 308
Založený: 14. Okt 2008 20:19

Odoslaťod Cestár » 21. Okt 2008 18:53

Náklady na výstavbu preložky I/51, obchvat Senica sa odhadli ešte v r. 2005 na 0,8-1,2 mld. Sk bez DPH. Dnes sa predpokladá, že celý obchvat vzhľadom na pokračujúce rozrastanie mesta a nutnosť budovať nové MÚK/úrovňové križovania v podobe KO bude cestný obchvat stáť cca. 2 mld. Sk, pričom stavať by sa mal 2-3 roky.
Cestár
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 308
Založený: 14. Okt 2008 20:19

Odoslaťod Cestár » 26. Okt 2008 13:40

Najväčší golfový areál na Slovensku sa stavia na Záhorí :arrow:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=11069

*areál sa stavia od r. 2007, úplné dokončenie bude v r. 2012
*pôjde o 36 jamiek, vrátane špeciálnej golfovej akadémie
*vybuduje sa tu jazero aj jazierko
*vybuduje sa tu 200 rekreačných chatiek a niekoľko nižších obytných domov
*pribudne menší 5* hotel rekreačného typu a špeciálne reštaurácie zamerané na francúzsku a japonskú kuchyňu

Golfové ihrisko sa v súčasnosti stavia aj pri Skalici. Jeho patrónkou sa stala Magda Vášaryová z SDKÚ-DS. 8)
Cestár
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 308
Založený: 14. Okt 2008 20:19

Odoslaťod Dialniciar » 09. Nov 2008 14:37

Mesto Senica zrealizovalo a dalo do užívania minulý týždeň prepojku ulíc Továrenská a Hviezdoslavova. :arrow:

1. Náklady boli dodržané.
2. Investícia si vyžiadala zmeny v dopravnom značení: ulica Továrenská už nie je slepou a preto sa tu osadili 3 dopravné značky: pozor, iné nebezpečenstvo s dodatkovou tabuľkou výjazd z garáží; MPR 30 km/h; zákaz vjazdu áut nad 10,5t.
3. Od Hviezdoslavovej je umožnený prejazd až po križovatku k Slovkordu.

Spojka ulíc bola uskutočnená na odľahčenie hlavnej križovatky riadenou svetelnou signalizáciou, čo je neuralgický dopravný bod na I/51 a najväčšie zdržanie v regióne SZ Slovenska. Spojka odľahčila pre autá do 10,5t prejazdnosť z I/51 v smere na diaľnicu D2.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 20. Nov 2008 19:08

TT VÚC v r. 2008-2009 v rámci generálnej rekonštrukcie ciest II. a III. triedy v rámci poslednej II. etapy opraví okrem iného súvislé úseky, ktoré si vyžadujú obnovu povrchu:

Najvýznamnejšie opravy v skalickom okrese:

Prietržka-Vrádište: 3,6 km (jedna z dvoch spojníc SE a SI bude na 100% opravená) ... cesta III. triedy
Mokrý Háj-Skalica: 0,8 km (cesta Radošovce-Skalica bude na 90% opravená) ... cesta III. triedy

Najvýznamnejšie opravy v senickom okrese:

II/501 Jablonica-hranica okresov SE/MY, 8,330 km
III/00230 Šaštín-Stráže - Borský Mikuláš, 3,270 km
III/05111 Rybky - Rohov, 3,320 km
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 20. Nov 2008 22:08

Cesta v správe a majetku TTSK (VÚC) medzi mestami Holíč a Skalica sa rozšíri. Na začiatok o jeden jazdný pruh, neskôr na seriózne 4 jazdné pruhy, po 2 smerovo oddelené. :arrow:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=11194
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Nové komunikácie v meste Senica

Odoslaťod Dialniciar » 29. Nov 2008 18:56

V mesiaci november boli v meste Senica dané do užívania nové komunikácie. V Priemyselnej zóne Kaplinské pole ide o komunikáciu, ktorá je pokračovaním miestnej komunikácie k Arceloru a časti komunikácie vedúcej južným okrajom priemyselnej zóny (tzv. cesta C) v úseku po križovatku s MK Priemyselná.

Celková dĺžka novovybudovaných komunikácií je 1 137 m a šírka komunikácií je v jednotlivých úsekoch od 10,5 – 13 m. Na vybudovanie týchto komunikácií, súbežného jednostranného chodníka šírky 2,0 m a verejného osvetlenia poskytlo dotáciu Ministerstvo hospodárstva SR. Zhotoviteľom stavby bola s.r.o. M-SILNICE SK Žilina.

Ďalej bola v Priemyselnej zóne Kaplinské pole dobudovaná komunikácia v dĺžke 740 m, šírky 10,5 m pripojená na MK Železničná ul. a už vybudovanú časť cesty C. Súčasťou stavby je tiež vybudovanie jednostranného chodníka šírky 2,0 m. Zhotoviteľom tejto stavby bola s.r.o. TECHNOIMES Myjava.

Komunikácie v priemyselnej zóne boli vybudované s betónovým krytom a môžu byť užívané všetkými druhmi vozidiel, svojimi parametrami spĺňajú požiadavky na intenzitu dopravy po naplnení kapacít priemyselnej zóny. V súčasnom období s.r.o. M-SILNICE SK Žilina pokračuje v realizácii ďalšej časti stavby cesty C, ktorá sa po jej dobudovaní bude pripájať na cestu I/51 okružnou križovatkou (Hlbocká križovatka).

Do predčasného užívania bola uvedená časť stavby, ktorou je miestna komunikácia spájajúca MK Továrenská s MK Hviezdoslavova (ku garážam). Táto komunikácia na križovatke s cestou II/500 umožňuje spojenie MK Továrenská a Priemyselná a jej uvedenie do predčasného užívania umožňuje presmerovanie niektorých vozidiel zo svetelnej križovatky. Komunikácia je budovaná s asfaltobetónovým krytom a vzhľadom na povolenú mieru únosnosti, šírkové pomery a situovanie vjazdov do garáží je na komunikáciu povolený vjazd vozidlám s celkovou hmotnosťou do 10 t. Uvedenie časti stavby do predčasného užívania si vyžiadalo úpravu umiestnenia dopravných značiek na MK Hviezdoslavova (ku garážam), kde bolo z dôvodu zaistenia bezpečnosti cestnej premávky zakázané zastavenie vozidiel zvislou a vodorovnou dopravnou značkou. Vzhľadom na opakované nedodržiavanie tohto zákazu najmä zo strany obyvateľov priľahlého bytového domu, bude dochádzať k častejším kontrolám príslušníkmi polície, ktorí pri zistení porušenia pravidiel cestnej premávky budú vyvodzovať príslušné sankcie.

S realizáciou stavby sa bude pokračovať v roku 2009, kedy sa uskutoční úprava MK Hviezdoslavova (rozšírenie a úprava povrchu). Ďalšou časťou bude úprava povrchu MK Továrenská od križovatky so Slovenským hodvábom po novovybudovanú časť komunikácie.

Zdroj: Ing. Jana Oslejová, odd. výstavby, ŽP a dopravy, MsÚ Senica
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Zmeny v cestových poriadkoch MHD

Odoslaťod Dialniciar » 29. Nov 2008 19:00

Od 14. decembra 2008 nadobúdajú platnosť zmeny cestovných poriadkov MHD. Zmeny vyplývajú najmä z úprav časových polôh vlakov tak, aby MHD tvorila prípoj k jednotlivým vlakom. Cestovné poriadky budú zverejnené na autobusových zastávkach MHD, na autobusovej stanici a môžete si ich stiahnuť tu:

205101 Linka č.1 Žel.stanica-Dlhá-Autobus.stanovište-/Poliklinika/-Štefánikova-Kunov
205102 Linka č.2 Sotiná-Poliklinika-Autobus.stanovište-Hviezdoslavova-Žel.stanica
205103 Linka č.3 Sotina-Poliklinika-Autobus.stanovište-Čáčov-Žel.stanica
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 20. Dec 2008 23:28

Ako vylepšiť Námestie oslobodenia?

Pondelok, 15 december 2008

Páči sa Vám senické Námestie oslobodenia? Máte predstavu, čo by ste na ňom zmenili, vylepšili? Tak nám dajte vedieť, čo Vám v našom centre chýba. Chceli by ste na námestí novú fontánu, sochu, lavičky, park, viac zelene alebo niečo úplne iné? Máte dobré nápady? Dajte nám o nich vedieť.

Mesto Senica plánuje rekonštrukciu Námestia oslobodenia. A keďže toto je stredobodom mesta, mali by mať možnosť vyjadriť sa k jeho vzhľadu a funkčnosti aj obyvatelia mesta. Veríme, že Vám záleží na meste v ktorom žijete, a tak očakávame Vaše podnety na adrese: Mestský úrad, Oddelenie informatiky a komunikácie s verejnosťou, Štefánikova 1408/56, 905 25 Senica, alebo na e-mailovej adrese: web@msu.senica.skTáto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. .

Zdroj: MsÚ Senica
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Zmeny v skalickom okrese a v meste Skalica

Odoslaťod Dialniciar » 21. Dec 2008 17:42

Dialniciar napísal:Na 45% ciest II. a III. triedy v skalickom okrese bol v priebehu minulých 3 rokov obmenený povrch. Kritická situácia je na ceste Mokrý Háj-Radošovce, kde chýba ešte cca. 30 mil. SKK na komplexnú obnovu povrchu, spevnenie krajníc, zlepšenie klopenia dvoch zákrut a obnovu priekop. Na ďalších 27% je stav povrchov ciest dobrý (t.j. úseky prešli opravami). Najhoršia situácia je v samotnom meste Skalica. Aj keď sa tam za posledné 3 roky komplexne opravili všetky cesty v centre mesta, v hodnote za viac ako 120 mil. SKK a mesto investovalo počas tejto doby spolu sumu cca. 60 mil. SKK na opravy ostatných ciest, tak je to málo a stav viac ako 42% miestnych komunikácií je nevyhovujúci. Potrebné investície na úplné odstránenie týchto závad sú vo výške cca. 450 mil. SKK, v cenovej hladine r. 2006. Mesto Skalica sa doteraz viac zameriavalo na podporu výstavby nových ciest k novým bytovkám. Na roky 2007-2010 si mesto vyčlenilo na opravy miestnych komunikácií sumu viac ako 75 mil. SKK (rozpočet mesta, eurofondy) v podobe úplných výmien povrchu a 40 mil. SKK v podobe pravidelných opráv výtlkov.


V skalickom okrese od r. 2002 bol vymenený povrch v súvislej vrstve na dĺžku aj šírku na takmer 59% ciest II. a III. triedy a keďže už sú schválené rozsiahle opravy na r. 2009, tak toto číslo sa zvýši na konci r. 2009 na min. 71%, čo znamená, že stav cestnej siete v skalickom okrese bude patriť k najlepším v TT VÚC a teda aj na Slovensku. Na žiadnom z obnovených povrchov sa dodnes nevytvorili ani len náznaky vyjazdených koľají.

Stav miestnych komunikácií sa radikálne zlepšil v r. 2008, pretože na opravu ciest sa použilo takmer 36 mil. SKK, čo je navýšenie rozpočtu o 112,1%. Celé centrum aj celé širšie centrum má všetky miestne komunikácie opravené. Rovnako sú opravené cesty vo všetkých lokalitách, kde sa nachádzajú rodinné domy, taktiež v priemyselnej zóne a rovnako aj smerom na skalické vinohrady. Vďaka novým technológiám sa podarilo zlepšiť aj stav na sídliskách. Po najnovších meraniach a prieskumoch sa zistilo, že celkovo 82% miestnych komunikácií je v dobrom alebo vyhovujúcom stave na opravu zvyšných komunikácií bude mesto potrebovať cca. 142 mil. SKK. Pri prepočtoch na km to vychádza enormná suma, avšak mesto Skalica do týchto nákladov neustále ráta aj výmenu obrubníkov, chodníkov, úpravu parkovacích plôch a zelene popri komunikáciách, čo robí ako jediné v TT VÚC a ako jediné tieto práce aj skutočne vykonáva. Minimalizuje sa tak riziko nutného porušenia povrchov, čím sa zachová vysoká kvalita povrchov ciest po oveľa dlhšiu dobu ako 10 rokov a vozovky budú výborne fungovať min. 20 rokov, pokiaľ nebudú preťažované.

Rok 2008 skončil znovu vo vysokom prebytku, rozpočet na r. 2009 ešte nie je známy.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 06. Jan 2009 12:38

Podľa primátora mesta, Ľubomíra Parízka (3. volebné obdobie súvisle za sebou) sa začne I. etapa cestného obchvatu v spolupráci so SSC už v r. 2010. Pôjde o etapu: Párovce-Čáčov. Mesto tomu prispôsobuje všetky potrebné veci: územný plán, vysporiadanie pozemkov atď.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Cestná sieť

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 10 hostí.